Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Vaņins: "Mūsu trumpis pret Lihtenšteinu ir spēcīgi uzbrucēji"

Agris Suveizda

Vaņins: "Mūsu trumpis pret Lihtenšteinu ir spēcīgi uzbrucēji"
Andris Vaņins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Portāls Sportacentrs.com pēc šodienas valstsvienības treniņa uz nelielu sarunu aicināja Latvijas futbola izlases pamatvārtsargu Andri Vaņinu. Nepilnus 33 gadus vecais vārtsargs atskatījās uz šosezon aizvadīto posmu Šveices Superlīgā, kurā "Sion" šobrīd ieņem ceturto vietu desmit komandu konkurencē, kā arī komentēja piektdien gaidāmo Pasaules kausa atlases cikla spēli Lihtenšteinā.

"Komandas iekšienē nekas īpašs nenotiek – nomainījās treneris. Tagad treniņu procesu vada [Džennāro] Gatuzo un otrais treneris. Izmainījām taktiku – sākām spēlēt ar trim aizsargiem, pieciem pussargiem un diviem uzbrucējiem," sacīja Andris Vaņins. Lai arī Šveices mediji pēc atlaišanas vēstīja, ka bijušais galvenais treneris Viktors Munjoss nepametīs klubu un tiks vienkārši pazemināts amatā, Andris gan nezināja, vai tā ir taisnība: "Kopš kluba prezidents pateica, ka Munjoss vairs nestrādās, neesmu viņu redzējis. Nezinu, kur viņš ir."

"Skaties uz viņu un tikai mēģini ņemt piemēru. Viņš ir īsts cīnītājs, persona, kas aiz sevis ved komandu," Vaņins pastāstīja par spēlēšanu vienā komandā ar Gatuzo. "Sion" samērā labi iesāka sezonu un pēc 16 kārtām ar 31 punktu bija četru komandu līderu grupiņā. Taču nākamajās astoņās spēlēs "Sion" izcīnījusi tikai piecus punktus. Pēc ziemas pārtraukuma "Sion" sešos mačos ir ieguvusi vien četrus punktus un tostarp cieta smagu sakāvi pret "Thun" (0:4), tieši pēc kuras Munjoss tika atbrīvots no amata.

"Domāju, ka sezonas pārtraukumā bijām slikti sagatavojušies. Aizbraucām uz nometni Itālijā, bet tur nebija labu apstākļu treniņiem. Arī Munjoss [kurš tikko bija sācis vadīt komandu] pamainīja sistēmu un arī spēlētājus, kuri aizvadīja visas iepriekšējās spēles," sliktā snieguma iemeslus minēja Vaņins, kurš Munjosu raksturoja pavisam īsi – dīvains treneris.

Lai arī Čempionu līgas zona tagad ir jau 13 punktu attālumā, Vaņins neatmet cerības: "Cīnīsimies. Vēl palika 12 spēles, jācīnās līdz galam." Kamēr līgā "Sion" neiet spoži, komanda ir iekļuvusi Šveices kausa izcīņas pusfinālā, kur gan būs jātiekas ar "Basel", pret kuru šosezon jau piedzīvoti divi pārliecinoši zaudējumi: "Spēlēsim mājās, savu skatītāju klātbūtnē, un domāju, ka mums tā būs priekšrocība. Pēdējo divu spēļu laikā arī rādām ļoti labu futbolu – domāju, ka mums ir izredzes iekļūt finālā."

"Daudz ielaistu vārtu. Šogad arī nav daudz spēļu, kuras būtu izvilcis," Andris nav īsti apmierināts ar paša šīs sezonas sniegumu klubā. Pēdējā spēlē Vaņins gan ar atvairītu 11 metru soda sitienu palīdzēja tikt pie punkta (0:0) Bernē: "Jā, izlasē esmu ieradies labā noskaņojumā. Nezaudējām, izbraukumā paņēmām punktu pret "Young Boys". Varējām arī uzvarēt, bija iespējas. Bet tagad jādomā par Lihtenšteinu un tur jāizcīna uzvara. Kā atvairīju pendeli? Minēju."

"Lihtenšteina spēlēs savu skatītāju klātbūtnē, un tas viņiem būs pluss. Domāju, ka mums jāspēlē organizēti un jābrauc tikai pēc uzvaras. Mūsu trumpji ir standartsituācijas un spēcīgi uzbrucēji," Vaņins komentēja gaidāmo spēli Lihtenšteinā. "Cikla sākumā spēlējām pret lielām komandām. Vienīgi pret Slovākiju varējām nospēlēt labāk. Kāpēc mums ir tik slikta bilance izbraukumā? Neesam Brazīlija vai kāda futbola lielvalsts. Esam maza valsts un darām, ko varam. Nevēlos prognozēt piektdienas rezultātu, taču mums vajag uzvarēt un braucam uz turieni pēc trīs punktiem."

  -3 [+] [-]

, 2013-03-19 17:53, pirms 12 gadiem
Starkovs: meginasim nospeeleet cieniigi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-19 18:05, pirms 12 gadiem
rronijs rakstīja: Starkovs: meginasim nospeeleet cieniigi
Paskaties vakar pievienoto izlases gatavošanās video.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-19 18:30, pirms 12 gadiem
Tie ir tie paši uzbrucēji kas apmīzās pret samurajiem un ne reizi pa kasti neuzsita ?

     [+] [-]

, 2013-03-19 18:31, pirms 12 gadiem
JimBim rakstīja: Tie ir tie paši uzbrucēji kas apmīzās pret samurajiem un ne reizi pa kasti neuzsita ?

  +4 [+] [-]

, 2013-03-19 18:45, pirms 12 gadiem
Tas ir kaut kas nedzirdēts Latvijas futbola vēsturē

Mums ir spēcīga priekšējā līnija Nu ja skatās pret LIH, tad tā arī varētu būt. Cerams, ka spēlēs ar diviem priekšējiem

     [+] [-]

, 2013-03-19 19:02, pirms 12 gadiem
Pret Lihtenšteinu! A pret Bosniju talants pazudīs.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-19 19:37, pirms 12 gadiem
Kāds spēles plāns? 0-0-0?

     [+] [-]

, 2013-03-20 11:47, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: Tas ir kaut kas nedzirdēts Latvijas futbola vēsturē

Mums ir spēcīga priekšējā līnija Nu ja skatās pret LIH, tad tā arī varētu būt. Cerams, ka spēlēs ar diviem priekšējiem
Labāk ar trim, bet tas jau laikam ir no zinātniskās fantastikas!

     [+] [-]

, 2013-03-20 11:49, pirms 12 gadiem
alexy rakstīja: Pret Lihtenšteinu! A pret Bosniju talants pazudīs.
Nedaudz ticības mūsu izlasei!

     [+] [-]

, 2013-03-20 22:59, pirms 12 gadiem
alexy rakstīja: A pret Bosniju talants pazudīs.
Cita līmeņa komanda nekā Lihtenšteina un arī cita līmeņa komanda nekā Latvija diemžēl.

     [+] [-]

, 2013-03-21 12:04, pirms 12 gadiem
Kāda starpība ar cik FW spēlē? Var nespēlēt ne ar vienu, uzlikt pussargos 6 bumbotājus, no kuriem 4 var iesist un sagraut pretinieku un var uzlikt 3 FW un vispār ne reizi neuzsist pa vārtiem.
Ne tikai Rudņevam aiz muguras vaig asistentus, tādi nepieciešami visiem.
Pat Messi (ja viņu vispār drīkst nosaukt par uzbrucēju) neaiziet no centra apļa līdz soda laukumam viens pats.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-21 12:14, pirms 12 gadiem
Par Latvijas izlasi. Ko tas līdz ka mums ir labi flangu pussargi, ja nav (un es tiešām saku ka nav) labi pleimeikeri centrā. Tas ir tāpat kā nez... mašīnai ir šasija, bet nav motora.
Un ja turpinās spēli "atspēlējam aizsargam un tālā piespēle pa gaisu uz priekšu" (nav mums tur priekšā nekādi Trezegē kas aizsargus var nolekt), nevis veidota spēle caur vienīgo mūsu spēku - flangiem, kuros vēl ir cerības uztaisīt cut-in'us ko Saša meistarīgi var izdarīt, tad vispār...
Uzliec Cauņu par CM vai CAM, ok, bet... kas ir viņam blakus? Nekas... un tad tik piespēles uz priekšu uz mazajiem Cauņām un Rudņeviem.
Cauņa nav CM, un CM mums vispār labu nav.
Diemžēl, bet pesimisma kalngals.
Pret LIH jau var krutos patēlot, bet tas arī viss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja