Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs noraida iespēju atkāpties: "Pagalam nesanāk? Man ir cits viedoklis"

Rolands Eliņš

Kazakevičs noraida iespēju atkāpties: "Pagalam nesanāk? Man ir cits viedoklis"
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs preses konferencē pēc zaudējuma Maltas izlasei (0:1) UEFA Nāciju līgas spēlē savā uzrunā piedāvāja savu skaidrojumu par notikušo, kā arī noraidoši atbildēja uz to, vai neizskata iespēju atkāpties no amata.

- No manis gara komentāra nebūs. 90'+5 minūtē zaudēta spēle. Pietrūka pacietības, tajā brīdī, kad spēle gāja no rokas, nespējām realizēt savus momentus. Otrajā puslaikā sākām pārāk nervozēt, diezgan daudz spēka prasīja iepriekšējā spēle Fēru salās, un varēja redzēt, ka šodien nebijām tik svaigi. Izvēlējāmies spēlēt ļoti aktīvu un agresīvu spēli, sagaidījām pretiniekus viņu laukuma pusē, kas pirmajā puslaikā arī deva diezgan daudz iespēju izveidot momentus. Otrajā puslaikā pietrūka svaiguma, momentu vairs nebija tik daudz, un tādos pusmomentos pietrūka pacietības nospēlēt līdz galam, un 90'+5 minūtē zaudēti vārti. Šodien droši vien uzvarēja komanda, kura gribēja vairāk, un tie nebijām mēs. Tādās epizodēs ir ļoti būtiski pacietīgi spēlēt līdz galam, ticēt sev un sagaidīt to momentu. Šoreiz to izdarīja pretinieki.

- Pēc Fēru salām sacīji, ka, lai arī nebija uzvaras, virziens neapšaubāmi ir pareizais. Vai šis rezultāts un galvenokārt šīs spēles saturs maina šo redzējumu un varbūt apšauba ticību visam trīs gadu projektam?
- No manas puses nav šaubu par virzienu. Skaidrs, ka šī spēle izgaismoja vairākas tādas lietas, kuras mums nebija redzamas iepriekšējā, septembra, nometnē un nebija redzamas arī šīs nometnes pirmajās divās spēlēs. Netikām galā ar psiholoģisku spiedienu. Varēja redzēt, ka spēlētāji, īpaši otrajā puslaikā, kad svaigums pazuda un neizdevās tikt līdz momentiem, sāka pārāk daudz nervozēt. Tam, no manas puses, nav nekādas ietekmes uz to virzienu, kuru esam izvēlējušies un kuru arī turpināsim, bet tajā pašā laikā ir skaidrs, ka par atsevišķiem spēlētājiem tas iedeva zināmu informāciju, ar ko mums ir jārēķinās sarežģītās situācijās.

- Drusku tiešākā veidā – vai ir vērts iet dziļāk šajā trīs gadu ciklā, ja redzam, ka pagalam nesanāk. Runa nav tikai par šodienu, bet arī pirmajām divām spēlēm. Varbūt laicīgi apstāties un padomāt, vai ir vērts turpināt galvenā trenera amatā?
- Iedošu arī tikpat tiešu atbildi. Ja uzskati, ka pagalam nesanāk, tad man ir cits viedoklis. Uzskatu, ka kopumā ir daudz pozitīvu ieviržu. Domāju, ka ir jāsaprot, kādā stāvoklī komanda bija brīdī, kad sāku ar to strādāt. Mums ir diezgan liela sastāva mainība. Esam tikuši skaidrībā ar diezgan lielu jauno spēlētāju grupu. Ir vai nav vērts – tas laikam nav jautājums man, bet gan federācijas vadībai. No mana viedokļa – man ir gan ticība, gan pārliecība tam, ko darām, un ir arī ticība čaļiem un komandai, nekādu šaubu man nav.

- Iepriekš minēji, ka vēlies pieturēties pie konkrēta komandas kodola un diži nerotēt spēlētājus. Kāda pēc četrām cikla spēlēm ir situācija ar uzbrucējiem, kuri joprojām nav guvuši nevienus vārtus? Vai uz nākamo sasaukumu varētu izskatīt kādus citus, līdz šim neizsauktus spēlētājus tieši šajā pozīcijā?
- Ir, iespējams, pāris problēmu pozīciju, kuras redzu, ka tajās būs jāvērtē, vai tomēr nevajadzētu piesaistīt vēl kādus jaunus spēlētājus. Tādas pozīcijas ir, es tās neprecizēšu, bet visas trīs [oktobra] spēles, ne tikai šodienas spēle, parādīja, ka pāris pozīcijās mums ir nepieciešamas jaunas sejas.

- Pirmajā puslaikā atkal ļoti daudz neizmantotu izdevību. Pārliecības trūkums?
- Viss kopā. Domāju, ka tas ir arī meistarības trūkums, jo tehniskais izpildījums mums klibo. Ja skatās visas četras spēles kopumā, vērtē tās nedaudz dziļāk un skatās konkrētas funkcijas, kuras sagaidām no komandas un kā tās tiek izpildītas, tad, manuprāt, ar četrām piecām labām vārtu gūšanas epizodēm būtu jāpietiek vismaz vieniem gūtiem vārtiem. Šobrīd mums to vēl neizdodas izdarīt. Ir daudz nianšu – gan taktisku, gan psiholoģisku -, pie kurām mums ir jāpiestrādā. Ja es teiktu, ka recepte ir pilnīgi skaidra, lai jau nākamajā spēlē šie paši spēlētāji simtprocentīgi realizētu šos momentus, skaidrs, ka tas tā nav. Bet ir pilnīgi skaidrs, ka ir nianses, kuras uzlabojot paši spēlētāji var būt daudz rezultatīvāki. Kaut vai Jāņa Ikaunieka piemērs – ja salīdzinām viņa momentu Maltā un viņa momentu Fēru salās, tie nebija identiski, taču diezgan līdzīgi, un viņa tehniskais izpildījums Fēru salās bija daudz labāks. Tā ka ticu, ka spēlētāji progresēs un mēs nonāksim situācijās, kurās, pašiem izveidojot momentu, spēsim to arī realizēt. Skaidrs, ka futbolā visu vērtē pēc rezultāta - tas arī ir pareizi, un es uz to skatos normāli un ļoti mierīgi, -, taču, ja šādā spēlē šodien izveidotu tikai vienu vārtu gūšanas momentu, bet to realizētu, tad mēs droši vien šeit sēdētu daudz priecīgāki. Tajā pašā laikā, skatoties plašāk uz spēli, uz spēlētāju sniegumu, uz komandas sniegumu, ir skaidri nākamie soļi.

- Ievadā minēji par fizisko nogurumu pēc Fēru salām. Vēl svētdien Kaspars Dubra sacīja, ka Latvijas izlasē nav Eiropas līmeņa atjaunošanās procesa. Vai uzskati, ka arī šajā ziņā atpaliekam un esam Eiropas D līgā?
- Ar ko salīdzinām? Ja salīdzinām ar mūsu līmeņa izlasēm, tad mūsu atjaunošanās iespējas ir absolūti adekvātas, profesionālas un mums ir visas iespējas, lai izlašu kontekstā atjaunotu spēlētājus. Jautājums droši vien vairāk ir par tiem scenārijiem. Ja Maltas izlasei spēle Andorā, manuprāt, prasīja mazāk spēka patēriņā, nekā mums prasīja spēle Fēru salās, tad domāju, ka tas vairāk ir saistīts nevis ar atjaunošanos, bet gan to, ka mums bija spēle ar diezgan lielu enerģijas patēriņu, kas šodien, īpaši otrajā puslaikā, mums nedeva iespēju spēlēt tikpat aktīvi un pieņemt lēmumus. Šī arī ir viena no spēlēm, kurā nevar teikt, ka pilnībā izdevās pastiprināt spēli ar maiņām. Atsevišķās pozīcijās daļēji, jā, bet arī daļēji ne.

- Kādēļ uz maiņu iznākušie neatsvaidzināja spēli? Un kādēļ tiek izsaukti daži spēlētāji, kuri laukumā netiek pat pārbaudes spēlēs? Piemēram, Gļebs Kļuškins, kurš tika izrauts no Lietuvas čempionāta. Vai arī šobrīd viņi vienkārši nav gatavi izlasei?
- Šobrīd vērtējam katra spēlētāja sniegumu treniņprocesā, skatāmies, kā viņš konkurē pret citiem izlases spēlētājiem, un izvēlamies tos, kuri ir labāk gatavi un atbilst tam, lai izietu pamatsastāvā. Katrā atsevišķā gadījumā ir savs komentārs, bet kopumā tiem spēlētājiem, kuri šajā nometnē neizgāja laukumā, ir jāizdara secinājumi un, ja viņi sagaida vēl vienu izsaukumu, jābrauc spēcīgākiem un konkurētspējīgākiem. Tai skaitā arī Gļebam.

- Pirmajās 60 minūtēs momentus neizmantojām ne tikai mēs, bet arī Malta. Vai tas pareizi atspoguļo komandu sastāvus un komplektācijas iespējas? Un vai arī turpmāk komplektācijā pieturēsies pie tiem punktiem, kurus deklamēji sākumā, un turpināsi saukt tos spēlētājus, kurus varbūt sauci nevis tīri meistarības, bet citu iemeslu dēļ – piemēram, mikroklimatam?
- Sākšu ar pirmo jautājumu. Kur mums bija problēma pirmajā puslaikā? Domāju, ka aizsardzības darbībās nebijām pietiekami mobili, īpaši centrālajā zonā – mums pietrūka kompaktuma, un pretinieki ik pa laikam diezgan netraucēti izgāja caur mūsu centrālo zonu, kurā spēlē divi centra pussargi, vai pussargu līniju kā tādu, kas pretiniekiem deva dažas iespējas izveidot vārtu gūšanas epizodes. Šajā ziņā jautājums ir saistīts ar to, kā spēle iegrozījās. Bijām izvēlējušies stratēģiju mājas spēlē darboties aktīvāk un augstāk, bet, spēlējot tādā veidā, skaidrs, ka pretiniekiem liku pa laikam parādīsies epizodes, kurās viņi tiks galā ar mūsu presingu. Tas aprēķins arī tāds bija – kamēr esam svaigi, jāspēlē agresīvāk un augstāk, jāizveido momenti un tie jārealizē. Lai pēc tam otrajā puslaikā, skatoties uz mūsu fizisko kondīciju, varētu adaptēt stratēģiju. Kas attiecas par spēlētāju izvēli, paliks tie paši – nekas nemainīsies. Būs pilnīgi skaidrs, ka tiem spēlētājiem, kuri atbildīs visiem trim kritērijiem, būs iespēja būt izlasē. Tai skaitā arī tiem spēlētājiem, par kuriem jautājat katru preses konferenci. Iespējams, kāds no viņiem novembra nometnē var arī parādīties. Bet principi un prasības nemainīsies.

- Vai vari konkretizēt trīs lietas, kuras pieminēji: 1) kādas lietas tika izgaismotas par dažiem spēlētājiem? 2) kādi būs tie skaidrie nākamie soļi? 3) kādas ir tās pozitīvās iezīmes?
- Uz karstām pēdām niansēti tomēr vēl nerunāšu. Ir mazliet jānogulstas emocijām, un katru no šiem trim punktiem vēl mierīgi paskatīsimies video, vēsākā atmosfērā paskatīsimies uz visu, kas šodien notika. Domāju, ka preses konferencē pirms nākamā sasaukuma jau varēšu atbildēt konkrētāk.

- Pēc septembra nometnes piesaistīji analītiķi. Šajās nometnēs daudz runāts par ticību un pārliecību – varbūt jāpiesaista arī psihologs?
- Kāds piesaista psihologu, kāds aiziet uz baznīcu, kāds varbūt paskatās mazliet dziļāk, ko konkrētajās lietās katrs cilvēks var izdarīt labāk. Ceļi ir dažādi. Nē, neesmu aizdomājies par psihologu, un paši tiksim skaidrībā ar šiem jautājumiem. Ja kādam gribēsies aiziet uz baznīcu, viņš arī pats varēs aiziet uz baznīcu. Mēs koncentrēsimies uz profesionālām lietām komandas iekšienē kopā ar treneru štābu.

- Pirmajā puslaikā bija situācija, kurā Tobers bija nokļuvis blakus uzbrukuma grupas spēlētājiem, bet treneris Pučinsks aicināja atpakaļ pozīcijā. Tā ir konservatīva pieeja, vai viņam tobrīd vienkārši bija jāatrodas citur?
- Tur bija pozicionāls jautājums, ka abi centra pussargi nebija labās pozīcijās, un atkarībā no centra pussargu savstarpējās pozīcijas ir skaidrs, kurā brīdī viens no centra pussargiem iet augstāk un kurā neiet. Tajā situācijā taktiskais izvietojums neatļāva iet tik augstu, taktiski kļūdījāmies pozicionāli, tādēļ arī bija tāda korekcija.

- Šo dažu grūto gadu laikā bieži vien no citām aprindām, basketbola žurnālistiem, parādās jautājums, ka varbūt vajag šiem spēlētājiem pateikt paldies un būvēt izlasi ar skatu uz nākamajiem pieciem gadiem. Vai jums šī ideja liekas muļķīga, ņemot vērā, ka tagad atdodam pundurvalstīm pirmās uzvaras?
- Man ir absolūta ticība tiem spēlētājiem, kuri pašlaik ir nacionālajā izlasē. Kopumā gribu viņiem pateikt paldies par pirmajām divām nometnēm un esmu pārliecināts, ka šie puiši izdarīs pareizo secinājumus un mēs ejam pareizajā virzienā. Nedomāju, ka kaut kas ir jādara mākslīgi. Zināmas jaunas asinis, zināmi jauni spēlētāji, kuri, iespējams, varētu palīdzēt arī šajā izlases modelī un padarīt mūsu spēli kvalitatīvāku, - par to ir jādomā, un no viņiem nav jāatsakās. Ja pārējās lietas ir kārtībā un neriskējam ar būtiskiem aspektiem komandas veidošanā, bet pēc šodienas spēles noteikti netaisos teikt sliktu vārdu par kādu no spēlētājiem. Tā ir mūsu kopējā iekšējā lieta, kā ar to tiekam galā un kurp virzāmies tālāk. Un uzskatu, ka jaunu ceļu jau esam sākuši. Nav tik vienkārši, ka šobrīd vienkārši paņemsim 28-30 gadus vecus futbolistus un viņus vairs nesauksim, bet sauksim 20 gadus vecus spēlētājus un tad pēc pieciem gadiem kaut kas būtiski mainīsies. Mainīsies tad, kad sāks krāties punkti, sāks krāties vārtu guvumi, sāks krāties uzvaras, nāks vēl vairāk pārliecības vienkāršās epizodēs – tad kaut kas arī būs. Taču tas nav izdarāms ar vienu knipi vai vienu spēlētāju nomainīšanu pret citiem. Tas tā nenotiks. Lai arī man nav patīkami šeit sēdēt pēc ļoti neveiksmīga rezultāta un arī ne tik veiksmīgas spēles, tas nekādā veidā neiedragā manu ticību tiem džekiem, kuri ir ģērbtuvē.

- Varbūt skrienu dažus mēnešus uz priekšu, bet kāds starpsezonā būs trenera signāls Virslīgas izlašniekiem – ja viņi grib spēlēt izlasē, viņiem ir jāpāriet uz ārzemju līgu, vai arī spēlēšana Virslīgas pirmā četrinieka komandā būs atbilstošs līmenis?
- Domāju, ka ļoti būtiski ir tas, lai spēlētāji spēlētu un spēlētu regulāri. Bieži vien šis pārliecības jautājums ir saistīts arī ar to, kā viņi spēlē klubā. Tāpēc mans pirmais uzstādījums būtu, nedalot Latvijas un ārzemju klubos, lai spēlētājam būtu stabila vieta sastāvā un viņš sezonā aizvadītu 30 konkurētspējīgas spēles, kurās viņš būtu sastāva spēlētājs ar būtisku lomu. Tādā veidā spēlētājs var progresēt. Nedalīšu, kā ir labāk. Protams, ka labāk būtu spēlēt pēc iespējas spēcīgākā līgā un lielākos ātrumos, jo pats spēlētājs tādā veidā aug. Bet tas ir arī jautājums par pieprasījumu. Spēlētājs var gribēt spēlēt [ārzemēs], bet vai pēc viņa ir pieprasījums? Tas ir cits jautājums. Vēl pieskaroties starpsezonai, izlases sakarā ļoti būtiski ir arī kaut kad februārī atrast iespēju papildus treniņnometnei, kad varētu arī ārpus oficiālajiem logiem pastrādāt mazliet kvalitatīvāk ar pamatspēlētājiem. Esošās draudzības spēles bez šaubām ir vērtīgas, bet, no otras puses, ieliek mūs zināmos rāmjos, jo tās ir trīs spēles septiņās dienās – mums tā ir jauna pieredze, mācāmies no tās. Mums būtu būtiski, gatavojoties marta spēlēm, atrast iespēju vismaz ar vietējā čempionāta spēlētājiem aizvadīt vienu kvalitatīvu nometni ar pārbaudes spēli izlašu līmenī.

- To var uzskatīt par guļošā sišanu, bet vēl viens nepatīkamais jautājums. Futbola valstīs galvenais treneris ir amats, bet tie, kuri viņu ieceļ, - prezidents vai valde – ir darba devējs. Ja kaut kas nepatīk, nav rezultāt, tad atlaiž un ņem nākamo. Ņemot vērā, ka augsta futbola amatā esi daudz ilgāk, nekā jaunajos amatos ir LFF prezidents un valdes locekļi, un tava autoritāte šo cilvēku acīs ir tik liela, vai tev nav sajūtas, ka jūsu attiecības drīzāk ir kā kolēģiem, nevis darba devējam un darba ņēmējam?
- Nedomāju, ka tas ir nepatīkams jautājums. Skaidrs, ka varam kopēt lielās valstis un skatīties, kā notiek tur. Ceru, ka mani kolēģi, kuri ir federācijā, valdē, prezidents, ļoti racionāli skatās uz šo situāciju un sadzirdēja to, ko teicu janvārī un arī pirms cikla par mūsu redzējumu un to, ko darīsim. Saprotu, ka žurnālisti un līdzjutēji grib redzēt pozitīvu rezultātu, uzvaras, gūtus vārtus, bet citreiz visu laiku ejam pa riņķi un nekas nemainās – citreiz vajag drošāku soli, uzticību, atbalstu. Absolūti nedomāju, ka šajā ziņā ir kāds autoritātes jautājums. Man, kā galvenajam trenerim, kuram šī situācija un arī tavs jautājums nav patīkams, jo labāk gribētu tagad sēdēt pēdējā rindā un skatīties, kā pēc tāda zaudējuma atbild kāds cits, arī federācijas vadībai ir ļoti būtiski, lai izlasei būtu pozitīvi rezultāti, kas palīdzētu virzīties uz priekšu, arī ģenerālsekretāram – visiem gribas pozitīvus rezultātus. Jautājums, kā kurš redz, kā līdz tiem nonāksim.

Viens redz, ka problēma ir vienā cilvēkā: mēs pamainām vienu, otru, trešo, ceturto. Kaut kas būtiski mainās? Cerams, ka mainīsies. Ir dažādas stratēģijas. Šobrīd mans redzējums un mana stratēģija, kuru piedāvāju federācijas vadībai, kad mums bija saruna, bija pilnīgi skaidra: tas ir vidēja termiņa normāls darbs, kurā nešūpojamies, neraustāmies un mērķtiecīgi strādājam. Teikšu pavisam atklāti: nepiekrītu, ka visas šīs spēles ir vienādas un tās jāvērtē ar mīnusa zīmi. Es tam nepiekrītu. Es tam reāli nepiekrītu un uzskatu, ka ir ļoti daudz pozitīvu iezīmju, kuras kādam no jums, kā žurnālistiem, varbūt neinteresē. Tas ir normāli, es arī neuzskatu, ka jums būtu jāinteresē, bet mani tas interesē – man ir būtisks arī process. Un šā procesa ietvaros man ir redzējums, kā darbu turpināt. Šajā ziņā noteikti neraustīšos un nebēršu pelnus uz galvas – vienkārši neesmu tāds cilvēks. Esmu pieradis mērķtiecīgi un ilgstoši strādāt. Man ir pacietība, man ir uzņēmība, un, ja esmu piekritis tādam darbam, saprotu, kāpēc esmu šeit atnācis. Vērtējums var būt dažāds, tās ir katra individuālās tiesības izdarīt vērtējumu. Kāds šajā situācijā izlemj pielikt atbalstošu plecu, kāds šajā situācijā izlemj izgaismot visas problēmas un orientēties uz problēmām – tas ir normāli, nekā slikta tajā neredzu, katram ir sava stratēģija.

- Pirms 5-6 gadiem U21 izlase Maltai divreiz zaudēja, tagad lielajai izlasei neizšķirts un zaudējums. 3-4 sakritības, vai Maltas futbols tiešām ir aizgājis mums priekšā?
- Katra spēle ir atsevišķa, tā nevar vērtēt. Tad vēl jāatceras, kā iepriekš pret Maltu nospēlējusi lielā izlase, vēl kaut kādas statistikas. Mēs tās nerēķinām un šobrīd gatavojamies katrai konkrētajai spēlei. Saprotam, kāds šobrīd ir mūsu spēlētāju resurss, kādā stilā mums ir iespējas spēlēt, lai būtu tuvāk uzvarai. Kas kuram ir priekšā – kad turnīrs beigsies, tabula parādīs, kurš ir priekšā.

- Tās ir tās pašas paaudzes, kuras paaugās, bet rezultāts nemainījās.
- Nedomāju, ka no šiem starta vienpadsmitniekiem tajās spēlēs bija daudz spēlētāju. Maltas izlasē kāds viens vai divi, arī mūsu izlasē, iespējams, 2-3 spēlētāju.

- Atgriežoties vai beidzot nonākot pie spēles: kādēļ 4-2-3-1, nevis 4-4-2? Un kādēļ Krollis šajā nometnē aizvadīja tikai 13 minūtes, lai gan var arī teikt, ka divreiz izgāja uz maiņu un rotācijā bija? Neizturēja konkurenci?
- Viņš ir rotācijā, bet, godīgi sakot, pirmajā pilnvērtīgajā nometnē no zvana līdz zvanam bija vairākas kvalitātes, kuras treniņprocesā biju gaidījis vairāk. Kvalitatīvāku darbību, plus, domāju, ka viņu no līdzsvara izsita tas process, kas bija pirms nometnes saistībā ar viņa medicīniskajām pārbaudēm, uz kurām viņš lidoja. Šodienas spēlē aprēķins bija uz to, ka, spēlējot ar desmitnieka pozīciju – Jāni Ikaunieku un pēc tam ar Ķiguru -, varētu vairāk un kvalitatīvāk starp līnijām aizķerties bumbā un nepāriet uz tik vertikālu spēli. Pirmajā puslaikā tas mums arī deva diezgan daudz pozitīva efekta, ka ļoti bieži varējām caur centra pussargiem samainīt malas, nospēlēt vertikāli un sameklēt momentus, kurus radīt gan malējiem uzbrūkošajiem spēlētājiem, gan uzbrucējiem, arī tam pašam Ikauniekam desmitnieka pozīcijā bija lielisks moments. Redzējām, ka šī shēma atļauj laukumā izvietot spēcīgākos spēlētājus. Roberts nospēlēja pilnu spēli Fēru salās. Viņš ir liels spēlētājs, kuram vajag nedaudz vairāk laika, lai atjaunotos, tāpēc shēmas izvēlē vairāk bija jautājums par to, kādi spēlētāji mums ir pieejami un kura no shēmām mums būtu ērtāka gan lai pietiekami augstu un aktīvi spēlētu pret šo pretinieku, gan lai pamatsastāvā izietu labākie spēlētāji.

1 2 3 4 120 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2020-10-13 21:46, pirms 4 gadiem
Kārtīgi piesūcies klāt.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-13 21:47, pirms 4 gadiem
Normālā valstī Dainis nevarētu uz ielas iziet pēc šīs spēles...

  -3 [+] [-]

, 2020-10-13 21:47, pirms 4 gadiem
Nē nekas tam idiņam nesanāk, vispār pilnīgi nekas, viņš nejēdz motivēt spēlētājus, taktika nulle, spēlētājus rotē nesaprotami, katrā spēlē cits starta 11nieks un spēlētāju izkārtojums, saprašana nekāda kas viņam jādara, ar sūdainu mietu un viss, beidzam.

     [+] [-]

, 2020-10-13 21:49, pirms 4 gadiem
LFF Sporta direktors cik tur gadus, U-21 izlases treneris bez rezultāta cik tur gadus, tādu situāciju pats izveidojis un šie šobrīd ir viņa darba rezultāta augļi, diemžēl.

Sevis cienīgi būtu pēc šādas spēles atkāpties un jau jaunajai LFF vadībai iecelt citu treneri.

  +7 [+] [-]

, 2020-10-13 21:49, pirms 4 gadiem
Jau n-tos gadus bija tas, kurš atbildēja par jauno izaugsmi. Tagad, kad redz sava darba "panākumus", saka - ir daudz pozitīvā un jau pirms viņā izlase bija nolaista zemu. Izlase nolaidās līdz ar paaudžu maiņu, kur viņa jaunieši sāka ieņemt lomas.

  +3 [+] [-]

, 2020-10-13 21:54, pirms 4 gadiem
Kāda starpība, kas pie stūres wannabe profiņiem, kas piespēli ne tikai iedot nemāk, bet pat uzņemt, par 3 precīzām piespēlēm nemaz nerunājot.

Lai jau Dainis tur tup, ja pats gribēja. Kāda jēga izmest 300k kompensācijai, ja nākamais dabon tieši tos pašus sārtvaidžus Ikauniekus, kuriem smadzenēs laikam īsie sagājuši ne viens vien. Kkas līdzīgs Biedriņam

  +3 [+] [-]

, 2020-10-13 21:55, pirms 4 gadiem
"Es domāju, ka mums ir jāsaprot, kādā stāvoklī, kad es sāku strādāt ar izlasi, šī komandas atrodas. Mums sastāvā ir diezgan lielas izmaiņas, mums arī ir vairāki jaunie spēlētāji iekļauti izlasē."

Tiešām, atpirksies ar to, ka ir jauni spēlētāji - katrs to saka un to, kādā stāvoklī tu dabūji. Es būtu gatavs derēt, ja Slavišu nezimestu (pie kam tik necienīgā un NEPROFESIONĀLĀ veidā), tad šobrīd izlase nebūtu pirmspēdējā/pēdējā vietā - viņa vadībā bija jūtams progress, protams, sākums bija briesmīgs.

Tāpat nedomāju, ka šobrīd izlasei vajag mainīt treneri, nav tolka ik uz 5 spēlēm ņemt jaunu - ja vien nedomājiet kādu Koņevu paņemt, man ir sajūta, ka viņš zina, ko dara un neteiksim, ka Riga visi leģionāri baigi ļoti labāki par izlases spēlētājiem.

Tas, ka Maltai un citām izlasēm netiekam cauri iziet, bet spēlējam uz aizsardzību ir vairāk taktikas jautājums. Nemākam apspēlēt 1 pret vientu, treneris tad domā citu taktiku, kā tikt iekšā.. Nezinu, vairāk uz emocijām komentārs

 +14 [+] [-]

, 2020-10-13 21:55, pirms 4 gadiem
Ja godīgi, neesmu baigas futbola speciālists, bet kas man nedaudz izbrīna, ka pie visām vainām tiek vainoti tie, tie un tie, bet kaut kā neesmu manījis, ka kāds pieminētu Indriksonu, kas bija piesūcies krēslam kā dēle un taisīja rebes, nu tagad varam pļaut ražu!!!

 +22 [+] [-]

, 2020-10-13 21:56, pirms 4 gadiem
Dainis ir patīkams cilvēks,bet diemžēl tā nav profesija.

     [+] [-]

, 2020-10-13 21:59, pirms 4 gadiem
Kāpēc atkāpties ja LFF piesedz,viņiem tač par futbolu kopumā pofig,galvenais ,,godīgi,, sadalīt,iztērēt UEFA naudiņu.Tad jau arī mūsu politiķiem daudziem būtu jāatkāpjas.Be te ir Latvija ,likumu un godaprāta jēdziens te nestrādā.Te likums un gods ir NAUDA.

  -4 [+] [-]

, 2020-10-13 22:00, pirms 4 gadiem
Ja jau turas pie amata, tad līgumā kompensācijas nav paredzētas...

 +11 [+] [-]

, 2020-10-13 22:01, pirms 4 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kāda starpība, kas pie stūres wannabe profiņiem, kas piespēli ne tikai iedot nemāk, bet pat uzņemt, par 3 precīzām piespēlēm nemaz nerunājot.

Lai jau Dainis tur tup, ja pats gribēja. Kāda jēga izmest 300k kompensācijai, ja nākamais dabon tieši tos pašus sārtvaidžus Ikauniekus, kuriem smadzenēs laikam īsie sagājuši ne viens vien. Kkas līdzīgs Biedriņam
Biedrinam ar smadzenem viss kartiba. Piki nopelnija dzivei un tagad atpushas. Kad vajadzeja stradat, lai tiktu pie liguma, to ari darija.

     [+] [-]

, 2020-10-13 22:02, pirms 4 gadiem
Šitā zaude patiesībā bija cūcene no Maltas, jo Latvija bija labāka visos elementos. Pret Fēru salām ar varēja paņemt. Pret Melkalni ar beigās tikai ielaida. Es vairāk redzu pozitīva nekā negatīva. Vot man liekas, ka spēlētāji daudz nevietā izlasē, piem, Ikaunieki nekādi, kaut Karašausks varētu labāk nospēlēt. Bet lai strādā, lai vismaz tagad pēdējās 2 vinnē

     [+] [-]

, 2020-10-13 22:05, pirms 4 gadiem
Te tikai kā gazmjasā, ieejot ģērbtuvē visus jāslāna, trenerus ieskaitot.

 +11 [+] [-]

, 2020-10-13 22:06, pirms 4 gadiem
Erikovič rakstīja: Ja godīgi, neesmu baigas futbola speciālists, bet kas man nedaudz izbrīna, ka pie visām vainām tiek vainoti tie, tie un tie, bet kaut kā neesmu manījis, ka kāds pieminētu Indriksonu, kas bija piesūcies krēslam kā dēle un taisīja rebes, nu tagad varam pļaut ražu!!!
Taisnība,bet tikai daļēja.Indriksona laikā Latvijas futbols uzlēca lielos augstumos,ko diez vai tuvākajos gadu desmitos atkārtosim.Viņa vadībā bijām sasnieguši manuprāt augstāko punktu,kas Latvijas futbolā iespējams.Kritizēt var par to ,ka turpmāk tas viss tika nolaists klozetē.Un domāju kritika par to ir izskanējusi pietiekoši.Jau pēc 2010 gada prasījās izmainas,bet kurš to uzdrošinātos ierosināt,ja vēl 2009.gadā FK ventspils iekļuva Eirokausu grupas turnīrā.Tā nu nācās gaidīt,kad pats kungs sapratīs,ka laiks ir pienācis dot ceļu jaunajiem.Tā esam zaudējuši vismaz 10 gadus.Diemžēl šobrīd nav pienācīgs spēcīgs kandidāts uz LFF prezidenta amatu,bet vara šobrīd nonākusi intrigantu rokās,kuri uzsāka revolūciju pret Gorkšu un tas viss kopā veido rezultātu,kādu mēs tagad redzam.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-13 22:07, pirms 4 gadiem
Kāpēc jāatkāpjas, ja zemāk nav kur krist??

  +3 [+] [-]

, 2020-10-13 22:08, pirms 4 gadiem
Nu,vot-nomainīja Gutkovski un dabūja zāģi.
Bet tgd.visiem trenerīšiem ir un būs otmazka-vai tad nezinat,kādā stāvoklī es izlasi pārņēmu,jums tas ir jāsaprot .

  -1 [+] [-]

, 2020-10-13 22:10, pirms 4 gadiem
Go home " treneris"

  -4 [+] [-]

, 2020-10-13 22:11, pirms 4 gadiem
Piekrītu trenerim. Pārsvarā ir patīkami skatīties, ir spēle. Pietrūkst tikai galotnēs, jo vēl nav pārliecības par sevi.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-13 22:13, pirms 4 gadiem
Es arī neredzu jēgu atkāpties, bet nu tās ir šausmas skatīties šo izlasi. Pirmais puslaiks pat bija jēdzīgs, bet nu momentu realizācija ir neeksitējoša.

  +9 [+] [-]

, 2020-10-13 22:16, pirms 4 gadiem
Pirmkārt, vajadzētu atkāpties tiem, kas atbrīvoja no amata Slavišu un iecēla Kazakeviču. Man jau tad bija sajūta, ka būs šādi rezultāti. Un tā domāja vairums futbola sabiedrības, manuprāt. Kazakevičs kā treneris ir ieliktenis, savējais.

  +6 [+] [-]

, 2020-10-13 22:20, pirms 4 gadiem
Viņ# tak trenēja u21...
Pārraudzībā jaunatnes futbolu
Ko un cik ir uzvarējis šis kadrs kā treneris

  -3 [+] [-]

, 2020-10-13 22:22, pirms 4 gadiem
Lai trenē. Varbūt par daudz leģionāru virslīgā. Nav viegli.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-13 22:23, pirms 4 gadiem
Pozitīvais ir palicis vēl no Stojanoviča. Vēlāk būs pilnīgi dupsītī

  +5 [+] [-]

, 2020-10-13 22:24, pirms 4 gadiem
Jūs te visi esat aizmirsuši, ka mums te nāk kurš treneris grib, no mūsu sistēmas spēlētājiem konkurētspējīgu, ar uzvarētāju psiholoģiju, komandu ir grūti izveidot. Cik treneri ir nākuši un gājuši, neviens no šiem neko nevar izspiest

  +5 [+] [-]

, 2020-10-13 22:25, pirms 4 gadiem
Dainis sēž uz sava vektora

  +1 [+] [-]

, 2020-10-13 22:33, pirms 4 gadiem
Cilvēki, jūs tā brīnāties, it kā Kazakevičs U-21 būtu kaut ko neparastu panācis. Šis viss ir ļoti likumsakarīgi, tāpēc nebrīnieties un negaidiet brīnumus. 2004. gadā bija brīnums, jā, bet tā gadās tikai reizi dzīvē. Šodien un tagad mūsu vieta ir tur, kur mēs esam. Šī ir ņirgāšanās ne tikai par futbolu, bet par katru, kas ir futbola cienītājs.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-13 22:34, pirms 4 gadiem
Jūs atkāpēji vēl nesaprotat, ka vaina nav trenerī!? Pie mums futbolu neviens nespēlē augstā līmenī! Mūs "izcilnieku" J. Ikaunieks pat Norvēģijā neņem! Ja no vārtu priekšas iesper autā, te nav ko citu teikt! Un Cūceni pret Austriju ar 3 sastāvu pie Sajonoviča stūres nepieminiet...

     [+] [-]

, 2020-10-13 22:36, pirms 4 gadiem
Tukšu salmu kulšana, šajā Dainis ir kā zivs ūdenī, un vēl Kazakeviču jūs ar rungu neizmetīsiet, viņš turēsies pie amata, lai vai kas!

     [+] [-]

, 2020-10-13 22:41, pirms 4 gadiem
Kāda jēga mainīt treneri, šiem neviens treneris nepalīdzēs.

  +6 [+] [-]

, 2020-10-13 22:50, pirms 4 gadiem
"Es uzskatu, ka kopumā ir daudzas pozitīvas ievirzes."

Jā, tavā kontā, Daini, ir daudz pozitīvas ievirzes.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-13 22:53, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Taisnība,bet tikai daļēja.Indriksona laikā Latvijas futbols uzlēca lielos augstumos,ko diez vai tuvākajos gadu desmitos atkārtosim.Viņa vadībā bijām sasnieguši manuprāt augstāko punktu,kas Latvijas futbolā iespējams.Kritizēt var par to ,ka turpmāk tas viss tika nolaists klozetē.Un domāju kritika par to ir izskanējusi pietiekoši.Jau pēc 2010 gada prasījās izmainas,bet kurš to uzdrošinātos ierosināt,ja vēl 2009.gadā FK ventspils iekļuva Eirokausu grupas turnīrā.Tā nu nācās gaidīt,kad pats kungs sapratīs,ka laiks ir pienācis dot ceļu jaunajiem.Tā esam zaudējuši vismaz 10 gadus.Diemžēl šobrīd nav pienācīgs spēcīgs kandidāts uz LFF prezidenta amatu,bet vara šobrīd nonākusi intrigantu rokās,kuri uzsāka revolūciju pret Gorkšu un tas viss kopā veido rezultātu,kādu mēs tagad redzam.
Tam visam nav ne mazākā sakara ar notiekošo LFF šobrīd, jo Indriksons tieši vislielākā mērā ir vainīgs pie tā, kas notika ar LV bērnu, jaunatnes un junioru sistēmu, kad tika sagrauta vecā padomju sistēma, kuras augļus LV izlases kontekstā viņš izmatoja pats uz velna paraušanu, bet neko jaunu tajā vietā vērā ņemamu neradīja, un tā visa augļus jau ''izbauda'' visi Indriksona pēcnācēji. Un vel ilgi izbaudīs, jo normālu sistēmas radīšana nav vienas dienas, vai pat gada, jautājums.

  -2 [+] [-]

, 2020-10-13 23:03, pirms 4 gadiem
Bēdīgi, bēdīgi
Bet uz Daini novelt nav jēgas
Te ne Mourinjo, ne Klops nepalīdzētu

  +9 [+] [-]

, 2020-10-13 23:16, pirms 4 gadiem
Esmu PILNĪBĀ drošs,ka atstājot Stojanoviču pie izlases stūres, mēs šobrīd ietu pāri Maltai.
Ar katru jaunu treneri,izlases progress tiek visu laiku atmests uz sākumpunktu.
Savs redzējums, savi spēlētāji,taktikas ,spēlētaju uzticēšanās trenerim u.t.t.
Bija redzams progress pēdējās spēles ar Stojanoviču:
skarba kritika , milzīgas prasības un nekāda auklēšanās.
Ļaujot turpināt iesākto, mēs pārliecinoši būtu jau garantējuši sev vietu augstāk grupā.

Žēl.
P.S.
pēdējās spēles skatoties, sajūta,ka Kazakēvičs paprasījis padomu no Starkova kā spēlēt, jo uzkrītoši bezjēdzīgi sāk palikt tie centrējumi uz vienu nabaga uzbrucēju starp 3 aizsargiem..
Ar vienu centra uzbrucēju spēlē tikai augstākas klases izlases ar pasaules klases uzbrucēju priekšā..
Nesaprotu,kpc LV nespēle ar 2 uzbrucējiem un vienu uzbrūkošo tehnisku pussargu zem viņiem.
Uldriķis Gutkovskis priekšā, apakšā Ikaunieks vai Ķigurs. Jo uzbrukuma zonā nenotiek NEKĀDA bumbas kustība.
Tikpat labi vsp var nelikt priekša uzbruceju, jo ne viņš saņem bumbu spēles laikā, vai arī saņemot,viņam nav kur to atspēlēt. Aizsargi noēd.

Tas tā, bet galvenā doma paliek joprojām, ka atļāujot Stojanovičam pildīt 3 gadu plānu , mēs šobrīd būtu jau klasīti augstāk.
PALDIES LFF korupcijai un visai taj puvušajai bandai..

  +1 [+] [-]

, 2020-10-13 23:19, pirms 4 gadiem
Daini lūdzu dodies prom! Nav nevienas uzvaras pret eiropas absalūtākajām pastarīšu komandām, zemāk vairs nav kur !
1 2 3 4 120 komentāri