Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-19 meiteņu izlase pēc nedēļas uzsāks kvalifikācijas turnīru

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Latvijas U-19 meiteņu izlase pēc nedēļas uzsāks kvalifikācijas turnīru
Latvijas meiteņu
U-19 izlase
Foto: www.lff.lv

Latvijas nacionālā U-19 meiteņu futbola izlase laika posmā no 2008.gada 25.-30.septembrim Zviedrijā piedalīsies UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas 3.apakšgrupas turnīrā, kur mūsu meitenēm būs jāspēlē pret Velsas, Zviedrijas un Horvātijas vienaudzēm.

Izspēles sistēma

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas U-19 meiteņu čempionātam sastāv no trīs etapiem un tajā šogad piedalīsies pavisam 44 Eiropas valstu komandas. Pirmajā kvalifikācijas kārtā šoruden komandas tikušas sadalītas vienpadsmit apakšgrupās un, izspēlējot viena apļa grupas turnīru kādā no šīs grupas valstīm, tiks noskaidrotas katras grupas divas labākās komandas, kā arī viena labākā trešās vietas ieguvēja, kura arī iekļūs kvalifikācijas otrajā kārtā (pie tam nosakot pēdējo, tiks ņemti vērā spēles rezultāti tikai pret grupas divām spēcīgākajām komandām).

Kvalifikācijas otrajā kārtā (2009.gada 23.-28. aprīlis) papildus iekļuvušajām 23 komandām pievienosies vienīgā izliktā komanda - Vācija, kur papildus izlozē šogad novembrī tiks izveidotas sešas grupas pa četrām komandām katrā. Šoreiz vienīgi grupu uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja iekļūs Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas 2009.gada jūlijā risināsies Baltkrievijā. Finālturnīrā astoņas komandas tiks sadalītas divās grupās pa četrām, cīnoties par ceļazīmēm uz pusfinālu, vēlāk arī finālu.

Vai šoreiz izdosies pārvarēt pirmo kvalifikācijas kārtu?

Pašreizējās Eiropas U-19 čempiones ir Itālijas futbolistes, kuras šogad finālspēlē pārspēja Norvēģiju. Atgādinām, ka Latvijas U-19 meiteņu izlase iepriekšējā kvalifikācijas ciklā, kuru mūsu komanda aizvadīja septembrī Bosnijā un Hercegovinā, savā apakšgrupā ierindojās ceturtajā vietā un no turpmākās cīņas izstājās. Nepārprotamas mūsu kvalifikācijas grupas favorītes būs mājinieces zviedrietes, bet ar abām pārējām konkurentēm – Velsu un Horvātiju mūsu spēlētājas var cīnīties.

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieks
25.09. 17.30 Velsa
27.09. 16.00 Zviedrija
30.09. 17.00 Horvātija

Izmantotie resursi:
lff.lv

     [+] [-]

, 2008-09-16 22:50, pirms 16 gadiem
lai veicas,zeltenem