Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U19 futbolisti sešu minūšu laikā ielaiž trīs vārtus pret horvātiem

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas U19 futbolisti sešu minūšu laikā ielaiž trīs vārtus pret horvātiem
Latvijas U19 valstsvienības futbolisti. Foto: LFF

Pārbaudes turnīru Horvātijā noslēdza čeha Jakuba Dovalila vadītā Latvijas U19 futbola valstsvienība, kas pēdējās spēles izskaņā ielaida trīs vārtus pēc kārtas, atzīstot horvātu pārākumu (1:4).

Latvijas izlases sākumsastāvā pēc iepriekšējā mača pret slovēņiem tika veiktas septiņas izmaiņas. Kopumā turnīrā tika izmantota plaša spēlētāju rotācija, nevienam futbolistam pamatsastāvā netiekot visos trīs mačos.

Pirmā puslaika izskaņā Horvātijas jaunajiem futbolistiem izdevās nopelnīt 11 metru soda sitienu un pēcāk to realizēt, izvirzoties priekšgalā. 55. minūtē līdzsvaru uz tablo atguva Valērijs Lizunovs, kuram šis bija otrais rezultatīvais sitiens šajā turnīrā.

Turnīra iepriekšējās spēlēs Latvijas komanda spēkojās neizšķirti (2:2) ar vienaudžiem no Ķīnas, kā arī piekāpās (1:2) Slovēnijas U19 izlasei.

Treneris Dovalils kandidātu sarakstā šim turnīram bija iekļāvis 20 spēlētājus no pašmāju klubiem, starp kuriem lielākā pārstāvniecība ar astoņiem futbolistiem ir "Riga".

Latvijas U19 valstsvienība 2023. gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas Elites kārtā marta beigās Polijā mērosies spēkiem ar Serbiju, Poliju un Izraēlu, cīnoties par vienu ceļazīmi uz finālturnīru.

Septembrī Latvijas U19 izlase pārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu, kad nosargāja vārtus neskartus dueļos ar Rumāniju un Austriju, bet vienaudžus no Lietuvas pārspēja ar 1:0. Iegūstot otro vietu grupā, Latvijas U19 izlase iekļuva Elites kārtā nodrošinot vietu starp 27 labākajām komandām Eiropā.

Izmantotie avoti:
https://lff.lv/zinas/14620/speles-i...