Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Latvija - Fēru salas 1:0 (spēle galā)

Emils Ozerinskis

Nāciju līgas otro spēli C divīzijā šovakar aizvada Latvijas futbola izlase, kuras otrais pārbaudījums ir sīkstā Fēru salu komanda. Spēle "Skonto" stadionā sākas pulksten 19:00, bet portāls Sportacentrs.com spēles gaitā piedāvā teksta tiešraidi.

90'+4 Skan tiesneša beigu svilpe! Ir izdevies noturēt mimimālu uzvaru ar 1:0.

90'+2 Kompensācijas laikam piešķirtas četras minūtes. Bīstami mirkļi pie Latvijas vārtiem, bet cietoksnis vēl turās.

90' Spēle no vieniem uz otriem vārtiem. Matrevics ar roku atvaira vārtos lidojošo bumbu pēc Mikkelsena sitiena.

89' Izdodas straujš pretuzbrukums. Roberts Uldriķis ar izcilu piespēli izvirzīja izgājienā pret vārtsargu Andreju Cigaņiku. Šveices Superlīgā spēlējošā flanga sisto bumbu ar dibenu apturēja viesu komandas vārtsargs, paturot Fēru salām cerības uz izglābšanos.

85' Bumbas kontrole nonākusi viesu rīcībā. Latvijas komandai pacietīgi jāaizsargājas, lai nepieļautu bīstamo centrējumu pārvēršanu gūtos vārtos.

80' Latvijas izlasi vadošais itālis veic otro un trešo spēlētāju maiņu. Laukumā nāk Lūkass Vapne un Deniss Meļņiks, kuri nomaina Dmitriju Zelenkovu un vārtu autoru Renāru Varslavānu.

75' Latvijas izlase paņem bumbu zem savas kontroles un nedaudz nomierina situāciju laukumā. Situāciju nolemj saasināt Ikaunieks, taču Uldriķis atveras ne tajā zonā, kur RFS bombardieris bija iecerējis.

71' Pēc maiņas latvieši nedaudz aizsanužas un ļauj fēriešiem pēc standarta veikt būstamu sitienu. Meinhardam Olsenam bumbu vārtu apakšējā stūrī raidīt liedz Matrevics, aizsniedzoties līdz apaļajam priekšmetam.

70' Divdesmit minūtes līdz spēles beigām Gutkovskis saķer augšstilba aizmugurējo muskuli. Nikolato veic maiņu, smailes uzbrucēja vietā sūtot Robertu Uldriķi.

64' Bumba lido vārtos! Bumbu ar krūtīm savam kolēģim nomet Ikaunieks. Cīņā soda laukumā Vladislavs Gutkovskis ar roku aizskar bumbu, tomēr fēriešu protesti netiek dzirdēti. Uzbrucējs atmet bumbu otrajā tempā skrienošajam Renāram Varslavānam, kurš triec bumbu pretinieku vārtos un panāk 1:0! Varslavānam šie ir pirmie vārti izlases rindās.

58' Noteikumu pārkāpums pret Renāru Varslavānu. Pozīcija standartsituācijai gan ir visai tāla, tomēr Savaļnieks meklē piespēli soda laukumā. Pirmā bumbu Latvija neiegūst, bet otrā iespēja rodas Saveljevam, kuram trāpīt pa bumbu lāga neizdodas.

49' Bīstams moments pie Matrevica vārtiem. Joanesa Danielsena centrētās bumbas lidojumu ar papēdi pamaina Cigaņiks. Divi soda laukumā ieskrējušie Fēru salu uzbrucēji līdz bumbai neaisniedzas.

46' Fēru salu komanda veic pārkārtojumus un izdara divas spēlētāju maiņas. Latvija turpina ar to pašu vienpadsmitnieku, kas ievadīja spēli.

Pirmais puslaiks noslēdzies! 45 minūtēs rezultāts nav mainījies - 0:0.

45' Edmunsona virzienā tiek raidīti vēl divi centrējumi. Latvijas izlasei rodas problēmas tikt pie otrajām bumbām. Kompensācijas laiks netiek piešķirts.

43' Bīstams mirklis pie Matrevica sargātajiem vārtiem. Latvijas kapteinis Kristers Tobers pietiekami patraucē Joanam Edmunsonam, lai pretinieku mērķuzbrucējs nespētu aizsniegties līdz kolēģa centrētajai bumbai.

40' Trīs stūra sitieni no labā karodziņa neko nedeva. Piecas minūtes pirms beigām Savaļnieks dodas centrēt arī no kreisā karodziņa. Taču arī šo bumbu fērieši raida prom no sava vārtu četrstūra.

34' Ikaunieks ieskrien pretinieku soda laukumā, bet tur palīgi, kam piespēlēt bumbu, neatrodas. Ikaunieks izšķiras par mēģinājumu sist bumbu augšējā stūrī, taču apaļais priekšmets uzlido augstu debesīs.

29' Mājinieki bumbojas pretinieku laukuma pusē, bet saasinošo piespēli neveic. Bumba tiek pazaudēta.

22' Cigaņiks veic reidu caur kreiso malu. Bumbas nonākšanu vārtu priekšā ar izklupienu aptur Samuels Čukvudi.

21' Pēc brītiņa savā aizsardzības zonā Latvijai izdodas paņemt bumbu zem savas kontroles un uzbrukumā nesas Gutkovskis. Panāktais stūra sitiens pie vārtu guvuma gan nenoved.

20' Līdzjutēji izpilda skaistu dziesmu, kas veltīta nekrietnajam austrumu kaimiņzemes diktatoram.

16' Pamatīgi briesmu zvani pie Fēru salu vārtiem. Ikaunieks ar piespēli uzmeklē Robert Savaļnieku, kura raidīto bumbu spēj atvairīt viesu vārtu vīrs. Briesmas turpinās, bet atkārtotais sitiens vārtu četrstūrī izpaliek.

13' Uzlidojumā fēriešu soda laukumam vairākkārt latviešu bumbvedēji nedaudz izvairās no rezultatīva sitiena veikšanas. Spriedzi oponentu vārtiem noņem Alekseja Saveļjeva sitiens tālu pāri mērķim.

12' Gutkovskis izprovocē pārkāpumu pret sevi un nopelna Latvijai pirmo standarta situāciju. Centrēto bumbu no tālā staba uz tuvo pārmet Kristers Tobers, taču uzbrukumu nav kas pabeidz. Seko vēl divi stūri.

8' Pirmais saasinājums arī Latvijas izlases izpildījumā. Sitienu pretī vārtiem izpilda rēzeknietis Dmitrijs Zelenkovs, tomēr viņa raidītā bumba aizspurdz garām salenieku cietoksnim.

6' Lielāku bumbas kontroli pārņēmuši Fēru saldu futbolisti, liekot baltajos kreklos ģērbtajai Latvijas komandai cīnīties aizsardzībā.

2' Ikaunieks ar tālo piespēli cenšas atrast Gutkovski, taču uzbrucējs nedaudz nokavē izrāviena sākumu un līdz bumbai tikt nespēj.

Spēle sākusies! Latvija raida tālo piespēli uz priekšu, bet bumbu zaudē.

Paolo Nikolato nolēmis vārtsargu līnijā pēc četriem ielaistiem vārtiem izmaiņas neizdarīt, cietokšņa sargāšanu tāpat kā Erevānā uzticot Rihardam Matrevicam.

Vairāki pārkārtojumi ir laukuma spēlētāju pozīcijās aizsardzības līnijā Kasparu Dubru nomainījis Daniels Balodis. Alvja Jaunzema vietā spēlēs Roberts Savaļnieks, bet Lūkasu Vapni aizstājis viņa klubabiedrs Renārs Varslavāns. Uzbrukuma priekšā Roberta Uldriķa pozīciju ieņēmis Vladislavs Gutkovskis.

Latvijas valstsvienības spēles Nāciju līgas turnīrā vērojamas LTV7 tiešraidē.

Latvija - Fēru salas 1:0 (0:0)
Vārti: Varslavāns 64'
Latvija: Matrevics - Balodis, Tobers, Jurkovskis - Cigaņiks, Saveļjevs, Varslavāns (Meļņiks 80'), Zelenkovs (Vapne 80'), Savaļnieks - Gutkovskis (Uldriķis 70'), J. Ikaunieks (Jaunzems 90').
Fēru salas: Reinatrūds - Davidsens, A. Edmunsons, Čukvudi, Danielsens - Olsens, Serensens, G. Vatnhamars, S. Vatnhamars (Justinussens 46'), Joensens - J. Edmunsons (Mikkelsens 46').
Galvenais tiesnesis: Duje Strukans (Horvātija)

# Latvijas futbola izlase cīņu Nāciju līgā turpina ar maču pret Fēru salām
# Latvijas futbolisti Nāciju līgas C grupā debitē ar smagu zaudējumu Armēnijai
# Kazakevičs: "Vapni varēju stipri ātrāk paņemt un iespēlēt izlasē"
# Intervija ar R. Uldriķi: Starkova padomi, prezidenta Lamborghini un vārti Pirejā
# Intervija ar Gutkovski: Par traumām, investīcijām, vēlmi būt izlasē

     [+] [-]

, 2024-09-10 19:13, pirms nedēļas
diemžēl bez skaņas jāskatās ! kur Toļiks ?

  -1 [+] [-]

, 2024-09-10 19:35, pirms nedēļas
kristaps199021 rakstīja: diemžēl bez skaņas jāskatās ! kur Toļiks ?
Ko var mūžīgi piņņāt? Zolīdi komentē.

  +3 [+] [-]

, 2024-09-10 19:36, pirms nedēļas
Nekādu toļiku nevajag, viņa laiks pagājis. Šitais jaunais pa laikam pasaka pa muļķībiņai bet nav ne vainas komentētājiem kopā.

     [+] [-]

, 2024-09-10 19:38, pirms nedēļas
galvenais ka auziņš aizvākts no futeņa

     [+] [-]

, 2024-09-10 19:38, pirms nedēļas
kristaps199021 rakstīja: diemžēl bez skaņas jāskatās ! kur Toļiks ?
Man ir tieši otrādi, ja komentē Toļiks, tad skatos bez skaņas.

     [+] [-]

, 2024-09-10 19:38, pirms nedēļas
Ej klātienē skaties, tur nav komentētāju!

     [+] [-]

, 2024-09-10 19:43, pirms nedēļas
Viss it kā labi bet šī taktika..... nez...... nav plāna uzbrukumā, viens cigaņiks ir gan malejais uzbrucējs gan aizsargs, līdz ar to nav pietiekama atbalsta un cik ilgi tā vilks. Īpaši ja būs stiprāks pretinieks ar 2 laviem malējajiem spēlētājiem!..... tikai vērojums no malas

     [+] [-]

, 2024-09-10 19:49, pirms nedēļas
merseysider rakstīja: Viss it kā labi bet šī taktika..... nez...... nav plāna uzbrukumā, viens cigaņiks ir gan malejais uzbrucējs gan aizsargs, līdz ar to nav pietiekama atbalsta un cik ilgi tā vilks. Īpaši ja būs stiprāks pretinieks ar 2 laviem malējajiem spēlētājiem!..... tikai vērojums no malas
Ko ņaudi! Būs stiprāks pretinieks, būs cita taktika. Treneri ib....

     [+] [-]

, 2024-09-10 20:07, pirms nedēļas
Kā spēle līdz šim? Tikko pieslēdzo.s

     [+] [-]

, 2024-09-10 20:24, pirms nedēļas
labi ka soģis mūsējais

  +1 [+] [-]

, 2024-09-10 20:26, pirms nedēļas
Spēle ir ok tikai kaut kur asuma piedrūkst uzbrukuma beigām, pēdējās 2 piespēles īsti nav kam. Bet kopumā cenšās spēlēt un iet uz priekšu