Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

UEFA atceļ U19 turnīrus un neļaus Minskai rīkot telpu futbola ČL finālus

Rolands Eliņš

UEFA atceļ U19 turnīrus un neļaus Minskai rīkot telpu futbola ČL finālus
Foto: UEFA

UEFA izpildkomiteja otrdien pieņēma lēmumu atcelt 2021. gada Eiropas futbola čempionātus U-19 vecuma grupās gan jauniešiem, gan jaunietēm. Kā turnīru atcelšanas iemesls minēta Covid-19 pandēmija un tās radītās sekas. Šī iemesla dēļ arī pārcelts UEFA Telpu futbola Čempionu līgas finālposms no Baltkrievijas uz Horvātiju.

Pieņemot šādu lēmumu, UEFA izpildkomiteja ņēma vērā, ka ar pašreiz aktuālajiem valstu ierobežojumiem ceļošanas sakarā būtu ārkārtīgi sarežģīti un izaicinoši rīkot plānotos kvalifikācijas mini turnīrus. UEFA dalībvalstis jeb nacionālās asociācijas tika informētas par lēmumu, un tās to atbalstīja. "Lai gan ir ļoti žēl par to, ka šosezon nenotiks jaunatnes futbola sacensības, tomēr jauno sportistu veselībai un drošībai ir jābūt galvenajai prioritātei pašreizējos apstākļos," teikts UEFA paziņojumā.

Līdz ar to Latvijas U-19 puišu izlase nespēlēs martā paredzēto kvalifikācijas pirmo kārtu pret Horvātiju, Gruziju un Kazahstānu. Savukārt WU-19 meitenēm izpaliks cīņas ar vienaudzēm no Portugāles, Čehijas un Rumānijas.

Pašlaik tiek plānots, ka 2022. gada U-19 Eiropas čempionāta kvalifikācija sāksies šī gada otrajā pusē.

UEFA izpildkomiteja lēmusi arī par 2020./21. gada telpu futbola Čempionu līgas finālu norises vietas maiņu. Bija paredzēts, ka šo sacensību izšķirošie mači notiks Minskā, Baltkrievijas galvaspilsētā, no 28. aprīļa līdz trešajam maijam, taču ceļošanas ierobežojumi un epidemioloģiskā situācija Baltkrievijā esot likusi UEFA pārdomāt, vēstīts organizācijas paziņojumā.

Pēc konsultēšanās ar Baltkrievijas Futbola federāciju UEFA izpildkomiteja pieņēmusi lēmumu pārcelt turnīru no Minskas uz Horvātijas pilsētu Zagrebu.

Jāatgādina, ka pavisam nesen par starptautisku sacensību pārcelšanu prom no Baltkrievijas lēma arī Starptautiskā hokeja federācija, uzticot visu pasaules čempionātu Latvijai. Arī toreiz tas oficiāli tika saistīts ar Covid-19 situāciju un drošības apstākļiem, nevis ar Baltkrievijas saspīlēto politisko situāciju un vardarbīgo opozīcijas apspiešanu.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/med...
https://lff.lv/zinas/13104/uefa-atc...