Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šitiks: "Puiši parādīja raksturu"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Šitiks: "Puiši parādīja raksturu"
Genādijs Šitiks
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas U-21 futbola izlase šodien, uzvarēdama Lietuvas vienaudžus ar 1:0, izcīnīja Baltijas Kausu. Pēc spēles eSports.lv uz īsu sarunu aicināja izlases galveno treneri Genādiju Šitiku.

Latvijas U-21 izlases treneris Genādijs Šitiks pēc mača, protams, bija priecīgs: "Kā vienmēr – visi mači ir grūti. Esam ļoti priecīgi, ka izdevās ar puišiem izcīnīt Baltijas Kausu. Vieglu spēļu mums nebūs – šodien puišiem bija jāpierāda raksturs, ko viņi arī izdarīja. Šodien viņi ir labākie Baltijā – tas ir galvenais.

Vairākumā jau var uzlaist trīs, četrus, piecus uzbrucējus, bet ne tas ir galvenais. Svarīgākā ir kvalitāte. Pēc puslaika plānojām minūtes piecas, desmit neko nemainīt, tad uzlaidām trešo uzbrucēju [Ivanu Lukjanovu – aut.]. Tomēr ne jau uzbrucējs iesita, bet gan aizsargs! Tā futbolā ir – jāskatās nevis uz uzbrucēju skaitu, bet gan kvalitāti. Šodien mums vairāki momenti neizdevās, taču beigās viens no tiem uzvaru atnesa.

Šodienas spēlēs, salīdzinot ar maču pret igauņiem, bija vairākas izmaiņas. Par vārtsargiem – ziniet, viņi abi ir līdzvērtīgi. Vlasovs spēlē, Māliņš Virslīgā pirmajā komandā Virslīgā nespēlē. Jau pirms turnīra plānojām, ka viņi nospēlēs pa vienam mačam. Kapteinim Vitālijam Smirnovam ir nopietns savainojums, tāpēc spēlēja Kožans. Ivans Lukjanovs – viņš ļoti labi pastrādāja pret igauņiem un bija noguris, tāpēc sākumā laidām Rudņevu. Plānojām, ka Ivanu izmantosim otrajā puslaikā. Lazdiņš ļoti labi nospēlēja pagājušo spēli, šodien varbūt ne tik spoži. Spēlēja visi labākie. Kā redzējāt, bija arī piespiedu maiņa – Silagaili nomainīja Krjauklis. Cik un kā nospēlēja rezervisti, tas nav tik svarīgi – būtiski, ka viņi vispār spēlēja."

Saistītie raksti:
Latvijas U-21 futbola izlase iegūst Baltijas kausu
U-21 futbolisti: "Kausu ieguvām pelnīti"

  +2 [+] [-]

, 2008-05-31 17:15, pirms 16 gadiem
Šitik arī pietika lai uzvarētu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja