Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF prezidents Ļašenko ievēlēts par UEFA Telpu un pludmales futbola komitejas vadītāju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

LFF prezidents Ļašenko ievēlēts par UEFA Telpu un pludmales futbola komitejas vadītāju
Vadims Ļašenko. Foto: F64

Latvijas Futbola federācija vēsta, ka organizācijas prezidents Vadims Ļašenko ievēlēts Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Telpu futbola un Pludmales futbola komitejā, kas atbildīga par šo sporta veidu attīstību kontinentā. Turklāt mūsu organizācijas vadītājs būs minētās komitejas priekšsēdētājs. Šī ir pirmā reize vēsturē, kad Latvijas pārstāvis ir kādas UEFA komitejas priekšsēdētājs.

"Esmu pagodināts par saņemto uzticības kredītu no UEFA un saviem kolēģiem. Vienlaikus tā ir arī liela atbildība, un es tai pieiešu ar visrūpīgāko nopietnību," pēc ievēlēšanas UEFA Telpu futbola un Pludmales futbola komitejas priekšsēdētāja amatā teica LFF prezidents Vadims Ļašenko, kurš amatā ievēlēts uz nākamajiem četriem gadiem.

"Pagājušajā gadā Latvija visaugstākajā līmenī noorganizēja UEFA Čempionu līgas finālturnīru telpu futbolā, 2019. gadā pie mums notika vēsturē pirmais Eiropas U-19 čempionāts telpu futbolā. Vairāku gadu griezumā esam pierādījuši, ka Latvija ir gatava uzņemt augstas raudzes turnīrus, un tas nav palicis nepamanīts. Esmu labi pazīstams ar pārējiem komitejas locekļiem, zinu, ka spēsim labi sastrādāties kopīga mērķa vārdā."

Atgādinām, ka Latvijas Futbola federācija pieteikusies 2026. gada Eiropas Telpu futbola čempionāta rīkošanai. Finālturnīra norise paredzēta 2026. gada janvārī un/vai februārī. LFF ir uzsākusi sarunas ar "Arēna Rīga" un "Rimi Olimpiskais centrs", kā arī tiek izskatīta iespēja šādu turnīru organizēt arī plānotajā projektā "Komandu sporta spēļu hallē'' Rīgā. Turnīra rīkotāja tiesību ieguvēji tiks pasludināti 2023. gada decembrī.

Tāpat jaunākajā UEFA komiteju dalībnieku sarakstā ir vēl divi pārstāvji no Latvijas. LFF ģenerālsekretārs Arturs Gaidels ievēlēts UEFA Jaunatnes un amatieru futbola komitejā, bet Ģirts Krastiņš ir Stadionu un drošības komitejā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/16918/v-lasenk...