Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gorkšs: "Arī spēlētājiem ir jāuzņemas atbildība par Starkova skalpu"

Agris Suveizda

Gorkšs: "Arī spēlētājiem ir jāuzņemas atbildība par Starkova skalpu"
Kaspars Gorkšs un Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja, ka arī spēlētājiem ir jāuzņemas atbildība par komandas neveiksmīgajām spēlēm, kas noveda pie Aleksandra Starkova demisijas.

"Droši vien mājās pēc rezultāta 0:5 varēja gaidīt jebkādas pārmaiņas. Šajā kvalifikācijas ciklā rezultāti ir diezgan slikti. Un ne tikai kvalifikācijas ciklā - pēdējās reizes vispār neesam nospēlējuši pietiekami veiksmīgi," Kaspars Gorkšs komentēja Aleksandra Starkova atkāpšanos no amata. "Domāju, ka mums kā spēlētājiem kaut kādā ziņā ir jāuzņemas atbildība par trenera skalpu. Diemžēl tas tā ir noticis, bet šobrīd ir pavisam jauns treneru štābs un nākotnē skatīsimies pozitīvi - kā vienmēr."

"Nedomāju, ka individuālas sarunas par problēmu iemesliem un to, kā tikt galā ar situāciju, notika tikai ar mani kā kapteini. Starkovs bieži mēdza tikties ar gandrīz visiem pieredzējušajiem spēlētājiem un apspriest, kas notiek izlasē un kāpēc varbūt nespēlējam tik veiksmīgi. Bet acīmredzot nenonācām pie tās atslēgas, kā atrisināt šo situāciju," sacīja Gorkšs. "Marians Pahars kā treneris ir jauns. Vēl nav pietiekami pieredzējis, lai viņam būtu ļoti liels CV, bet kā spēlētājs Pahars ir sasniedzis vairāk nekā jebkurš spēlētājs šeit. Redzēsim, kā viņam ies - cerams, ka spēsim viņam palīdzēt pēc iespējas veiksmīgāk."

"Domāju, ka viņš pietiekami strikti ir nostādījis to, ka viņš vairs nav izlases spēlētājs un ka šobrīd viņš ir daudz augstākā amatā kā treneris. Domāju, ka jo vecāki mēs, pieredzējušākie spēlētāji, kļūstam, jo biežāk nonākam šādā situācijā - kā jau teicu, droši vien, ka vairs neuzdrošināšos viņu uzrunāt uz "tu"," Gorkšs atbildēja uz jautājumu, vai viņu nemulsina tas, ka Pahars, kādreizējais komandas biedrs, ir kļuvis par viņa treneri.

Uz valstsvienību nav izsaukts Deniss Ivanovs, kurš joprojām nav atradis jaunu komandu un kurš kopā ar Gorkšu ilgu laiku cementēja izlases aizsardzības centru. Kaspars gan mierīgi raugās uz to, ka tagad būs jāspēlē kopā ar kādu citu spēlētāju: "Protams, ka vieglāk ir saspēlēties ar cilvēku, ar kuru ilgi esi spēlējis kopā. Bet sastāvi mainās, spēlētāji nāk un iet. Protams, Deniss ir viens no maniem tuvākajiem draugiem un man gribētos, lai viņš tiktu izsaukts. Bet nešaubos, ka, ja viņš sevi pietiekami labi pierādīs klubā, tad drīz būs atpakaļ izlasē."

     [+] [-]

, 2013-08-13 00:27, pirms 11 gadiem
Simpātiski, ka savu (pret Starkovu iejūtīgo) nostāju nav mainījis arī pēc Starkova demisijas.

  +4 [+] [-]

, 2013-08-13 01:01, pirms 11 gadiem
olga rakstīja: Simpātiski, ka savu (pret Starkovu iejūtīgo) nostāju nav mainījis arī pēc Starkova demisijas.
Spēlētāji saprot, ka ne jau treneris viņus tīšām centās iegāzt, vienkārši respekts, tā tam arī vajadzētu būt
Slēpts komentārs: rezgalis007

     [+] [-]

, 2013-08-13 02:31, pirms 11 gadiem
Gorkšs ir spēlējis kopā ar Paharu? Kad?

  +3 [+] [-]

, 2013-08-13 06:33, pirms 11 gadiem
orangeee rakstīja: Gorkšs ir spēlējis kopā ar Paharu? Kad?
Savā izlases sākumposmā. Un spēlējis ne tikai ar Paharu, bet arī daudziem citiem izlases "stafa" pārstāvjiem.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-13 13:02, pirms 11 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Tādiem kā Gorkšs un Rudņevs ir Po, jo viņiem tomēr ir meistarība, kaut vai priekš izlases (Gorkšs). Labie spēlētāji nenorietēs, avot ar jaunajiem vajag riktīgo veci, ceru, ka mazais Ouvens būs tas kas visu sakartoss!!!
Par Gorkša meistarību vēl var diskutēt... Čalim palaimējies būt īstajā laikā, īstajā vietā... Brīnos, ka Pahars viņu paņēma.