Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U19 futbolisti pievienojas U21 izlasei un arī izcīna Baltijas kausu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U19 futbolisti pievienojas U21 izlasei un arī izcīna Baltijas kausu
Latvijas U19 izlase. Foto: LFF

Otrajā un noslēdzošajā Baltijas kausa izcīņas spēlē Kauņā otrdien Latvijas U-19 jauniešu izlase ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja Lietuvu, izcīnot pirmo vietu. Pirms pāris dienām Baltijas kausu ieguva arī Latvijas U-21 valstsvienība.

Pēc turnīra pirmās spēles Latvijas izlases sākumsastāvā tika veiktas piecas izmaiņas. Teritoriālais pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, tomēr bīstamas epizodes pie Krista Pļaviņa sargātajiem vārtiem radās reti. Otrā laukuma galā ar aktivitāti izcēlās Emīls Sprukts, kuram puslaika vidū pēc pretinieka apspēlēšanas bija laba iespēja atklāt rezultātu. Vēlāk izcelties varēja arī Rūdolfs Kļavinskis un Kirils Artjomovs, bet 41. minūtē pēc vairāku mājinieku uzbrukumu atvairīšanas rezultāts tomēr kļuva 1:0 Latvijas izlases labā – pēc stūra sitiena un veiksmīgiem bumbas rikošetiem precīzs bija Helvijs Joksts.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar bīstamu Markusa Ivulāna uzbrukumu, tomēr arī turpinājumā bumba biežāk bija pie Latvijas komandas vārtiem, kurus otrajā puslaikā sargāja Kristers Gabriels Bite. Lietuvas futbolisti neizmantoja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, un arī mūsu komandas centieni gūt vārtus, puslaikam ejot uz priekšu, palika arvien lielāki. Situācija kopvērtējuma tabulā gūt vārtus mudināja abas komandas, un 87. minūtē gavilēt varēja Latvija, kad pēc skaista individuālā reida un sitiena vārtu tālajā stūrī pārsvaru dubultoja laukumā uz maiņu nākušais Daniels Radzenieks. Viņam otrie vārti turnīrā.

Atlikušajā laikā Latvijas jaunieši pārliecinoši kontrolēja laukumā notiekošo.

Pirms tam turnīrā Lietuvas izlase ar 2:1 uzvarēja Igauniju, bet Latvija piekāpās igauņiem ar identisku rezultātu. Līdz ar to mūsu komandai, lai izcīnītu kopvērtējuma pirmo vietu, šajā mačā bija nepieciešama uzvara ar vismaz divu vārtu pārsvaru.

Pērnajā Baltijas kausa izcīņas turnīrā šī vecuma Latvijas izlase Somijā ierindojās otrajā vietā, bet pirms tam trīs reizes pēc kārtas tika izcīnīta pirmā vieta.

Galvenais treneris Viktors Dobrecovs uz izlasi bija izsaucis spēlētājus no astoņiem pašmāju klubiem, Itālijas, Horvātijas, Anglijas, Portugāles, Īrijas un Beļģijas. No sastāva, kas martā piedalījās Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtas turnīrā, šajā izsaukumā bija palikuši trīs futbolisti.

Nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas U-19 valstsvienība tiksies ar Slovākiju, Ziemeļmaķedoniju un Luksemburgu. Turnīrs oktobrī risināsies Luksemburgā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17616/ari-u-19...