Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Ozola lēmums – tas bija mentālais signāls un iedeva grūdienu visiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kazakevičs: "Ozola lēmums – tas bija mentālais signāls un iedeva grūdienu visiem"
Roberta Ozola formastērps. Foto: LFF

Latvijas futbola valstsvienība 2022. gada Pasaules kausa atlases mačā tika pie punkta izbraukumā pret Norvēģiju – 0:0. Komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs preses konferencē īpaši atzīmēja vārtsarga Roberta Ozola cīņasgribu.

"Kad beidzās spēle un iegāju ģērbtuvēs, tad komandai teicu, ka parasti pēc šādiem mačiem neatzīmē vienu spēlētāju, bet gan izceļ visas komandas darbu. Tomēr šoreiz gribēju īpaši izcelt Robertu. Kad viņš šādā situācijā pateica, ka paliks laukumā un cīnīsies līdz galam – tas bija mentālais signāls. Tas visiem puišiem iedeva emocionālo grūdienu. Tas bija viens no atslēgas punktiem, kas palīdzēja izturēt spiedienu līdz galam," pauda Dainis Kazakevičs. Ozols otrajā puslaikā cieta sadursmē un ilgi palika guļam zālienā ar asiņojošu galvu. Lai gan tika sagatavots rezerves vārtsargs Rihards Matrevics, Ozols pats pieņēma lēmumu turpināt maču.

"Puišiem teicu, ka mums šis ir bijis mācību gads, kurā esam spēlējuši pret spēcīgām valstsvienībām, pret spēcīgiem pretiniekiem. Man vislielākais prieks ir par to, ka puiši paši noticējuši sev un saviem spēkiem, ka viņi laukumā atdod visu. Jā, citreiz pietrūkst meistarība, un tas ir nākamais solis. Gan komandai, gan individuāli, lai gan tam visam vajag laiku. Man patīk komandas progress un ticība saviem spēkiem. Spējām izturēt līdz galam pat tad, kad pretinieki izdara ļoti daudz, lai izrautu uzvaru," lepojās Latvijas izlases treneris.

Kazakevičs norādīja, ka pirmajā puslaikā bijušas iespējas izveidot momentus pie pretinieku vārtiem, ņemot vērā Norvēģijas izlases augsto aizsardzības līniju, tomēr uzbrucējiem pietrūkusi agresija, lai piedāvātos un ieskrietu aiz aizsargiem. Izvēloties 4-4-2 shēmu ar diviem centra pussargiem, sperts riskants solis, jo treneru štābs labi apzinājies, cik liels darba apjoms būs jāpaveic laukuma vidusdaļā. "Gribu uzteikt puišus. Mēs spēlējām pret spēcīgu un motivētu pretinieku un jāsaka, ka aizvadījām labu spēli."

Preses konferences pirmais jautājums nāca no Norvēģijas medijiem, kuri vēlējās noskaidrot, kādas ir Kazakeviča sajūtas, atbraucot ciemos un praktiski izdzēšot norvēģu izredzes aizbraukt uz Pasaules kausu. Tomēr Latvijas izlases treneris ievēroja pragmatismu un atbildēja, ka viņam galvenais bijis savas komandas sniegums un situācijai turnīra tabulā, jo īpaši citu komandu stāvoklim, viņš īpašu uzmanību nav piešķīris. Pēcāk Kazakevičs atzīmēja, ka Norvēģijai ir talantīga komanda, kas vēl sasniegs ļoti daudz.

  +6 [+] [-]

, 2021-11-14 00:16, pirms 2 gadiem
Vai tiešām klusais un maigais Kazakevičs būs panācis mums visiem vēlamo?
Lai arī kā tam negribētos ticēt, es ļoti ceru, ka izlases spēlētāji ciena treneri un viss vēl ir tikai priekšā! Neesmu skatījies visas pēdējās izlases spēles, bet pret grandiem esam spēlējuši ļoti cienīgi, pat izrādot pretenzijas uz uzvaru. Ļaujam šiem kungiem(arī spēlētājiem) strādāt, nomainām LFS sapuvušo galvu un turam īkšķus. Ja var citos sporta veidos, tad var arī futbolā.

  +9 [+] [-]

, 2021-11-14 02:16, pirms 2 gadiem
Number 0 rakstīja: Vai tiešām klusais un maigais Kazakevičs būs panācis mums visiem vēlamo?
Lai arī kā tam negribētos ticēt, es ļoti ceru, ka izlases spēlētāji ciena treneri un viss vēl ir tikai priekšā! Neesmu skatījies visas pēdējās izlases spēles, bet pret grandiem esam spēlējuši ļoti cienīgi, pat izrādot pretenzijas uz uzvaru. Ļaujam šiem kungiem(arī spēlētājiem) strādāt, nomainām LFS sapuvušo galvu un turam īkšķus. Ja var citos sporta veidos, tad var arī futbolā.
Ja Daini nosauc par klusu un maigu, tad skaidrs, ka nezin viņu.
Viņš var būt ļoti ass, tiešs, pat uz rupjības robežas.
Spēj pacelt emocijas.
Un par to, ka panākts šāds cīņas spars - vispār nav pārsteigums.
Intervijas, kurās ļoti mierīgi, nosvērti un inteliģenti atbild, var radīt mānīgu priekšstatu.
Lai izdodas izspiest maksimumu!

 +10 [+] [-]

, 2021-11-14 04:00, pirms 2 gadiem
Jāatdzīst,ka biju kļūdījies attiecībā uz Daiņa spējām izveidot cīņas spējīgu Latvijas izlasi.Šis rezultāts rāda,ka viens solis uz priekšu ir sperts un varam iekost arī tad,ja pretiniekam ļoti vajag.Cerams,ka pēdējā mačā nesabojās šo iespaidu.Tur mums būs jāspēlē kā pirmam nummuram un jāgūst vārti .Ceru,ka Dainis Krolli vairāk izmantos.

  +8 [+] [-]

, 2021-11-14 07:11, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Jāatdzīst,ka biju kļūdījies attiecībā uz Daiņa spējām izveidot cīņas spējīgu Latvijas izlasi.Šis rezultāts rāda,ka viens solis uz priekšu ir sperts un varam iekost arī tad,ja pretiniekam ļoti vajag.Cerams,ka pēdējā mačā nesabojās šo iespaidu.Tur mums būs jāspēlē kā pirmam nummuram un jāgūst vārti .Ceru,ka Dainis Krolli vairāk izmantos.
Man arī jāatzīst, ka biju kļūdījies.
Nu jau vairākas spēles parāda, ka izlase cīnās pilnīgi citādāk, un tā vairs nav viena atsevišķa nejauša spēle, kad paveicas.
Pat zaudējumi pret Nīderlandi bija solīdi ar iespējām pašiem iesist.

     [+] [-]

, 2021-11-14 08:07, pirms 2 gadiem
Es arī tieši vakar skatoties to momentu ar pāsisto galvu nodomāju, ka beidzot arī LV izlasē ir futbolists, kas ir vīrieša un sportista apzīmējuma cienīgs, kas negāžās gar zemi kā bāba pie katra kontakta. Ozols malacis, normāla rīcība, tikai, kas to cilvēku galvās notiek, ja šis tiek uzskatīts par varoņdarbu? 🤔

  +1 [+] [-]

, 2021-11-14 08:26, pirms 2 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Es arī tieši vakar skatoties to momentu ar pāsisto galvu nodomāju, ka beidzot arī LV izlasē ir futbolists, kas ir vīrieša un sportista apzīmējuma cienīgs, kas negāžās gar zemi kā bāba pie katra kontakta. Ozols malacis, normāla rīcība, tikai, kas to cilvēku galvās notiek, ja šis tiek uzskatīts par varoņdarbu? 🤔
Piedod man, bet tas ir varoņdarbs...Es pats esmu redzējis, ka pēc tāda sitiena ar celi pa galvu ,vārtusargs ir nomiris... Krievijas čempī, CSKA vārtusargs Sergeijs Perhuns, ja nemaldos ar vārdu!

     [+] [-]

, 2021-11-14 09:16, pirms 2 gadiem
Ozols un Černomordijs vnk lieliski. Spēle atgādināja kautiņu uz ielas. Tevi nepārtraukti sit,bez apstājas,bet nenosit.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-14 10:24, pirms 2 gadiem
Negribas lielīt treneri (māņticība,ka nepārliela) ,bet domāju ,ka jāuzteic vis treneru štābs kas ir spējis sadalīt lomas, izvēlēties spelētājus kas spēj būt komanda kura iziet laukumā un sitas cits par citu un savu valsti! Protams ,ka mēs zaudējam (pagaidām) tehnikā ,domāšanas ātrumā utt ,bet mēs varam likt pretīm cīņassparu ,fiziku ,pašatdevi!
Ja komanda plēsīsies uz laukuma tā kā pēdejās trīs spēles , līdzjūtēji to redzēs,sapratīs un novērtēs ,pie tam būs arī punkti!

  -2 [+] [-]

, 2021-11-14 10:52, pirms 2 gadiem
Ozols parāda, ka ir ļoti labs vārtsargs, bet Riga FC Eiropas kampaņā bija otrais numurs aiz kaut kāda tur balkānu bāleliņa.

  +5 [+] [-]

, 2021-11-14 11:39, pirms 2 gadiem
Ozolam cīnas spars nekad nav trūcis,brīžam tas azarts virslīgas spēlēs ir izgājis pat ārpus rāmjiem.Ar to viss kārtībā.Kas attiecās uz spēli vārtos,tad te nu gan komentos Roberts ir pārslavēts viena vienkārša iemesla dēļ,Jā uz vārtu līnijas Ozola spēle ir laba,vakar pat izcila.Mīnuss ir izgājieni no vārtiem.Šajā komponentā Robertam krietni jāpieliek,vai nu jācer uz centra aizsargu spēli pie augstām bumbām soda laukumā.Lieliska vakar bija Jaunzema spēle.Lūk ko nozīmē Valmieras treneru uzticība un regulāra spēle virslīgā sezonas garumā.Virslīgas spēlētājs vakar izcēlās uz pārējo futbolistu fona.Tas jau kaut ko nozīmē.Regulāri virslīga spēlē arī Krollis.Šeit gan metīšu akmentiņu Daiņa dārziņā.Par ilgi laukumā mums bija divi torņi uzbrukumā,jo nonākot soda laukumā abi pinās bumbā,spēlējot ar kājām,tai vietā,lai izdarītu sitienu.No pāris momentiem viens vismaz jāizmanto.Krollis uzejot uz laukuma ar pirmo pieskārienu to jau raidīja vārtos.Diemžēl vārtsargs atradās īstā vietā un briesmas novērsa.Tas gan mans subjektīvs vērtējums.Vēl nepatika Cigaņika spēle,pieslēdzoties uzbrukumā.Aizsardzības spēlē viņš ir ok,bet uzbrūkot pārāk ilgi nespēj pieņemt izšķirošus lēmumus.Taisni jābrīnās,jo spēlējis Ukrainas premjerlīgā,kur ilgi domāt neļauj.Par cīņas sparu,neatlaidību un nepiekāpību laukumā puišiem paldies!Norvēģiem uzkrītoši šoreiz pietrūka brīnumpuika laukumā,bet tās jau ir viņu problēmas.

  +3 [+] [-]

, 2021-11-14 12:06, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Ozols parāda, ka ir ļoti labs vārtsargs, bet Riga FC Eiropas kampaņā bija otrais numurs aiz kaut kāda tur balkānu bāleliņa.
Balkānos nav nekādi bāleliņi!

  +1 [+] [-]

, 2021-11-14 12:28, pirms 2 gadiem
Balkānos ir balkāniņi

     [+] [-]

, 2021-11-14 12:28, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Ozolam cīnas spars nekad nav trūcis,brīžam tas azarts virslīgas spēlēs ir izgājis pat ārpus rāmjiem.Ar to viss kārtībā.Kas attiecās uz spēli vārtos,tad te nu gan komentos Roberts ir pārslavēts viena vienkārša iemesla dēļ,Jā uz vārtu līnijas Ozola spēle ir laba,vakar pat izcila.Mīnuss ir izgājieni no vārtiem.Šajā komponentā Robertam krietni jāpieliek,vai nu jācer uz centra aizsargu spēli pie augstām bumbām soda laukumā.Lieliska vakar bija Jaunzema spēle.Lūk ko nozīmē Valmieras treneru uzticība un regulāra spēle virslīgā sezonas garumā.Virslīgas spēlētājs vakar izcēlās uz pārējo futbolistu fona.Tas jau kaut ko nozīmē.Regulāri virslīga spēlē arī Krollis.Šeit gan metīšu akmentiņu Daiņa dārziņā.Par ilgi laukumā mums bija divi torņi uzbrukumā,jo nonākot soda laukumā abi pinās bumbā,spēlējot ar kājām,tai vietā,lai izdarītu sitienu.No pāris momentiem viens vismaz jāizmanto.Krollis uzejot uz laukuma ar pirmo pieskārienu to jau raidīja vārtos.Diemžēl vārtsargs atradās īstā vietā un briesmas novērsa.Tas gan mans subjektīvs vērtējums.Vēl nepatika Cigaņika spēle,pieslēdzoties uzbrukumā.Aizsardzības spēlē viņš ir ok,bet uzbrūkot pārāk ilgi nespēj pieņemt izšķirošus lēmumus.Taisni jābrīnās,jo spēlējis Ukrainas premjerlīgā,kur ilgi domāt neļauj.Par cīņas sparu,neatlaidību un nepiekāpību laukumā puišiem paldies!Norvēģiem uzkrītoši šoreiz pietrūka brīnumpuika laukumā,bet tās jau ir viņu problēmas.
Pēc Koļinko ,mums nav bijis vārtusargs kas regulāri ,stabili labi spēlē izgājienos ,pat Vaņinam šis spēles komponents nebija stiprākā puse.
Slēpts komentārs: zaxx

  +1 [+] [-]

, 2021-11-14 18:16, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: LV 3 spēlēs pēc kārtas nespēj iesist vārtus, bet visi TE PRIECĀJAS PAR NEKO, SLAVĒ OZOLO PAR NEKO.
NORVĒĢI SITIENUS JEBKURAM SEVIS CIENOŠAM VĀRTUSARGAM IR JĀATVAIRA, NEKO VIŅŠ TUR SUPER NEIZDARĪJA.
VISI TE SLAVĒ PAR CĪŅAS SPARU,KURA PATIESĪBĀ NEMAZ NEBIJA. JA NORVĒĢU BŪTU AR HALANDU UN ŠĀDU SPIEDIENU, AGRĀK VAI VĒLĀK VĀRTI KRISTU.. CĪŅAS SPARS IR UZLIKT BUSU UN VISU LAIKU AIZSARGĀTIES NE?/
PSC JŪS ESAT VIENKĀRŠI SMIEKLĪGI..
Paklusē labāk... ieturi ētera klusumu, tava Kangara meistarklase te nav vajadzīga!!!

     [+] [-]

, 2021-11-14 22:53, pirms 2 gadiem
OZOLS - spēcīgs uzvārds un Robis to viennozīmīgi pierāda! Cik Ozolus pazīstu, visi normāli vechi.. Robim Savaļniekam sveiciens no Jāņparka Valmierā! Kopumā patīk izlases līdzšinējā sagatavotība un cīņasspars, tikai uz priekšu čaļi! Cerams, ka LFF peripētijas nenograus šo visu..

     [+] [-]

, 2021-11-14 23:04, pirms 2 gadiem
Manuprāt, tas komandai vairāk psiholoģiski palīdzēja ne ar to, ka Ozols tur asiņainu seju cīnījās kā gladiators, bet ar to, ka vienkārši nemainījās vārtsargs. Neapšaubot Matrevica līmeni, šādā spēlē supergrūti būtu ieiet gan pašam Rihardam, gan aizsargiem, jo tā būtu ļoti jauna vārtsarga debija. Arī norvēģi to uzņemtu kā signālu sist pa vārtiem vēl biežāk. Pret Ozolu varēja redzēt, ka pāris reizes uzsita no distances un saprata, ka tukšu salmu kulšana.