Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U-21 un U-20 spēlē neizšķirti

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

U-21 un U-20 spēlē neizšķirti
Artjoms Rudņevs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien "Daugavas" stadionā Rīgā neoficiālu draudzības spēli aizvadīja Genādija Šitika trenētā Latvijas U-21 un Mihaila Koņeva vadītā U-20 futbola izlase. Mačs noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu - 1:1.

Abus vārtus izlases guva otrajā puslaikā. Vispirms 65. minūtē Latvijas U-20 izlasi vadībā izvirzīja Rēzeknes "Blāzmas" futbolists Jānis Jukšs, bet 89. minūtē U-21 izlases sastāvā precīzs bija Daugavpils "Daugavas" uzbrucējs Artjoms Rudņevs, panākot neizšķirtu 1:1. eSports.lv sazinājās ar Latvijas U-21 izlases galveno treneri Genādiju Šitiku, lai sīkāk uzzinātu par viņa iespaidiem par maču, kas aizsāka jaunu attīstības posmu U-21 izlasei.

"Varu tikai nomināli pateikt, ka spēle bija starp U-21 un U-20 izlasēm. Mūsu rīcībā bija 17 1988./1989. gadā dzimušie futbolisti, bet otrā izlasē, ko vada Mihails Koņevs, arī bija šī vecuma puiši, kuri arī var konkurēt uz vietu U-21 izlasē. Tā ka spēlēja 34 futbolisti, kuri pretendē uz nākamo U-21 izlasi. Atšķirība tikai tāda, ka U-21 izlase pāris dienas trenējās Ozolniekos, bet U-20 uzreiz atbrauca un spēlēja," situāciju ar spēlētāju sastāvu izskaidroja Šitiks.

"Pati spēle bija tikai kā iepazīšanās. Mačs bija nervozs. Puišiem, kas spēlēja U-20 izlasē, bija mazliet lielāka motivācija. Viņi centās pierādīt, ka arī var pretendēt uz U-21 izlasi. Galveno informāciju, ko gribējām iegūt no šī mača un treniņnometnes, arī ieguvām. Lai izveidotu labu komandu, ar puišiem būs jāstrādā ļoti daudz, bet laiks ir. Pirmās oficiālās spēles var būt ne agrām par nākamā gada jūniju. Ir daudz problēmu - runājām par puišiem par tām pirms un pēc mača. Tomēr galvenais bija iegūt informāciju un sākt veidot komandu, kas spēlēs nākamajā ciklā.

Šī vecuma puišiem bija laba U-19 izlase, taču laiks ir pagājis, un šodien runājām ar puišiem - jāaizmirst tie laiki un jādzīvo šodien. Pagājuši divi gadi, kopš viņi nav sanākuši kopā. Lai būtu laba komanda, jāstrādā klubos. Izlasē tomēr bija redzams, ka ir ļoti daudz problēmu, tomēr ir labi, ka varējam jau sapulcēties. U-21 izlasē tomēr prasības ir mazliet augstākas nekā jaunatnes izlasēs. Šodien mums kandidātu lokā bija 34 futbolisti, un ir vēl citi. Arī 1990. gadā dzimušajiem ar attieksmi un darbu klubos būs iespēja pacīnīties ja ne par pamatsastāvu, tad vietu U-21 izlasē. Skatīsimies nākamgad - ja kādā konkrētā pozīcijā būs problēmas, tad arī 1990. gadā dzimušo futbolistu izlasē ir puiši, kas var aizpildīt vietu. Tā ka mūsu lokā ir ļoti daudz futbolisti," situāciju paskaidroja Šitiks.

"Laiks, lai sagatavotu komandu līdz pirmajām spēlēm ir, bet galvenais - spēlētājiem klubos jāapliecina sevi, jāizcīna vieta starp pieaugušajiem. Mums situācija bija tāda kā vienmēr nacionālajā U-21 izlasē - kas ir labākais, tas spēlēs. Nākamreiz domājam sapulcēties novembrī - 19. datumā ir starptautiskā spēļu diena, ir plānots izspēlēt maču ar Lietuvas U-21 izlasi, tomēr konkrēti tas būs zināms pēc kādas nedēļas. Noteikti gribētos vēl šogad nospēlēt vienu draudzības maču ar U-21 izlasi. Tomēr bija redzams, ka tie, kas skaitījās U-20, centās vairāk nekā U-21 futbolisti. Rīt viss var mainīties. Tomēr - ja pretī ir citas valsts izlase, tad arī futbolistiem ir cita attieksme. Par to visu nometnē runājām, strādājām pie tā," sarunu noslēdza Šitiks.

"Tā kā mums nebija draudzības spēle ar kādu izlasi, šoreiz nebija atbraucis Edgars Gauračs. Nākamreiz gan viņš noteikti būs," solīja Šitiks. Neskatoties uz to, ka U-21 kandidātu pulkā Gaurača vārds bija, acīmredzot radās kādas problēmas, lai Edgaru izsauktu no Itālijas "Ascoli" uz Latviju.

Latvijas U-21 - Latvijas U-20 1:1 (0:0)

Vārti: Rudņevs (89') - Jukšs (65')
Izlašu sastāvi būs pieejami vēlāk

     [+] [-]

, 2008-10-14 22:30, pirms 16 gadiem
Nu redzkur ir U-21 ,lai tik suta visur spelet,pec laika paradis svas spejas lielajaa izlasee! (Runaju par Indriksona teikto studijaa,ka vajag speletajus,lai spele arzemes)

     [+] [-]

, 2008-10-14 23:33, pirms 16 gadiem
sastavus var LFF.lv patiities!