Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Spēle deva vielu pārdomām"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Starkovs: "Spēle deva vielu pārdomām"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Reuters

Šodien Latvijas futbola izlase pārbaudes mačā Kiprā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Armēnijas izlasi. Pēc mača savās pārdomās par redezēto dalījās izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, kurš atzina, ka no šīs spēles guvis vairākas vērtīgas atziņas.

Aleksandrs Starkovs: ''Šī mums bija pirmā spēle jaunajā gadā, Armēnija ir laba komanda. šodien bija grūta spēle. Domāju, ka visi spēlētāji nospēlēja labi, man pret viņiem nav pretenziju, bet domāju, ka spēlē Luksemburgā (28.martā PK kvalifikācijas turnīra ietvaros - aut.piez.) mums būs jānospēlē labāk, lai uzvarētu. Ļoti labi nospēlēja vārtsargs Andris Vaņins. Uzskatu, ka viņš ir pašreiz labākais spēlētājs izlasē. Galvenais mērķis bija sapulcēt visus spēlētājus, dot iespēju kopā trenēties. Protams, vēlējāmies sasniegt labāku rezultātu, bet diemžēl tas šoreiz neizdevās.''

Uz jautājumu, kāpēc Vaņinam šodien bija daudz darba, Starkovs atbildēja sekojoši: ''Tas viss bija pārsvarā otrajā puslaikā, jo pirmajā puslaikā komanda aizsardzībā nospēlēja labi. Otrajā puslaikā sliktāk sākām spēlēt aizsardzībā tāpēc, ka komanda nav gatava fiziskā ziņā nospēlēt vienmērīgi labi visu spēli. Šādās spēlēs kādam ir jāuzņemas līdera loma. Dažās spēlēs to darīja Kaspars Gorkšs, citās Vitālijs Astafjevs, šodien – Vaņins.''

''Šī spēle deva vielu pārdomām gan man, gan spēlētājiem. Nespēsim uzvarēt tāda līmeņa komandu kā Armēnija vai Luksemburga, ja būsim tādā fiziskā kondīcijā kā bijām šodien. Spēlētājiem pietrūkst ātruma, izturības. Tas uzskatāmi bija redzams otrajā puslaikā. Spēlētājiem ir grūtības ar pretspēlētāju apspēlēšanu. Nospēlējām tā kā pratām, domāju, ka noteikti progresēsim,'' turpināja Starkovs.

Jautāts par iespējamām izmaiņām izlasē pirms mača ar Luksembrugu, Starkovs atbildēja diplomātiski: ''Neesmu pieradis izteikt prognozes. Būs sācies Latvijas čempionāts un citi čempionāti. Redzēsim, kas notiks ar spēlētājiem, piemēram, Juri Laizānu un Ģirtu Karlsonu – vai viņi būs atraduši klubus.''

  -2 [+] [-]

, 2009-02-11 19:18, pirms 15 gadiem
Viss būs kārtībā Petrovič!

  -1 [+] [-]

, 2009-02-11 19:25, pirms 15 gadiem
Petrovič,man liekas,ka Latvijas izlase stagnē,kā Tev liekas?

     [+] [-]

, 2009-02-11 19:31, pirms 15 gadiem
Vai tikai taa vienmeer vins nesaka? Varbuut jaabeidz paardomaat, bet paardomaato arii realizeet...

  -3 [+] [-]

, 2009-02-11 19:32, pirms 15 gadiem
tā gaidiju atpakaļ Stariku....bet nekā..... joprojām sūdaini rezultāti vien ir

  +6 [+] [-]

, 2009-02-11 19:49, pirms 15 gadiem
mrPO rakstīja: tā gaidiju atpakaļ Stariku....bet nekā..... joprojām sūdaini rezultāti vien ir
ja nemaldos 2008 gadā bija garākā uzvaru sērija, nospēlējām ničā ar Bejajunu &co, uzvarējām Moldovu..un nejau STAR-kovs vainīgs, ka lielai daļai spēlētāju nav klubu un nav regulāra spēles prakšu..

  +4 [+] [-]

, 2009-02-11 19:54, pirms 15 gadiem
Starkova kungs - kāds var būt ātrums un izturība spēlētājiem, kas nespēlē? Astafjevs, Laizāns - tā bija vakardiena. Starkova kungs Jums ir ļoti dīvaina izpratne par kritērijiem, uz kuru pamata tiek izvēlēti futbolisti izlasei. Vecie nopelni nevar būt mūžīgi, šņabi iedzert un pasapņot par pagājušo EČ var arī piknikā ...

Ja Jūs atļaujaties iekļaut valsts izlases līmenī Astafjevu un Laizānu, kuri nespēlē, vienlaicīgi nedodod iespēju jaunajiem, kas spēlē futbolu kaut vai Latvijas čempionātā pamatsastāvā, tad esiet laipns nolieciet savas pilnvaras un nelieciet atkārtot kaut ko līdzīgu kā 13. janvārī pie LFF.

Jūs neiegalvosiet man, ka Latvijā nav resursu, kas var būt labāki par Astafjevu vai Laizānu.

Tad jau labāk naturalizējiet, atsevišķām pozīcijām kādus brazīļus, itāļus vai holandiešus, lai mums nebūtu jškatās tas murgs. No valsts PR viedokļa tas būs saprotamāks solis.

Indrikson lūdzu ieklausieties manos vārdos, lūdzu....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-02-11 20:42, pirms 15 gadiem
Starkovs ir ļoti labs treneris, bet ar saviem trūkumiem. Būtu ideāls, ja tik ļoti nepaļautos uz pārbaudītām vērtībām un nebaidītos izmēģināt ko jaunu, kā arī mazāk lobētu Skonto futbolistus.

     [+] [-]

, 2009-02-11 21:23, pirms 15 gadiem
Par Astafjevu piekriitu, vinja laiks ir pagaajis, liels paldies vinjam par visu ko ir devis izlasei. Kas attiecas uz Laizaanu nekaadaa gadiijumaa NEPIEKRIITU !!!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-11 21:25, pirms 15 gadiem
tur vairs sen nav ko pardomaat!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-11 21:33, pirms 15 gadiem
KristsT rakstīja: Starkovs ir ļoti labs treneris, bet ar saviem trūkumiem. Būtu ideāls, ja tik ļoti nepaļautos uz pārbaudītām vērtībām un nebaidītos izmēģināt ko jaunu, kā arī mazāk lobētu Skonto futbolistus.
Vaņins, Kļava, Gorkšs, Ivanovs, Kačanovs, Višņakovs (Žigajevs 58'), Astafjevs, Laizāns, Rubins (Soloņicins 79'), Verpakovskis (Perepļotkins 77'), Karlsons (Rudņevs 66').

6 (šobrīd tikai 2 esošie) no Skonto sistēmas, 4 (3) no Ventspils, 4 no Liepājas.
Skatoties uz traumām, kurus vajadzēja likt?

Galvenais man ir cerība, ka pa pusotru mēnesi būs daudz labāka forma. Kādu saspēli var gribēt pēc diviem treniņiem? Man nevajag, lai ziemas vidū mūsējie lēkātu (jo viņiem nav vēl sezona), foršākais būtu, ja labo formu un spēli rādītu oficiālās spēlēs.
Kritika varbūt tikai uz Verpakovski, kuram tomēr ir aktīva sezona. Gorkšs savu pamatdarbu ir izdarījis.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-11 21:53, pirms 15 gadiem
....verpakovskis, kaa vienmeer...shauj garam..neizmanto savas iespeejas, jau ntās reizes...ja godiigi jau pierasta lieta...un vinja zieda laiki pagaajusi..un vinja vietaa var buut- jebkurs jau..kas attiecaas uz Starkovu, vinjam ir shaurs redzes loks, un izlasi veido, kurs labaaks draugs sham...un uzticeesies "vecajiem lauznjiem" veel ilgi...stulbums,kad shaadaa speelee nedod iespeeju vairums jaunajiem, savaac 100 % iisto LV izlasi, un nespeej tik un taa uzvareet necilo Armeenju izlasi..taa kaa jaunie buutu vien taapat nospelejusi kaa shie, un ja zaudetu tad drosi atrastu iemeslu , kad ekspermenteejis a sastaavu..a tagad ko??? nekaaa..vnk jaakaunaas..un veel atziist, kad Armeenji ir laba komanda...ja komanda kas ir rangaa zem 100, un veel vairaak, un atziist, kad taa i laba komanda,tad man nav ko teikt..un ikreiz peec katras speeles sanaaks kkaa viela paardomaam...taa vislaik domaas, un nekas reaali nemainaas un nemainiisies nekad...jauka jums taa atpuuta gan sanaaks Kipraa..bet no futbola viedoklja=0

  +1 [+] [-]

, 2009-02-11 22:15, pirms 15 gadiem
Nav kas izmanto iespējas...

  -2 [+] [-]

, 2009-02-11 22:56, pirms 15 gadiem
totti_roma rakstīja: Starkova kungs - kāds var būt ātrums un izturība spēlētājiem, kas nespēlē? Astafjevs, Laizāns - tā bija vakardiena. Starkova kungs Jums ir ļoti dīvaina izpratne par kritērijiem, uz kuru pamata tiek izvēlēti futbolisti izlasei. Vecie nopelni nevar būt mūžīgi, šņabi iedzert un pasapņot par pagājušo EČ var arī piknikā ...
Liec, lūdzu, Astafjevu mierā! Viņš stāvot laukuma vidū izdarīs vairāk nekā divi citi no Taviem favorītiem! Par Laizānu - jāspēlē "uzmini nu" - un tā jau ir trenera kompitence! (Retorisks jautājums - kurš Astafjeva vietā???)
Ja Jūs atļaujaties iekļaut valsts izlases līmenī Astafjevu un Laizānu, kuri nespēlē, vienlaicīgi nedodod iespēju jaunajiem, kas spēlē futbolu kaut vai Latvijas čempionātā pamatsastāvā, tad esiet laipns nolieciet savas pilnvaras un nelieciet atkārtot kaut ko līdzīgu kā 13. janvārī pie LFF.

Jūs neiegalvosiet man, ka Latvijā nav resursu, kas var būt labāki par Astafjevu vai Laizānu.

Tad jau labāk naturalizējiet, atsevišķām pozīcijām kādus brazīļus, itāļus vai holandiešus, lai mums nebūtu jškatās tas murgs. No valsts PR viedokļa tas būs saprotamāks solis.

Indrikson lūdzu ieklausieties manos vārdos, lūdzu....

     [+] [-]

, 2009-02-11 23:11, pirms 15 gadiem
Murgs, es vēl neesmu tik pillā, lai savam rakstītajam tik agresīvu atbildi sniegtu... Bet Astāfiju lieciet mierā - rudens ciklā bija viens no labākajiem...

     [+] [-]

, 2009-02-12 00:39, pirms 15 gadiem
nu par fizisko kondiiciju, lai vinjsh nedirsh, ja pats njem speeleetaajus bez klubiem.. sorry Starik..

  +2 [+] [-]

, 2009-02-12 09:26, pirms 15 gadiem
Cepums_91 rakstīja: nu par fizisko kondiiciju, lai vinjsh nedirsh, ja pats njem speeleetaajus bez klubiem.. sorry Starik..
Lielākā daļa izlases spēlē Latvijas klubos, sezona nav sākusies, tātad nav tās formas.
Nesaprotu, ko var psihot?!

  -2 [+] [-]

, 2009-02-12 15:25, pirms 15 gadiem
Cerams ka labi atpūtāties,kāmēr Starkovs būs treneris,tikmēr uz spēlēm neiešu.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-12 16:45, pirms 15 gadiem
Nu un tad, ka Armēnija ir zem 100. vietas rangā?! Pavisam vēl nesen ariī Latvija bija turpat! Vēl zemāk ir Igaunija, pret kuru stipri slikti izskatījāmies novembrī, kad neizšķirts bija jāatzīst par veiksmi. Ar to es gribu teikt, ka komandas no kādas 50. līdz 120. vietai ir spēkos stipri līdzīgas, un arī armēņi patiešām nebūt nav vāji.
Spēle ar citu valstsvienību ir pietiekami nopietns pasākums, ko ieraksta vēstures annālēs un ņem vērā rangā aprēķinos, tāpēc nekādi pārspīlēti eksperimenti ar sastāvu te nebūtu vietā. Tāpēc pilnībā atbalstu, ka Starkovs spēlē ar optimālo sastāvu, nevis nepieredzējušiem jaunekļiem. Protams, ir jaunekļi, kas jau reāli klauvē pie izlases durvīm, taču spēcīgākais no viņiem -- Cauņa -- ir traumēts, savukārt Rudņevs laukumā tika.
Astafjevs ir īpašs fenomens, kurš jāizmanto pēc iespēja ilgāk, savukārt no pārējiem laukuma spēlētājiem neviens vēl nav sasniedzis veterāna gadus (vecākajiem šogad paliek 31, tie vēl nav nekādi "veči").