Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņins debitē ar zaudējumu, taču labu sniegumu

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Vaņins debitē ar zaudējumu, taču labu sniegumu
Andris Vaņins
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien sava jaunā kluba "Sion" sastāvā debitēja Latvijas futbola izlases vārtsargs Andris Vaņins. Lai gan tika piedzīvots zaudējums pret Andreja Kostjuka pārstāvēto "Xamax" (0:2), Andra sniegums bijis pārliecinošs. eSports.lv šovakar sazvanījās ar Andri, lai sīkāk uzzinātu viņa iespaidus par debiju un pirmajām dienām Šveicē.

Šovakar "Attalens" 75 gadu jubilejas festivālā Šveicē pārbaudes spēlē tikās divi Latvijas futbolistu pārstāvētie šveiciešu klubi - vārtsarga Andra Vaņina "Sion" pret pussarga Andreja Kostjuka "Xamax". Ja Kostjuks sava kluba sastāvā jau ir debitējis, pēdējā pārbaudes spēlē pret bosniešu "Travnik" (3:2) iznākot laukumā 88. minūtē, tad Andrim Vaņinam šovakar bija debija "Sion" rindās. Lai gan "Sion" piedzīvoja zaudējumu ar 0:2, Andris sevi apliecinājis no vislabākās puses, aizvadot visas 90 minūtes. Savukārt Kostjuks atkal laukumā tika pāris pēdējās minūtēs. eSports.lv šovakar sazinājās ar Vaņinu, lai sīkāk uzzinātu par aizvadīto spēli, kā arī pirmajām darba dienām "Sion" klubā.

"Nospēlēju visu spēli - pēc manām domām, labi. Otrajā puslaikā divas-trīs reizes glābu komandu, bet pie ielaistajiem diviem nebija nekādu izredžu. Ielaidām pāris minūšu laikā - paši vainīgi, savā pusē muļķīgās situācijās pazaudējām bumbu, un "Xamax" iesita ātri vien," komentēja Vaņins. "Viss ir normāli, pamazām adaptējos. Mazajā pilsētā, kurā šodien spēlējām, notiek festivāls ar visādiem koncertiem. Uz maču bija divarpus, trīs tūkstoši skatītāju - patīkama atmosfēra."

"Pārsvarā nākas sazināties angļu valodā, spēlē centos teikt pāris franču vārdus - pa labi, pa kreisi, ārā utt. Tos jau esmu iemācījies. Konkurenti? Trenējamies trijatā, citus vārtsargus neesmu redzējis. Pārējie ir diezgan labi, būs spēcīga konkurence. Trenējamies vienu vai divas reizes dienā - nav tā, ka būtu treniņnometne ar atsevišķu viesnīcu, taču savās mājās vai dzīvokļos spēlētāji ir tikai pa nakti un no rīta - pārējo laiku komanda ir kopā. Ar galveno treneri pagaidām nav sanācis īsti parunāt - vairāk komunicējos ar vārtsargu treneri, kurš labāk zina angļu valodu. Ja galvenais treneris kaut ko saka, man iztulko angliski," pastāstīja Andris.

Atgādinām, ka dalību Šveices Superlīgā "Sion" uzsāks 19. jūlijā ar maču savā laukumā pret Cīrihes "Grasshopper". Līdz tam gan vēl smagi treniņi - tāpat ievērības cienīgs ir fakts, ka 12. jūlijā "Sion" pretiniece pārbaudes spēlē būs pazīstamā portugāļu komanda "Benfica". "Tas jau būs daudz nopietnāks pretinieks," noteic Andris.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-04 22:55, pirms 15 gadiem
viss vel prieksa Vaninam, bet ta liels prieks
Slēpts komentārs: feelbest
Slēpts komentārs: bembists

  +2 [+] [-]

, 2009-07-04 23:03, pirms 15 gadiem
bembists rakstīja: Es doma, ka pirmajās parbuades spēlēs rezultātam ir nulles nozīme. Galvenais, ka pašam patika kā nospēlēja.
Galvenais, lai arī trenerim patiktu..

  +3 [+] [-]

, 2009-07-04 23:13, pirms 15 gadiem
Esmu parliecinats-tas ir tikai sakums! Bus daudz matcu kur Andrim bus pa nullitei!!! Turies "Benfica"!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-07-05 00:20, pirms 15 gadiem
nu prieks, ka adoptējas. nav teikts, ka viņš pret Benfica spēlēs, bet ja spēlēs, tad tā būs ideāla pieredze un iespēja. ja viņš sevi tajā apliecinās, tad domāju, ka vismaz uz pāris pirmajām spēlēm būs Nr.1 obligāti. pārējais atkarīgs no paša. veiksmi.

  +3 [+] [-]

, 2009-07-05 01:22, pirms 15 gadiem
termometrs rakstīja: nu prieks, ka adoptējas. nav teikts, ka viņš pret Benfica spēlēs, bet ja spēlēs, tad tā būs ideāla pieredze un iespēja. ja viņš sevi tajā apliecinās, tad domāju, ka vismaz uz pāris pirmajām spēlēm būs Nr.1 obligāti. pārējais atkarīgs no paša. veiksmi.
Adoptēja tevi, bet Vaņins adaptējas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-07-05 09:43, pirms 15 gadiem
Sezonas laikā nepietiks tikai ar to, ka pašam patika, vajadzēs arī rezultātu uz tablo. Bet tas jau ir atkarīgs arī no laukuma spēlētājiem, jo ja komanda zaudē pa nullēm, tad vainot vārtsargu ir nevietā. Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-07-05 11:32, pirms 15 gadiem
Vaņins īstenībā arī ir ļoti labs ! Man prieks ka vismaz vārtusargi LV ir labi