Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

UEFA veic izņēmumu un ļaus Latvijai Nāciju līgas mājas spēles aizvadīt agrākā laikā

Rolands Eliņš

UEFA veic izņēmumu un ļaus Latvijai Nāciju līgas mājas spēles aizvadīt agrākā laikā
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) saņēma Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) apstiprinājumu lūgumam šogad paredzētās UEFA Nāciju līgas spēles Rīgā aizvadīt pulksten 19.00 pēc vietējā laika, informē LFF. Sākotnēji spēļu sākuma laiki bija paredzēti uz pulksten 21.45.

Spēļu aizvadīšana vietējiem līdzjutējiem ērtākā laikā vienmēr bija LFF prioritārā vēlme un pēdējos gados gandrīz vienmēr šāds priekšlikums tika iesniegts UEFA, taču gala lēmums allaž piederēja televīzijas raidtiesību turētājiem Latvijas un mūsu izlases pretinieku teritorijās, kā arī UEFA pusē, kas visas centralizētās izlašu spēles vēlas aizvadīt divos noteiktos laika rāmjos. Tieši TV raidtiesību turētāju vēlme aizvadīt mačus UEFA ierastajā laikā pulksten 21.45 bieži vien bija galvenais iemesls, kāpēc spēles Rīgā sākās tik vēlu.

Kā zināms, šogad Latvijas izlasei paredzēts aizvadīt UEFA Nāciju līgas spēles, no kurām trīs paredzētas Rīgā: 3. jūnijā pret Andoru, 6. jūnijā pret Lihtenšteinu un 22. septembrī pret Moldovu.

"Esam pateicīgi jaunajam TV tiesību turētājam Latvijā "NENT Group" par pretimnākšanu un piekrišanu mājas spēles aizvadīt agrākās vakara stundās. Esam pārliecināti, ka tas pozitīvi ietekmēs ne tikai līdzjutēju skaitu tribīnēs, bet arī pie TV ekrāniem. Piemēram, 22. septembra spēle pret Moldovu ir darbadienas vakarā, un skaidrs, ka, spēlei beidzoties ceturtdien līdz pulksten 21.00, pie TV ekrāniem būs vairāk skolas vecuma skatītāju nekā tas būtu, ja spēle ilgtu līdz pusnaktij," norādīja LFF Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītājs Renārs Krīgers.

"Tāpat ceram, ka pandēmijas diktēto pulcēšanās ierobežojumu atcelšana, kā arī pērn stabilus pirmos soļus sākušais Latvijas izlases fanu klubs "Vilku spēks" būtiski palīdzēs atkal veidot labu auru "Daugavas" stadionā gan vizuāli, gan audiāli. Mūsu valstsvienība pagājušajā gadā aizvadīja vairākus labus mačus, un komanda, domāju, ir pelnījusi svētku sajūtu spēļu laikā. Ceram uz līdzjutēju atbalstu tribīnēs, bet LFF parūpēsies par to, lai visa vecuma līdzjutējiem interesanti būtu ne tikai tribīnēs, bet arī citviet stadiona teritorijā."

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13954/latvijas...

  +3 [+] [-]

, 2022-04-21 21:06, pirms 2 gadiem
Beidzot LFF kaut ko jēdzīgu izdarījusi......

  -4 [+] [-]

, 2022-04-21 21:19, pirms 2 gadiem
Šis noteikti sekmēs spēļu apmeklētību. Domāju, ka arī sportistiem patīkamāk, ka spēle beidzas laicīgi. Daudzi saka, ka pēc vēlajām spēlēm dažreiz līdz agrai rīta stundai nevar "atiet".

  -3 [+] [-]

, 2022-04-21 21:19, pirms 2 gadiem
Nu nez, to p*rnogrāfiju pirms pusnakts vispār radīt nedrīkstētu

     [+] [-]

, 2022-04-21 23:21, pirms 2 gadiem
Šis ir baigi ok. Jau sen gribēju ar dēlu aiziet uz spēli. Bet ne jau uz 21:45

     [+] [-]

, 2022-04-21 23:24, pirms 2 gadiem
Eu, Edžiņ, laikam iebēru sāli brūcē, ka bija jādzēš komentārs