Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kvačovs: "Izdevās ieviest vairākas lietas, kurām jābūt izlases darba procesā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kvačovs: "Izdevās ieviest vairākas lietas, kurām jābūt izlases darba procesā"
Romāns Kvačovs. Foto: LFF

Septembrī pie Latvijas sieviešu futbola izlases vadības grožiem debitēja komandas jaunais galvenais treneris Romāns Kvačovs. FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajās spēlēs viņa vadītā komanda piekāpās favorītēm Austrijai un Ziemeļīrijai. Treneris sniedza savus komentārus pēc pirmās nometnes ar izlasi.

"Pirmkārt, gribu pateikties treneru štābam, ārstiem, menendžerim un ļoti liels paldies arī meitenēm, kuras bija izsauktas un piedalījās šajā treniņnometnē un spēlēs. Par pirmo nometni iespaids ir labs, izdevās ieviest vairākas lietas, kurām, manuprāt, jābūt izlases darba procesā. Iepriecināja, ka meitenes jaunumus pieņēma, un mēs visi kopā strādājām pie tā treniņnometnes gaitā," kopiespaidu par septembra nometni raksturoja Kvačovs.

Lai gan septembrī divās spēlēs piedzīvoti divi zaudējumi, treneris izcēla, ka pirmajos puslaikos mūsu komandas pret izteiktām favorītēm demonstrēja ļoti saturīgu pretspēli. "Par spēlēm ar Austriju un Ziemeļīriju – manuprāt, mums abos mačos ļoti labi padevās pirmie puslaiki. Tajos mēs spēlējām ļoti disciplinēti, ļoti pašaizliedzīgi un centāmies kontrolēt bumbu un veidot pretuzbrukumus un uzbrukumus. Patika, ka tehniski-taktiskās darbības, kuras mēs trenējām treniņos, arī izdevās izpildīt spēles epizodēs gan pret Austrijas, gan pret Ziemeļīrijas komandām."

"Treniņnometnes laikā ļoti iepriecināja komandas disciplīna un uzvedība laukumā un ārpus tā, iepriecināja komandas mikroklimats, tas, ka meitenes daudz komunicēja savā starpā un visai uzņēmīgi reaģēja uz jaunām lietām. Tagad būs ļoti svarīgi visas šīs lietas turpināt darīt, turpināt attīstīties un progresēt."

Oktobrī Latvijas izlasei paredzētas divas mājas spēles, kuras plānots uzņemt "Daugavas" stadionā Rīgā - pret Ziemeļmaķedoniju un pret Angliju.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13535/kvacovs-...