Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Tumšie uzvar dzeltenos izlases divpusējā mačā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Tumšie uzvar dzeltenos izlases divpusējā mačā
Izlases treniņos vingrinājumi ne vienmēr
ar futbolu ir saistīti tiešā veidā
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien Latvijas futbola izlases vakara treniņā tika izspēlēts divpusējais mačs, kurā nominālais pamatsastāvs ar 0:1 piekāpās tumšajiem, kuru labā vienīgos vārtus guva Ģirts Karlsons.

Lai arī tika ziņots, ka Latvijas izlases treniņus var apmeklēt jebkurš interesents, "Skonto" stadiona tribīnēs bez žurnālistiem tādu bija vien pāris. Treniņš sākās pulksten 17:30 un ilga tieši divas stundas. Pirmo pusstundu spēlētāji pavadīja iesildoties, nākamo stundu tika aizvadīta divpusējā spēle, savukārt pēdējā pusstundā futbolisti trenēja standartsituācijas un izdarīja sitienus pa vārtiem.

Jau ziņojām, ka treniņu no malas vēroja izlases pussargs Andrejs Rubins, kurš sarāvis kājas aizmugurējo muskuli un Baltijas kausa izcīņā nespēlēs: "Šīrīta treniņā sarāvu aizmugurējo muskuli, un izskatās, ka kādas divas nedēļas būs jāizlaiž. Palikšu gan kopā ar komandu - skatīšos treniņus un spēles. Vēl nevar saprast, kādā gatavībā ir komanda, jo daudz treniņu nav bijis. Šorīt bija ātruma testi, kuru laikā arī guvu savainojumu."

Izlases ārsts Dags Čuda par Rubina savainojuma nopietnību izteicās nekonkrētāk, pieļaujot, ka bez futbola Andrejam var nākties izlaist pat vairāk nekā mēnesi: "Šorīt ātruma treniņā Andrejs guva muskuļa savainojumu - lai arī tas nav liels, turnīrs viņam ies secen. Cik ilgi viņam būs jāiztiek bez futbola? Neesam vēl papētījuši, cik dziļš ir savainojums. Objektīvi izmeklēsim un secināsim. Šādus savainojumus jau nevar izārstēt tik ātri - var paiet četras līdz sešas nedēļas. Andrejam jau šī nav pirmā trauma, ātriem spēlētājiem tās ir biežāk. Diezgan tipiska futbolistu trauma - domāju, ka pēc nedēļām četrām viņu atkal varēs redzēt uz laukuma."

Runājot par pārējo izlases spēlētāju veselības stāvokli, Čuda bija daudz mierīgāks: "Ir jau šādas, tādas mikrotraumas, bet tās futbolā ir vienmēr. Simtprocentīgi vesels jau nav neviens. Katram ir lielākas vai mazākas problēmas, bet nevienam citam bez Andreja tās nav akūtas. Ir futbolisti, kuriem izpaužas nogurums pēc aizvadītās garās sezonas, piemēram, Gorkšam. Piemēram, ventspilniekiem pēdējo 22 dienu laikā nācies aizvadīt astoņas spēles - dabīgi, ka svaigi viņi nav. Ir arī spēlētāji, kas atpūtušies vairāk. Trenera rīcībā ir visai daudz jauno spēlētāju, tā ka tas nav sliktākais variants - mēģinām atrast optimālo treniņrežīmu."

Spēlējot trīsreiz pa 15 minūšu ilgām trešdaļām, Latvijas futbolisti aizvadīja arī divpusējo maču 11:11 uz lielā laukuma. Nominālais pamatsastāvs spēlēja dzeltenos krekliņos, bet pārējie bija tumši zilos jeb tumšos formas tērpos. Jau ziņojām, ka pirmajās divās dienās izlases treniņprocesā piedalās arī pieaicinātais Pāvels Koļcovs no "Dinaburg".

Sastāvi

Dzeltenie: Vaņins, Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Zirnis, Višņakovs, Laizāns, Astafjevs, Cauņa, Rimkus, Perepļotkins.
Tumšie: Romanovs, Savčenkovs, Mežeckis, Kačanovs, Soloņicins, Koļcovs, Rafaļskis, Žigajevs, Koļesņičenko, Karlsons, Butriks.

Pirmajās 15 minūtēs vispirms iespēja gūt vārtus radās dzeltenajiem, kad pēc Višņakova piespēles paralēli vārtiem Perepļotkins līdz bumbai neaizsniedzās. Turpinājumā tumšie izveidoja vairākus bīstamus momentus - vispirms spēcīgu Koļesņičenko tālsitienu tvēra Vaņins, vēlāk laimi no tālās distances izmēģināja Žigajevs, bet viņa spēcīgi raidītā bumba lidoja vārtiem secen. Pie pirmās izdevības tika arī Karlsons, kurš apsteidza aizsargus un no pāris metru attāluma sita ar galvu, taču Vaņins paspēja noreaģēt, pārceldams bumbu pāri vārtiem. Tomēr nākamajā tumšo uzbrukumā Andris bija bezspēcīgs - burzmā Deniss Kačanovs piespēlēja vārtu priekšā esošajam Karlsonam, kura sitiena ar kāju sasniedza mērķi - 1:0. Līdz trešdaļas beigām dzeltenie izveidoja vienu momentu, taču pēc Laizāna izpildītā stūra sitiena Deniss Ivanovs ar kāju spēcīgi raidīja bumbu pāri vārtiem.

Otrajā trešdaļā komandu sastāvos notika izmaiņas. Dzeltenajos Vaņina vietu vārtos ieņēma Koliņko, pretējā galā Romanovu nomainīja Doroševs, komandām apmainījās Zirnis ar Kačanovu, kā arī Soloņicins ar Cauņu. Pati spēle šoreiz bija visai nebaudāma, jo komandas nespēja izveidot neko bīstamu. Vien jāatzīmē, ka redzams bija Koliņko spēļu prakses trūkums - vairākās epizodēs viņš nospēlēja pagalam nepārliecinoši.

Trešajā trešdaļā laiku uz pusēm sadalīja abu komandu vārtsargi, bet, salīdzinot ar sastāviem otrajā trešdaļā, Vladimirs Koļesņičenko spēlēja dzeltenajos, bet Laizāns - tumšajos Trešdaļas vidū komandām apmainījās Astafjevs ar Laizānu, Karlsons ar Perepļotkinu un Žigajevs ar Višņakovu. Arī šoreiz bīstamu momentu tikpat kā nebija, un gala rezultātā, pateicoties pirmajā trešdaļā Ģirta Karlsona gūtajiem vārtiem, minimālu uzvaru izcīnīja tumšie.

Atlikušajā treniņa pusstundā spēlētāji trenēja standartsituācijas, sita pa vārtiem, kā arī izpildīja stiepšanās vingrinājumus un atsildījās.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-05-28 22:03, pirms 16 gadiem
parejie gan gribeeja ne? :p

  +4 [+] [-]

, 2008-05-28 22:09, pirms 16 gadiem
Mazliet ne pa tēmu.

Norwich City vēlas iegādāties Gorkšu...

tvnet.lv: TVNET Sports : Futbols

Neredzu gan tam jēgu, būtu vismaz augšgala komanda, tad es saprastu!

  +1 [+] [-]

, 2008-05-28 22:09, pirms 16 gadiem
jasamikse abi kopa

  -3 [+] [-]

, 2008-05-28 22:16, pirms 16 gadiem
Promobs rakstīja: parejie gan gribeeja ne? :p

Paareejiem par pamatu ir jaaciinaas... liidz ar to sitaas daudz speeciigaak nekaa tie, kas jau pamatsastaavaa ir! Vinji grib sevi pieraadiit... pamatsastaavs censhas shaadaas speelees kaa treninjaa!

  -3 [+] [-]

, 2008-05-28 22:44, pirms 16 gadiem
A kāpēc nav ranga punktu par šo maču?

  +1 [+] [-]

, 2008-05-29 00:03, pirms 16 gadiem
Izlasē spēlē,bet iesildīties tā pat nemāk!

  +1 [+] [-]

, 2008-05-29 07:24, pirms 16 gadiem
Tāda trauma ,ka Rubīnam gadās,ja nav kārtīgi iesildījies.Bet nedomāju ,ka tas izlasei un LM būtu liels zaudējums,jo pagaidām Rubīns nerāda ne trešdaļu no tā ,kā spēlēja agrāk.

     [+] [-]

, 2008-05-29 13:12, pirms 16 gadiem
yoyo