Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pēc divu nedēļu pārrunām LFF vienojusies ar Stojanoviču par atlaišanas nosacījumiem

Rolands Eliņš

Pēc divu nedēļu pārrunām LFF vienojusies ar Stojanoviču par atlaišanas nosacījumiem
Slaviša Stojanovičs. Foto: LFF

No Latvijas futbola izlases galvenā trenera amata atlaistais Slaviša Stojanovičs pēc vairāk nekā divu nedēļu ilgām pārrunām panācis vienošanos ar Latvijas Futbola federāciju par sadarbības pārtraukšanas nosacījumiem. Kā norāda gan treneris, gan LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, abas puses pārrunās spēra soli pretim viena otrai.

Slaviša Stojanovičs ar LFF pagājušajā gadā noslēdza trīs gadu līgumu, taču šī gada 20. janvārī pēc LFF valdes sēdes tika atbrīvots no amata, kas uzreiz tika nodots Daiņa Kazakeviča rīcībā. Kā jau šādās situācijās ierasts, trenerim par atlaišanu pienākas līgumā paredzētā kompensācija (iepriekš „Sporta Avīze” vēstīja, ka Stojanovičam tā paredzēta 150 tūkstošu eiro apmērā).

Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Stojanovičs pēc atlaišanas atgriezās Latvijā 29. janvārī, kad arī sākās pārrunas ar LFF par atlaišanas kompensāciju. Kompromiss tika panākts tikai februāra vidū, un Slaviša vakar Latviju atstāja.

Stojanovičs intervijā portālam Sportacentrs.com, kas tiks publicēta tuvākajās dienās, norādīja, ka pārrunas nebija vienkāršas, taču galu galā panākts abpusēji apmierinošs iznākums. Slaviša uzsvēra, ka līguma pārtraukšana neesot bijis viņa lēmums, bet gan LFF, taču viņš augstu novērtēja LFF ģenerālsekretāra Edgara Pukinska attieksmi šajās pārrunās, kas bija saistītas ar viena līguma punkta atšķirīgu interpretāciju (pēc neoficiālas informācijas - domstarpības bijušas par noslēgtā līguma termiņu).

Neminot konkrētus skaitļus, Stojanovičs arī atklāja, ka nav centies no šīs situācijas izspiest maksimumu no tā, kas ierakstīts līgumā.

Pukinsks šovakar sarunā Sportacentrs.com apliecināja, ka abas puses šo divu nedēļu laikā tikušās 6-7 reizes un pārrunas noslēgušās ar kompromisu: „Izrunājām lietas, par kurām bija atšķirīga interpretācija, domāju, ka viss notika ar profesionālu attieksmi, un šķīrāmies ar rokas spiedienu.”

Pukinsks neiebilda teiktajam, ka Stojanovičs nav uzstājis uz kompensācijas izmaksu pilnā apjomā saskaņā ar līgumu, taču vēlējās precizēt, ka nebūtu īsti pareizi teikt, ka Stojanovičs ļoti piekāpies: „Tā bija vienošanās, kurā abas puses spēra soli pretim viena otrai. Bija vietas, kurās varēja strīdēties līdz pēdējam un iet uz tiesu prasīt līguma interpretāciju, taču visu beigās visu izrunājām un vienojāmies.”

     [+] [-]

, 2020-02-18 22:25, pirms 4 gadiem
Uz Dināmo!

     [+] [-]

, 2020-02-18 22:39, pirms 4 gadiem
Sarunāja......Tas man,tas tev,tas atkal man......

  +1 [+] [-]

, 2020-02-18 23:31, pirms 4 gadiem
Nesaprotu, kādu soli pretī spēra LFF, neizmaksājot visu līgumā paredzēto summu?

     [+] [-]

, 2020-02-19 01:23, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nesaprotu, kādu soli pretī spēra LFF, neizmaksājot visu līgumā paredzēto summu?
😅😅😅🤘

     [+] [-]

, 2020-02-19 03:54, pirms 4 gadiem
Ir trīs varianti...
1) vai nu samazināja atlaišanas kompensācijas apmēru
2) vienojās izmaksāt samazināto pa daļām ilgākā laika periodā
3) vai arī visu summu sadalīja maksājumu kā algu ilgākā periodā.