Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas pirmo atlases spēli pret Ziemeļmaķedoniju tiesās turku arbitri

Agris Suveizda

Latvijas pirmo atlases spēli pret Ziemeļmaķedoniju tiesās turku arbitri
Haliss Ezkahja brīdina Mikitu Burdu. Foto: Reuters/Scanpix

Jau rītvakar plkst. 21:45 pēc Latvijas laika Slavišas Stojanoviča vadītā Latvijas futbola izlase Skopjē uzsāks "Euro 2020" kvalifikāciju, viesojoties pie Ziemeļmaķedonijas.

UEFA ir paziņojusi tiesnešu brigādes 21. un 22. marta spēlēm, un kļuvis skaidrs, ka Skopjē maču apkalpos turku tiesnešu brigāde. Galvenais tiesnesis būs 38 gadus vecais Haliss Ezkahja, kurš Nāciju līgā tiesāja vienu spēli – 15. oktobrī Tallinā starp Igauniju un Ungāriju (3:3), parādot piecas dzeltenās kartītes.

Pa vienai spēlei viņam tika arī 2018. gada Pasaules kausa atlasē (četri brīdinājumi Francijas un Baltkrievijas cīņā (2:1)) un "Euro 2016" kvalifikācijā (trīs brīdinājumi Azerbaidžānas uzvarā pār Maltu (2:0)). Ezkahja 2009. gadā Rīgā bija ceturtais tiesnesis Latvijas uzvarā pār Luksemburgu (2:0), taču kā galvenais tiesnesis Latvijas mačos vēl nav darbojies. Toties viņš pirms gada Turcijā tiesāja maķedoniešu pārbaudes spēli pret Azerbaidžānu (1:1).

Čempionu līgas grupu turnīrā vai izslēgšanas spēlēs Ezkhaja vēl nav debitējis, šajā sezonā bijis ceturtais tiesnesis divās astotdaļfināla spēlēs, kurās galvenais bija pazīstamais Džinejts Čakirs. Eiropas līgas grupu turnīrā Ezkhaja šosezon tika nozīmēts trim dueļiem – starp Tronheimas "Rosenborg" un Glāzgovas "Celtic" (0:1, divi brīdinājumi), starp "Villarreal" un Vīnes "Rapid" (5:0, četri brīdinājumi un noraidījums) un starp Kijevas "Dynamo" un "Astana" (2:2, divi brīdinājumi). Turcijas Superlīgas sezonā Ezkahja parādījis tikai vienu sarkano kartīti.

Ezkahjas asistenti būs Kemals Jilmazs un Kerems Ersojs, bet ceturtā tiesneša funkcijas pildīs Hisejins Gečeks.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/european-quali...

     [+] [-]

, 2019-03-20 11:46, pirms 6 gadiem
Es jau nobijos ka shitais aksts- Cüneyt Çakır

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 13:09, pirms 6 gadiem
Turkiem no Latvijas kājbumbas meistariem vēl ir bailes no tiem senajiem laikiem, kad tos vēl nesauca par 11 vilkiem, bet gan par Starkova izlasi.