Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šitiks: "Arī slikts rezultāts ir rezultāts"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Šitiks: "Arī slikts rezultāts ir rezultāts"
Genādijs Šitiks
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Slikts rezultāts arī ir rezultāts - arī zaudējums reizēm ir noderīgs. Ar septiņiem puišiem šodien tikāmies pirmoreiz U-21 izlasē, un tagad redzu, ka daži no viņiem mums nepalīdzēs," pēc šodienas pārbaudes spēles pret "Šiauliai" (2:3) sarunā ar eSports.lv pastāstīja Latvijas U-21 futbola izlases galvenais treneris Genādijs Šitiks.

"Slikts rezultāts arī ir rezultāts. Februāris nav pārāk labs laiks, lai rīkotu treniņnometnes un spēles, taču arī tas ir labi - saskaitīju, ka ar septiņiem puišiem šodien tikāmies pirmoreiz U-21 izlasē. Tas bija labi, ka paskatījāmies uz viņiem, devām iespēju. Tagad redzu, ka daži no viņiem mums nepalīdzēs. Tomēr šodien nebija aptuveni sešu pamatsastāva futbolistu, tāpēc grūti cerēt uz kādiem brīnumiem. Labi izveidojām momentus un guvām vārtus, bet galvenā problēma paliek aizsardzība. Nav tik daudz spēlētāju un variantu, bet meklēsim, domāsim, lai sniegums aizsardzībā uzlabotos. Starptautiskās spēlēs būs vēl grūtāk, bet jau šodien ielaidām trīs vārtus," šodienas pārbaudes spēli pret "Šiauliai" (2:3) sarunā ar eSports.lv komentēja Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Genādijs Šitiks.

"Pastrādājām pāris dienas, tagad zinām, kuri varēs palīdzēt arī nākotnē. Pāris dienu ilgā nometne bija ļoti noderīga, ieguvām daudz informācijas. Jau marta beigās būs cita komanda. Ir, par ko runāt ar puišiem, ko arī darījām pēc spēles. 21 gada vecumā jābūt spēļu praksei, bet dažiem nav pat kluba. 1988. gadā dzimušo komanda pirms pāris gadiem bija ļoti laba, bet laiks iet - labākajā gadījumā šie spēlētāji ir palikuši uz vietas izaugsmē, bet vairāki arī ir regresējuši. Kā vienmēr, ir daudz problēmu, taču labi, ka tās ir šodien - vēl ir laiks līdz atlases cikla mačiem. Darba, lai izveidotu konkurētspējīgu komandu atlases ciklam, vēl ir daudz."

Šitiks arī atteicās nosaukt futbolistus, kas, viņaprāt, nospēlējuši vislabāk: "Kā jau teicu, starp mums bija septiņi debitanti. Visiem sekosim līdzi arī turpmāk, bet vairāki, kā izskatās, palīdzēt nespēs." Jautāts par Itālijā spēlējošā Edgara Gaurača sniegumu, Šitiks nebūt nebija sajūsmā: "Kad visi uzbrucēji būs veseli, tad viņam vieta pamatsastāvā pavisam noteikti nebūs garantēta. Ceru vēl uz Kamešu, Turkovu, Rudņevu no nacionālās izlases, labu iespaidu šodien atstāja Ritvars Rugins no "Ventspils". Šodien Edgars parādīja, ka viņam vēl daudz jācenšas, lai iekļūtu sastāvā."

Nākamreiz U-21 izlase sapulcēsies marta beigās. 27. martā gaidāma pārbaudes spēle savā laukumā pret Polijas vienaudžiem, bet 1. aprīlī izbraukumā pret Somijas U-21 izlasi. "Tās būs cita līmeņa spēles, taču vēl jākonkretizē viss līdz galam ar šīm izlasēm."

Jau ziņojām, ka Eiropas čempionāta atlases ciklā mūsu U-21 izlase ielozēta vienā grupā ar Krievijas, Rumānijas, Moldovas, Farēru salu un Andoras vienaudžiem. Pirmais mačs paredzēts 7. jūnijā savā laukumā pret Andoru.

  +3 [+] [-]

, 2009-02-11 19:51, pirms 15 gadiem
Še jums brēcēji - Gauraču uz izlasi.

  -4 [+] [-]

, 2009-02-11 20:11, pirms 15 gadiem
Bija smiekligi lasit agrakos komentarus par Gauraca piesaistisanu lielajai izlasei

     [+] [-]

, 2009-02-12 16:20, pirms 15 gadiem
Nevajag uzreiz pārspīlēt arī pretējā virzienā. Redzēju šo spēli, manuprāt, Gauračs nemaz nebija slikts -- starp citu, neskopojās ar piespēlēm --, bet problēma ir tā, ka no viņa tiek gaidīts nepamatoti daudz.