Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Latvija - Polija 0:3 (spēle galā)

Rolands Eliņš

Teksta tiešraide: Latvija - Polija 0:3 (spēle galā)
Roberts Levandovskis martā spēlē pret Latviju. Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar Latvijas futbola izlases cenšas pārtraukt savu neveiksmju sēriju, Daugavas stadionā Rīgā uzņemot spēcīgo Polijas izlasi, mūsu pārstāvētās „Euro 2020” atlases grupas līdervienību. Mača sākums paredzēts 21:45, spēles tiešraide būs pieejama TV6 kanālā.

Latvija – Polija 0:3 (0:2)

Vārti: Levandovskis 9`, 13`, 76`
Brīdinājumi: Maksimenko
Latvija: Vaņins, Maksimenko, Dubra, Jagodinskis, Ošs, Rugins, Laizāns (Tobers 72`), J.Ikaunieks, Ķigurs (Cigaņiks 86`), Rakels (Karašausks 72`), Gutkovskis.
Polija: Ščensnijs, Kendzjora, Gliks, Bednareks, Ribuss, Šimaņskis, Klihs (Pjonteks 60`), Krihovjaks, Grosickis, Zeliņskis, Levandovskis.
Galvenais tiesnesis: Haliss Ezkahja (Turcija)

90` Latvijai pāris bīstamas iespējas beidzot pārtraukt sauso sēriju, kad tiek veikti labi centrējumi pretinieku soda laukumā, taču viss paliek bez rezultāta. Tobers mača beigās vēl neveiksmīgi nokrita, gūstot traumu, bet Stojanovičs paspēja saņemt dzelteno kartīti. Zaudējums ar 0:3.

86` Laukumā dodas Cigaņiks, nomainot Ķiguru.

79` Ikaunieks saņem bumbu Polijas soda laukumā un mēģina izdarīt sitienu, taču bumba trāpa pa aizsargu. Mūsējie protestē, norādot, ka bijusi spēle ar roku, taču tiesneša svilpe klusēja.

76` Vārti! Levandovskis panāk 3:0. Haoss Latvijas izlases soda laukumā beidzas ar to, ka bumba pēc Grosicka piespēles/sitiena nonāk pie Levandovska, kurš kaut kādā veidā atkal palicis pilnībā brīvs mūsu soda laukumā. Viņam atlika tikai iesist tukšos vārtos un nokārtot sev "hat-trick".

74` Pēc Karašauska piespēles Ikaunieks tiek aiz Polijas aizsardzības, bet centrējums viņam nesanāk.

72` Ilgu laiku klubā nespēlējušais Karašausks nāk uz maiņu Rakela vietā, bet 18 gadus vecais Tobers nomaina Laizānu.

67` Spēle rit bez ļoti bīstamiem uzbrukumiem līdz pie sava soda laukuma pārāk pašpārliecināti nospēlēja Maksimenko un zaudēja bumbu. Poļiem uzreiz gan neizdevās izmantot situāciju.

60` Klihs tiek nomainīts pret Pjonteku, "Milan" uzbrucēju. Polijai tagad laukumā beidzot ierastā shēma ar diviem uzbrucējiem. Tikmēr Latvijai traumu guvis Gutkovskis, kurš saņem medicīnisko palīdzību.

57` Stadionu atkal piepilda poļu līdzjutēju pirotehnikas dūmi. Polijai arvien biežāk rodas iespējas pretuzbrukumos, bet laukuma centrā pēc divcīņas ar Gutkovski nelielu traumu gūst Klihs.

52` Maksimenko ar bumbu centās lauzties uz priekšu, bet ar roku netīšām trāpīja pretiniekam pa seju. Viņš par to saņēma brīdinājumu, kas nozīmēs nākamās spēles izlaišanu.

46` Filigrāna Levandovska piespēle izkārto Grosickim tīru izgājienu viens pret vienu. Viņš centās apskriet Vaņinu, kas gandrīz arī izdevās, taču uz slapjā zāliena Grosickis paslīdēja, un Vaņins viegli tvēra bumbu.

46` Sācies otrais puslaiks.

Statistika pēc pirmā puslaika

KomandaSitieni (rāmī)Bumbas kontroleStūra sitieniPiespēļu %Sodi
Latvija4 (0)39%281%2
Polija5 (3)61%287%6

45` Ja rezultāts nebūtu 0:2, par pirmā puslaika beigām Stojanovičs varētu būt apmierināts. Bijuši vairāki centrējumi poļu soda laukumā, Latvija pat nedaudz vairāk kontrolē bumbu, bet pēdējās desmit minūtēs poļiem vārtu gūšanas momentu nebija. Bija gan pretuzbrukums četri pret divi, taču Polija šo lielisko iespēju sabojāja jau pašā sākumā ar neprecīzu piespēli.

38` Latvijai izdodas pieturēt bumbu poļu soda laukuma tuvumā, seko arī bīstams centrējums uz tālo malu, kur Ošs un Rakels palikuši divatā pret vienu aizsargu, bet sitiens nesanāk, tāpat arī nekas neizdodas sekojošajā stūra sitienā.

35` Nelieli satraukumi Polijas soda laukumā, taču bumbu tver Ščensnijs un tikai pasmaida par mūsējo centieniem kavēt bumbas ievadīšanu spēlē.

30` Rakels mēģina apspēlēt laukuma centrā, viņam tiek asi atņemta bumba, un Levandovskis ar tālu piespēli izvirzīja Grosicki ieslīpā izgājienā viens pret vienu. Grosickis sita neveiksmīgi.

28` Krihojvaka viltīgu tālsitienu Vaņinam neizdodas notvert, un bumba atleca vārtu priekšā, kur pirmais bija Levandovskis, tiesa, leņķis sitienam bija pārāk ass. Poļiem pēc tam nesanāca arī sekojošais stūra sitiens.

25` Rugins pa malu tika poļu soda laukumā, taču viņa piespēle uz vidu tika bloķēta.

20`Sācies visai spēcīgs lietus, Polija vairāk spēlē ar bumbu, taču īpaši uz priekšu neskrien. Latvijai piecu aizsargu līnija joprojām brīžiem izskatās haotiski.

13` Levandovskis dominē un panāk 2:0. Latvijai kļūda kreisajā flangā, seko Polijas pretuzbrukums, kurā Grosickis no gala līnijas izdara piespēli uz soda laukuma vidu. Dubra aizgāja līdzi priekšā esošajam poļu spēlētājam, bet Maksimenko nepaspēja pārkārtoties un Levandovskis palika brīvs tieši pretim vārtiem. Kā no turienes dabūt bumbu vārtos - tādu padomu Levandovskim vairs nevajadzēja.

9` Vārti! Polija izvirzās vadībā 1:0 Latvijai izdevās visai labs sākums, tikām arī pie standartsituācijas, taču aizsardzībā pietika ar nelielu paviršību, lai Levandovskis sodītu. Levandovskis pats saasināja uzbrukumu ar piespēli Šimaņskim uz soda laukuma vidu, aizlavījās aiz Oša un Laizāna, sagaidīja piespēli atpakaļ un, palicis viens pret vienu, izrēķinājās ar Vaņinu. Levandovskis guvis vārtus septiņās spēlēs pēc kārtas, bet šosezon viņam pirmie vārti izlases sastāvā.

3` Salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm, šoreiz neslikts sākums. Ikaunieks ar bumbu tiek Polijas izlases soda laukuma stūrī un izdara puslīdz brīvu sitienu, taču pāri. Lai nu kā, spēles pirmais sitiens pa vārtiem ir Latvijas kontā.

1` Himnas izskanējušas, spēle sākusies, Andris Vaņins oficiāli kļuvis par astoto spēlētāju Latvijas vēsturē ar simt spēlēm valstsvienībā. Pirms spēles Vaņins tika īpaši apsveikts ar savu spēļu jubileju, saņemot piemiņas balvu no sava ilggadējā komandas biedra, tagad LFF prezidenta Kaspara Gorkša. Savukārt poļu fani ar pirotehniku jau paspējuši piedūmot Daugavas stadionu.

Sākumsastāvi

Slaviša Stojanovičs Latvijas izlases sākumsastāvā iekļāvis piecus aizsargus, no kuriem tikai divi (Maksimenko un Rugins) spēlēja iepriekšējā mačā pret Ziemeļmaķedoniju. Visi trīs centra aizsargi – Dubra, Jagodinskis un Ošs – pret maķedoniešiem nespēlēja. Balsta pussarga pozīcijā ir Oļegs Laizāns, vidējo līniju veidos Deniss Rakels, kurš Polijā labi pazīstams, un liepājnieki Jānis Ikaunieks un Mārtiņš Ķigurs, kamēr uzbrukuma smailē šoreiz būs tikai viens spēlētājs – Vladislavs Gutkovskis. Šveices Superlīgā spēlējošais Roberts Uldriķis palicis rezervē, kamēr pret Poliju, kuras rindās netiek neviens Ekstraklases uzbrucējs, izlikts Polijas pirmās līgas uzbrucējs.

Kopumā, salīdzinot ar iepriekšējo maču, Slaviša veicis četras izmaiņas (nav Černomordija, Kameša, Pētersona un Uldriķa). Spēles pieteikumā iekļauti 22 spēlētāji, no izsauktajiem kandidātiem šovakar nespēlēs Savaļnieks, Bogdaškins, Ontužāns, Jurkovskis un Fjodorovs. Par vārtsargu jau ziņots iepriekš – Andris Vaņins aizvadīs savu simto spēli izlasē.

Vismaz spēle sākumā Vaņinam traucēs tikai viens poļu uzbrucējs. Pārsteidzošā kārtā Polijas treneris Ježi Bženčeks atstājis malā gan Miliku, gan Pjonteku, un izvirzījis tikai vienu smailes uzbrucēju, tiesa, vārds „tikai” īsti neraksturo Robertu Levandovski, Minhenes „Bayern” superzvaigzni.

1 2 3 4 5 161 komentārs

 +12 [+] [-]

, 2019-10-10 20:55, pirms 4 gadiem
Vaņins sava simtaja stāvešot ar torti vārtos

  +3 [+] [-]

, 2019-10-10 20:58, pirms 4 gadiem
Kas ar Ontužānu?

  -1 [+] [-]

, 2019-10-10 20:59, pirms 4 gadiem
gorkšs , atkāpies !

  +3 [+] [-]

, 2019-10-10 21:00, pirms 4 gadiem
Tieši tā, jāliek autobuss un jābeidz spēlēt uzbrukumā

  -2 [+] [-]

, 2019-10-10 21:01, pirms 4 gadiem
Kur Solovjovs ?

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:02, pirms 4 gadiem
Labs!!!

  +2 [+] [-]

, 2019-10-10 21:05, pirms 4 gadiem
Vai tikai man vienīgajam liekas, ka nav normāli sākumāsastāvā nelikt Uldriķi?

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:06, pirms 4 gadiem
Maksimenko jābūt centrā, malā bija jāspēlē tiem kuriem tas padodas, un tādi ir , Slaviša tikai to nezin . Spēlēs šodien ar Starkova shēmu.. 5-3-2 ar malējiem aizsargiem, kuri pieslēdzas. Starkovs vismaz zināja kuri aizsargi prot spēlēt malās. Slaviša nezin.
Par skaistu spēli ! Gaidu gorkša atkāpšanos ! Tad būs vismaz kaut kādi svētki LV futbolā !
Par Latviju, sarkan balt sarkanajiem. Skrienu uz stadionu !
Lai izdodas

  +5 [+] [-]

, 2019-10-10 21:17, pirms 4 gadiem
Tv 6 laba programma Futbols Latvija vs Polija, un tad seko filma- Baiļu nakts 2.
Izskataas ka Futbols buus Baiļu nakts 1

  +1 [+] [-]

, 2019-10-10 21:19, pirms 4 gadiem
Ontužāns.. cerēju vismaz viņu redzēt darbībā, bet nekā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:25, pirms 4 gadiem
Mums laukumā nebūs nevuena perspektīva futbolista, par kuru turēt īkķus. Ontužana nav, Dāvi Ikaunieku un Uldriķi tagad marinēs. Vienīgi Ķiguram un Jānkam būtu jāvilkj čivauvas uz priekšu ! Zjibal tas petins Stajanovičš !

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:26, pirms 4 gadiem
marcello1997 rakstīja: Vai tikai man vienīgajam liekas, ka nav normāli sākumāsastāvā nelikt Uldriķi?
Tu neesi vienīgais !

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:26, pirms 4 gadiem
Cik ilgi to izlasi bojās un spļaus virsū faniem un Latvijas karogam. Bļaaaaviens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-10-10 21:27, pirms 4 gadiem
Pagaidām Stojanoviča stratēģija strādā teicami: poļi nespēj tikt ārā no ģērbtuvēm, un rezultāts ir 0:0 Latvijas labā!!!

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:30, pirms 4 gadiem
Atkal Vlaģiks, kurš vismaz 3 izgājienus pa iepriekšējām spēlēm ir nolažojis.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-10 21:31, pirms 4 gadiem
Briest ģēre

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:32, pirms 4 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Tas nekas, ka spēles gaitā ir iespējams veikt arī spēlētāju maiņas un tādas iespējas būs veselas trīs?
Baigais mierinājums pēc 5-0 iet laukumā uz 10 min

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:32, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Vaņins sava simtaja stāvešot ar torti vārtos
Galvenais lai Poļi neizdomā sadavināt 100 bumbas vārtos

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:33, pirms 4 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Tas nekas, ka spēles gaitā ir iespējams veikt arī spēlētāju maiņas un tādas iespējas būs veselas trīs?
Ļoti motivējoši !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:39, pirms 4 gadiem
links uz spēli ?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-10 21:42, pirms 4 gadiem
Poļi tribines 3x vairak par Latviešiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:46, pirms 4 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2019-10-10 21:46, pirms 4 gadiem
LV Himmna arī īsā versija Ļoti patriotiski..

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:47, pirms 4 gadiem
Rakela vietā būtu labāk Dāvis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:55, pirms 4 gadiem
Levandovskis!!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-10 21:55, pirms 4 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Tāda nu tā himna ir pēc muzikālās kompozīcijas, priekš kam ir jāatkārto pa riņķi viens un tas pats motīvs vairākas reizes?
Varbuut tapeec ka Latvija speelee savaas maajaas un tas buutu tikai cieniigi. Poliem cik zinu nospeleeja visu versiju.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-10 21:55, pirms 4 gadiem
Nav kāds cits links? Skaties.lv neiet ārzemēs☹️ mošk kāds poļu ir

  +1 [+] [-]

, 2019-10-10 21:56, pirms 4 gadiem
arprats

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:56, pirms 4 gadiem
Cik ilgi shitā huiña turpināsies?

     [+] [-]

, 2019-10-10 21:56, pirms 4 gadiem
Valčš rakstīja: Nav kāds cits links? Skaties.lv neiet ārzemēs☹️ mošk kāds poļu ir
Латвия - Польша смотреть онлайн / 10.10.2019 /...
1 2 3 4 5 161 komentārs