Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Beļajevs: "Gribam aizcirst durvis!"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Beļajevs: "Gribam aizcirst durvis!"
Vladimirs Beļajevs
Foto: www.lff.lv

"Bija nopietna sapulce ar futbolistiem - tagad beigsim ciklu, pret Norvēģiju tā būs pēdējā spēle vispār šai U-19 izlasei. Tāpēc gribam aizcirst durvis," sarunā ar eSports.lv šodien pastāstīja Latvijas U-19 futbola izlases galvenais treneris Vladimirs Beļajevs.

Atgādinām, ka Eiropas čempionāta atlases cikla pamatturnīra 5. grupā Latvijas U-19 izlase jau cietusi divus zaudējumus - pret Rumānijas (0:2) un Francijas (1:4) vienaudžiem. Lai arī mūsu jaunajiem futbolistiem zudušas kaut teorētiskas iespējas uzvarēt grupā un kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram, Francijā notiekošajā grupu turnīrā atlikusi vēl spēle pret Norvēģiju. Šis mačs izšķirs - kura komanda no 5. grupas kvalificēsies finālturnīram. Šodien eSports.lv uz sarunu aicināja Latvijas U-19 izlases galveno treneri Vladimiru Beļajevu, kurš sīkāk pastāstīja gan par vakardienas sakāvi pret saniknotajiem frančiem, gan gaidāmo pēdējo spēli šī vecuma U-19 izlasei pret norvēģiem:

"Precīzi visu raksturos teiciens - nogūlāmies zem ceļa ruļļa. Bijām izdomājuši, ka pret Franciju jāspēlē visiem cīnītājiem, nevis tehniskajiem futbolistiem. Pret norvēģiem laikam vairāk būs jāspēlē, jo pret francūžiem vispār neizdevās spēlēt futbolu. Cīnījāmies, cīnījāmies, momentu gandrīz nebija, sitām uz priekšu un diemžēl nevarējām savaldīt bumbu. Nepaveicās, jo franči zaudēja pirmo spēli pret norvēģiem, tāpēc mājiniekiem vakardienas spēle bija pēdējais variants, lai kaut kur tiktu - viņi spēlēja kā nenormālie! Pirmais puslaiks bija tikai 0:1 - spēles nebija, toties vismaz cīnījāmies. Līdz ar to pēc spēles nebija labas sajūtas - pret rumāņiem vismaz bija spēle, momenti. Savukārt vakar iesitām pie rezultāta 0:3, bija gan pēc tam arī iespējas gūt otros vārtus.

Paši ielaidām kuriozus vārtus kompensācijas laikā - mūsu aizsargs, atsitot bumbu, trāpīja pa galvu Dubram, no kura bumba ielēca vārtos... Tomēr iepriekš Dubra iesita supergolu ar galvu pēc Tarasova centrējuma. Labi vismaz, ka iesitām. Futbolā jebkurā līmenī pret Franciju vārtus gūt nav viegli - vismaz tas ir mierinājums. Skaidrs, ka paliek skumji, taču vismaz pret Norvēģiju spēle kaut ko nozīmēs.

Tagad tomēr ir palikusi intriga, turklāt viss izšķirsies tieši mūsu spēlē pret Norvēģiju. Ja norvēģi vakar pēdējā minūtē nebūtu ielaiduši vārtus un nospēlējuši neizšķirti pret rumāņiem, viņi jau pirms pēdējā mača būtu nodrošinājuši 1. vietu. Norvēģiem vajag uzvarēt, tad otra mača rezultāts viņus vairs neinteresēs. Šajā ziņā mačs pret Norvēģiju būs ļoti interesants. Tieši mūsu spēle būs centrālā, nevis Francijas mačs pret Rumāniju. Ja norvēģi varēs mūs apspēlēt, tad viņi tiks tālāk. Taču domāju, ka mums ir raksturs - tas tikai jāparāda.

Vēl Rīgā mums šķita, ka vispirms varam labi nospēlēt tieši ar Norvēģiju, tad Rumāniju un tikai tad - ar Franciju. Izskatījās, ka norvēģus uzvarēt ir visreālāk. Tagad mums vairs nav variantu pakāpties augstāk par pēdējo vietu grupā, taču... Bija nopietna sapulce ar futbolistiem - tagad beigsim ciklu, tā būs pēdējā spēle vispār šai U-19 izlasei. Tomēr gribam aizcirst durvis! Gribam uzvarēt pēdējo spēli savā ciklā! Laba komanda ar dažādiem panākumiem, labi spēlētāji, taču līmenis šeit ir ārprātīgi spēcīgs. Ja reiz norvēģi spēlē līdzīgi ar Franciju šeit, turklāt uzvar to, tad paši saprotiet... Diemžēl nevarējām pacīnīties par uzvaru grupā - neizdevās izpildīt plānu spēlē pret Rumāniju, kad vajadzēja dabūt punktus. Arī pret Franciju nebija tādas situācijas, lai viņi mūs nenovērtētu - tā bija viņu svarīgākā spēle dzīvē - ar Latviju [smejas]. Līdz ar to spēlēt pret Franciju uzreiz ir divreiz grūtāk. Sanāca daudz līdzjutēju, sēdēja visa viņu futbola federācija. Viņi jau domāja - kas notiek?! Francija nevar apspēlēt Norvēģiju un tagad spēlēs pret Latviju - ja būs neizšķirts, viss pagalam [smejas].

Norvēģiem mačs pret Latviju nebūs draudzības spēle, un mums būtu interesanti aizlikt priekšā kāju ziemeļu draugiem [smejas]. Šeit viesnīcā norvēģu brašie puiši skraida apkārt, bet mums pašiem ir visai skumji. Arī franči nav laimīgi, lai gan varianti vēl ir. Esam vienīgie, kas frančiem un rumāņiem vēl var palīdzēt, tāpēc viņi mūs šeit uzreiz ļoti ciena [smejas]. Šodien bija ļoti superīga ekskursija pa slaveno Senmišelu. Laiks ir lielisks - saule, +18 grādi."

UEFA Eiropas U-19 jauniešu čempionāta kvalifikācijas turnīrs

5. grupa

VietaIzlaseSUNZGV:ZVP
1.Rumānija21103:14
2.Norvēģija21103:24
3.Francija21015:33
4.Latvija20021:60

Latvijas U-19 sastāvs

SpēlētājsPozīcijaKlubs
Kristaps DzelmeVārtsargsFK Daugava
Artūrs VaičulisVārtsargsFC Glasgow Rangers (SCO)
Sergejs GolovinsAizsargsFK Daugava
Kirils ŠeveļovsAizsargsFK Daugava
Kaspars DubraAizsargsSkonto FC
Vitālijs MaksimenkoAizsargsFK Daugava
Antons KurakinsAizsargsCeltic FC (SCO)
Boriss BogdaškinsAizsargsSK Blāzma
Krišjānis VallersPussargsCeltic FC (SCO)
Kristaps PriedēnsPussargsFK Daugava
Juris HlibovsPussargsFK Daugava
Alans SiņeļņikovsPussargsSkonto FC
Deniss TarasovsPusasrgsFK Daugava
Artūrs ZjuzinsPussargsFC Tranzīts
Mihails RjumšinsPussargsFC Tranzīts
Armands PētersonsUzbrucējsOlimps/RFS
Artūrs MagejenkovsUzbrucējsOlimps/RFS
Eduards VišņakovsUzbrucējsFC Tranzīts

Latvijas U-19 izlases spēles

DatumsLaiksSpēleRezultāts
18.05.2009.19:30Rumānija - Latvija2:0 (0:0)
20.05.2009.19:30Francija - Latvija4:1 (1:0)
23.05.2009.20:00Latvija - Norvēģija

Pēc Latvijas laika.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-05-21 20:32, pirms 15 gadiem
Tikai cērtot durvis skatieties, paši sev kaut ko neiespiediet tajās!

  +1 [+] [-]

, 2009-05-22 00:54, pirms 15 gadiem
Viņš laikam tikai - [smejas] un vēl [smejas].
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-05-22 08:35, pirms 15 gadiem
vai tieshaam museejie attiistas lenaak kaa pareejie pasaulee, sliktaaki treneri, treninjapstaakli, zaudetaaju psihalogija.. kas par vainu, nesaprotu |