Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U-21 futbolisti: "Kausu ieguvām pelnīti"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

U-21 futbolisti: "Kausu ieguvām pelnīti"
Mača varonis Sergejs Kožans
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Pēc šodien izcīnītā Baltijas Kausa futbolā, kad Latvijas U-21 izlase ar 1:0 pārspēja lietuviešu vienaudžus, eSports.lv uz sarunu aicināja trīs mūsu spēlētājus - Sergeju Kožanu, Raivi Hščanoviču un Hermani Māliņu.

Mača varonis un turnīra vērtīgākais spēlētājs Latvijas izlasē Sergejs Kožans pēc izšķirošās cīņas uzslavēja visu komandu: "Visi puiši centās. Bija ļoti karsts. Pēc tam, kad pretiniekiem noraidīja vienu spēlētāju, mēs, protams, vairāk kontrolējām bumbu. Domāju, ka visu spēli aizvadījām labāk un pelnīti uzvarējām. Kad iesitu, nedaudz palaimējās, taču vārti paliek vārti.

Nebiju klāt un neredzēju, kad noraidīja pretinieku, taču, kā runā, pēc tam, kad viņš [Tomass Višnauskis – aut.] zaudēja divcīņā, speciāli iesita mūsu futbolistam pa kājām.

Domāju, ka gadījumā, ja vienmēr parādīsim savu spēli, igauņus un lietuviešus uzvarēsim vienmēr. Cita lieta, ka tas ne vienmēr izdodas – pret igauņiem sākām spēlēt labi otrajā puslaikā, bet šodien, manuprāt, parādījām 80% savas labākās spēles."

Latvijas U-21 izlases kapteinis Raivis Hščanovičs godīgi atzīmāja, ka noraidījumam lietuviešu rindās nevajadzēja būt: "Protams, esam priecīgi. Labi, ka uzvarējām. Spēle bija grūta, un mēs zinājām, ka tā būs, jo lietuviešiem pietika ar neizšķirtu. Bija karsts, pretinieki arī ir fiziski spēcīgi. Puiši ir malači – Baltijas Kauss ir mūsu, viss kārtībā!

Manuprāt, tiesnesis mazliet par traku noreaģēja, kad iedeva lietuvietim sarkano kartīti. Nekas tur īpašs nebija – pretinieks uzvilkās, pats vainīgs. Varbūt būtu pieticis ar dzelteno."

Izlases vārtsargs Hermanis Māliņš izcēla, ka mēs esam pārākie Baltijā: "Bija grūti. Smaga spēle. Sākumā mačs vēl bija līdzīgs, bet pēc noraidījuma lietuvieši spēlēja izteikti no aizsardzības – viņiem neizšķirts derēja, mums vajadzēja uzvaru. Tāpēc arī pretinieki vilka laiku.

Uzbrukām kā varējām, beigās labi, ka iesitām. Man pašam bija smagi – karsts laiks, darba gan nebija daudz, bet tāpēc bija grūtāk koncentrēties. Uzskatu, ka esam pārāki gan par igauņiem, gan lietuviešiem, neskatoties uz minimālajām uzvarām. Ja šodien izdotos spēlēt tāpat kā pret igauņiem, uzvara būtu bijusi pārliecinošāka."

Saistītie raksti:
Latvijas U-21 futbola izlase iegūst Baltijas kausu
Šitiks: "Puiši parādīja raksturu"

Slēpts komentārs: Iļja Poļakovs

  +4 [+] [-]

, 2008-05-31 17:28, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: "Mača varonis un turnīra vērtīgākais spēlētājs Latvijas izlasē Sergejs Kožans"

Dīvaini, bet turnīra vērtīgākais futbolists pirmajā spēlē nemaz nespēlēja. Droši vien tāpēc, ka sastāvā bija arī labāki par viņu!?

dīvaini.... mauprāt viņš spēlēja gan! Bet tu jau laikam labāk zini
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-05-31 18:10, pirms 16 gadiem
pelnīti gan!

  -3 [+] [-]

, 2008-05-31 18:23, pirms 16 gadiem
dragoo rakstīja: dīvaini.... mauprāt viņš spēlēja gan! Bet tu jau laikam labāk zini


30 min. Nomināli rezervists! To arī Šitiks šodien teica eSportam, ka Kožans spēlēja tāpēc, ka bija trauma citam!

  -1 [+] [-]

, 2008-05-31 18:26, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: 30 min. Nomināli rezervists! To arī Šitiks šodien teica eSportam, ka Kožans spēlēja tāpēc, ka bija trauma citam!

nu rezervists nevar buut labākais speletajs turnira??? A?

pie tam bija lakuma kad guva uzvaras vārtus pret Igauniem.. un šodien tak pats zini ko vinjs izdarija...

  -1 [+] [-]

, 2008-05-31 18:31, pirms 16 gadiem
dragoo rakstīja: nu rezervists nevar buut labākais speletajs turnira??? A?

pie tam bija lakuma kad guva uzvaras vārtus pret Igauniem.. un šodien tak pats zini ko vinjs izdarija...


VAR! Bet fakts, ka komandā bija arī labāki par viņu (un ne viens vien), ir vērā ņemams.

Nejauc hokeju ar futbolu, kurā skaita lietderības koeficientus.. Neba viņš vienīgais bija laukumā vārtu guvuma laikā!

  -1 [+] [-]

, 2008-05-31 18:37, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: VAR! Bet fakts, ka komandā bija arī labāki par viņu (un ne viens vien), ir vērā ņemams.

Nejauc hokeju ar futbolu, kurā skaita lietderības koeficientus.. Neba viņš vienīgais bija laukumā vārtu guvuma laikā!

nebūtu viņš iesitis nebūtu mums iespejams tas kauss.. būtu priecājies par čali un komandu.. a Tu te nez ko gribi panākt... ej grauz kādam citam

  -1 [+] [-]

, 2008-05-31 18:46, pirms 16 gadiem
Nebūtu viņš iesitis, būtu aizsargi ļāvuši izdarīt sitienu, nebūtu vārtsargs nospēlējis pārliecinoši, nebūtu treneris izvēlējies pareizo sastāvu, nebūtu lietuvietis aizsitis garām tukšiem vārtiem.... utt, utjp... tā var runāt ilgi un dikti, un bezjēdzīgi! Svarīgākais ir tas, ka Kožans ir paveicis vienu labu darbu - iesitis golu, kas atnesa uzvaru, bet cik daudz citu spēlētāju izdarīja neredzama darba? Padomāji par to? Es jau nesaku, ka Kožans ir slikts vai ka nedarīja laukumā neko, vienkārši saku, ka par labāko nosaukts tikai gola dēļ, un šāda domāšana - "kas sit golus, tie ir labākie spēlētāji" - ir 1. klases līmenī!

  +1 [+] [-]

, 2008-05-31 19:01, pirms 16 gadiem
Es biju uz divam spelem!!man liekas ka labakie bija Ivans Lukjanovs un Olegs Laizans!Ka man liekas puishi bus pirmie kurus ieklaus nacionala izlase!

  -1 [+] [-]

, 2008-05-31 19:03, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Nebūtu viņš iesitis, būtu aizsargi ļāvuši izdarīt sitienu, nebūtu vārtsargs nospēlējis pārliecinoši, nebūtu treneris izvēlējies pareizo sastāvu, nebūtu lietuvietis aizsitis garām tukšiem vārtiem.... utt, utjp... tā var runāt ilgi un dikti, un bezjēdzīgi! Svarīgākais ir tas, ka Kožans ir paveicis vienu labu darbu - iesitis golu, kas atnesa uzvaru, bet cik daudz citu spēlētāju izdarīja neredzama darba? Padomāji par to? Es jau nesaku, ka Kožans ir slikts vai ka nedarīja laukumā neko, vienkārši saku, ka par labāko nosaukts tikai gola dēļ, un šāda domāšana - "kas sit golus, tie ir labākie spēlētāji" - ir 1. klases līmenī!

Tu pats esi pirmās klases līmeni!

     [+] [-]

, 2008-05-31 19:09, pirms 16 gadiem
dragoo rakstīja: Tu pats esi pirmās klases līmeni!


skaties augstāk!

P.S. Es vismaz savu viedokli pamatoju. Tu nē...

  +1 [+] [-]

, 2008-05-31 19:19, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: skaties augstāk!

P.S. Es vismaz savu viedokli pamatoju. Tu nē...

tur nav ko pamatot... aizsargs nospēlē normali aizsardzība.. iesit uzvaras vārtus, treneri uzskata, ka viņam jādod labākā spēlētāja balva...

a Tu pēkšņi te baigi pret... nez...
tak nopērc savu piemiņas balvu un pasniedz kam gribi!

     [+] [-]

, 2008-05-31 19:28, pirms 16 gadiem
Treneris piešķīra viņam šo "turnīra labākā spēlētāja balvu"??? Ja tā, tad atvainojos par uzsākto diskusiju, jo tādu nezināju, arī te nekas tāds nav minēts. Līdz ar to piedēvēju šī titula piešķiršanu raksta autoram, tāpēc arī aizsvilos.

     [+] [-]

, 2008-05-31 22:45, pirms 16 gadiem
Iļja, ir taču mača rakstā pateikts, ka par labāko tika atzīts Kožans. Ne jau eSports izdomāja savu labāko - ja tā būtu, tas tiktu pieminēts tekstā