Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF: Futbola stadions – nepieciešamība visai Latvijas sabiedrībai

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

LFF: Futbola stadions – nepieciešamība visai Latvijas sabiedrībai
Potenciālais stadions Lucavsalā. Ilustrācija: Fiebiger GMBH

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksanders Čeferins 21. un 22. septembrī apmeklēs Latviju, tiekoties ar valdības pārstāvjiem, lai apspriestu Latvijas Futbola federācijas (LFF) un vietējo varasiestāžu sadarbību futbola stadiona būvniecībā Rīgā. Vizītes laikā Aleksanders Čeferins un LFF prezidents Vadims Ļašenko tiksies ar vairākām augstām valsts un pašvaldību amatpersonām, ieskaitot Latvijas Republikas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un Rīgas domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi.

Nacionāla mēroga futbola stadiona trūkums ir nu jau gadiem ilgi sasāpējis jautājums. Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kurā nav sava augstākajām UEFA prasībām atbilstoša futbola stadiona. Kādu laiku Latvijas izlases mājvieta bija 2000. gadā izbūvētais "Skonto" stadions, taču pēdējos desmit gados tas netika modernizēts atbilstoši starptautiskajām prasībām, un jau vairāk nekā piecus gadus UEFA sacensības tur iespējams aizvadīt tikai izņēmuma kārtā.

Kopš 2018. gada Latvijas futbola izlasei mājas spēļu aizvadīšanai pieejams arī renovētais "Daugavas" stadions, kas prasību ziņā ir tuvu UEFA 4. kategorijai. Taču tas ir vienīgais nacionālo izlašu stadions Eiropā, kurā absolūts vairums skatītāju vietu nav apjumtas, turklāt viens no nedaudziem, kur skatītāju tribīnes ir tik tālu no spēles laukuma. Latvijas simtgadei veltīto projektu "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkārtnē" īstenoja "Daugavas" stadions sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu. Projekts tika īstenots no pieejamajiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, ko papildināja valsts un pašvaldības budžeta līdzfinansējums. Arī LFF veikusi būtiskas investīcijas stadiona labiekārtošanā, piemēram, laukuma kopšanā un jumta izbūvē pār daļu no centrālās tribīnes pirmo līmeni.

LFF neapšaubāmi ir gandarīta par "Daugavas" stadiona pieejamību un atvērtību Latvijas futbola valstsvienībai un klubiem, taču tai pat laikā LFF un visas pašmāju futbola sabiedrības nepārprotama vēlme ir nodrošināt līdzjutējiem 21. gadsimtam atbilstošu pieredzi - iespēju vērot spēli zem jumta, neraizējoties par laikapstākļiem, un redzēt pašmāju un dažkārt pat pasaules mēroga zvaigznes cienījamā attālumā, nevis tik sīkus kā debesu spīdekļus augusta naksnīgās debesīs.

LFF vadība sarunās ar saviem starptautiskajiem partneriem guvusi UEFA un FIFA (Starptautiskā Futbola federāciju asociācija) atbalstu un gatavību līdziesaistīties jauna futbola stadiona būvniecības finansēšanā. Taču plānu īstenošanai nepieciešams arī valsts un pašvaldības atbalsts. Pretēji sabiedrībā dažkārt sastopamam viedoklim, ka futbola stadions Latvijā nepieciešams tikai futbolistiem vien, realitātē šādas modernas būves parādīšanās Rīgā būtu vērtīgs ieguvums daudz plašākam sabiedrības lokam. Vērts atgādināt, ka "Skonto" stadions uzņēmis ne tikai futbola mačus ar pasaules mēroga zvaigznēm, bet arī pulcējis desmitiem tūkstošu mūzikas baudītāju koncertos. "Skonto" stadionā savus priekšnesumus snieguši tādi mūziķi, kā Džo Kokers un Eltons Džons, "Depeche Mode", "Metallica", "Aerosmith" un pašmāju mūziķu apvienība "Prāta Vētra". 2003. gadā tur notika arī Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku deju koncertuzvedums, arī citus gadus tur notikuši dažādi ar Dziesmu un Deju svētkiem saistīti pasākumi. Tāpat futbola hallēs divreiz Rīgā uzņemti pasaules čempionāti hokejā, notikuši arī citi masu pasākumi un to mēģinājumi.

Prakse un līdzšinējā pieredze Latvijā un ārzemēs liecina, ka valstij ir noderīgi mūsdienīgi infrastruktūras objekti, kas spēj pulcēt lielas ļaužu masas un efektīvi kontrolēt cilvēku plūsmu uz un no pasākuma norises vietas, tāpēc ir maldīgi uzskatīt, ka nacionāla mēroga futbola stadions ir tikai vieta, kur atlētiski kungi vai dāmas varētu spārdīt bumbu. Šim mērķim visā Latvijā jau kalpo daudzskaitlīgie infrastruktūras objekti, kuru izbūvi LFF un atsevišķi LFF biedri finansēja, pārraudzīja un uzturēja - skolu laukumi, futbola halles, treniņu laukumi u. c. Vairāku gadu gaitā LFF un tās biedri aktīvi strādāja, lai Latvijā netrūktu vietu, kur visdažādākā vecuma un meistarības līmeņa futbola entuziasti varētu ievērot veselīgu dzīvesveidu un būt aktīviem, tādā veidā kalpojot arī sabiedrības interesēm. Nacionāls stadions ir viena no valsts vizītkartēm, kas spēj pulcēt vienkopus mūsu tautiešus, apvienojot tos vienotā dziesmā, kā arī vairot tūrisma, izklaides un sporta izaugsmes potenciālu.

2018. gada rudenī UEFA prezidents A. Čeferins jau viesojās Latvijā, pārrunājot ar valdības pārstāvjiem UEFA GROW veiktā pētījuma rezultātus. Pētījuma mērķis bija izanalizēt datus, kas ļautu precīzi novērtēt futbola ietekmi uz Latvijas ekonomiku un sociālo vidi. Šo pētniecisko modeli izveidojuši sporta, sociālo zinātņu un ekonomikas eksperti no 13 Eiropas universitātēm, un tas guvis gan Eiropas Padomes, gan Pasaules Veselības organizācijas oficiālu atzinumu. Latvija bija tikai trešā valsts Eiropā, kurā tika pabeigts šāds pētījums. Pētījumā iegūtie dati apliecināja, ka investīcija futbolā ienes ievērojamus līdzekļus valsts ekonomikā – piemēram, rada jaunas darba vietas, un reizē ļauj valstij ietaupīt miljonus veselības aprūpē, noziedzības apkarošanā un citos būtiskos segmentos.

"Esmu patiesi aizkustināts par to, cik daudz cilvēku publiski izteikušies, ka labprāt redzētu mūsdienīgu stadionu Uzvaras parkā. Turklāt pārsteidz, ka šādu viedokli pauduši arī tādi, kuri nav saistīti ar sportu. Godīgi sakot, man personīgi ļoti patika doma, ka tajā konkrētajā lokācijā nekas nevarētu būt skaistāks par vietu, kur ir iemesls regulāri skandēt kopīgu "Latvija! Latvija!", un arī es patiešām nespēju iztēloties vēl labāku risinājumu Uzvaras parka teritorijā. Tai pat laikā mana kā LFF prezidenta prioritāte ir mūsdienīgs stadions Rīgā. Skaidrs, ka ideālā variantā man gribētos, lai pie stadiona ir maksimāli laba satiksmes infrastruktūra, kas ļautu cilvēkiem ērti piekļūt teritorijai un tikpat ērti arī izkļūt no tā pēc masu apmeklēta pasākuma, taču precīzas vietas izvēle nav manā jurisdikcijā. Esmu atvērts diskusijām un gatavs sadarboties ar valsts un pašvaldības iestādēm, lai rastu visām iesaistītajām pusēm maksimāli labu risinājumu," norāda LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Atbilstošas vietas izvēle savā ziņā ir sabiedrības lēmums, par to var diskutēt, uzklausīt dažādus viedokļus un argumentus, bet pati nepieciešamība pēc mūsdienīga stadionā Latvijā, manuprāt, nav apšaubāma. Ieguvēji no tā būs visi."

Pateicoties LFF pēdējo gadu ieguldījumiem Latvijas sporta infrastruktūrā un uzsāktajām futbola infrastruktūras programmām, federācijai ir izveidojušās labas darba attiecības pašvaldību un valsts līmenī. LFF tuvākajā nākotnē cer uz attiecīgiem lēmumiem, lai stadiona būvniecība Rīgā iegūtu vēl skaidrākas aprises gan no lokācijas, gan finansējuma viedokļa.

Periodā no 2017. gada LFF ieguldījumi futbola un sporta infrastruktūras uzlabošanā sasniedz sešus miljonus eiro – vairāk nekā 30 laukumu ar sintētisko segumu izbūve, "Daugavas" stadiona Rīgā pilnveidošana, laukumu kopšanas tehnikas nodrošināšana, automātisko laistīšanas sistēmu izbūvēšana un citu LFF futbola infrastruktūras atbalsta programmas projektu realizēšana.

Tāpat veiksmīgi uzsākta vērienīgā slēgto futbola haļļu būvniecības programma, kas paredz uzstādīt septiņas šādas futbola mītnes dažādās Latvijas vietās sadarbībā ar vietējām pašvaldībām. Pirmā jau atklāta Rēzeknē, otra šomēnes vērs savas durvis Liepājā, bet trešā nākamgad ir ieplānota "Daugavas" stadiona teritorijā Rīgā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14295/futbola-...

  +6 [+] [-]

, 2022-09-09 12:18, pirms 2 gadiem
Stadionu - Uzvaras parkā okupekļa vietā un tādu kā "Brentfordai" !

  -3 [+] [-]

, 2022-09-09 12:45, pirms 2 gadiem
Ko tieši man kā sabiedrības loceklim,kuram futbols pārāk nesaista,dos šis stadions? Koncertiem jau vietu pietiek,būs tikai vēl viena būve,kuras uzturēšanai tērēt milzu summas,bez reālas atdeves sabiedrības labā.

  +4 [+] [-]

, 2022-09-09 12:59, pirms 2 gadiem
basis89 rakstīja: Ko tieši man kā sabiedrības loceklim,kuram futbols pārāk nesaista,dos šis stadions? Koncertiem jau vietu pietiek,būs tikai vēl viena būve,kuras uzturēšanai tērēt milzu summas,bez reālas atdeves sabiedrības labā.
To var pateikt par jebkuru sporta būvi, piemēram, kāds, kam basketbols neinteresē, to pašu var attiecināt uz basketbola arēnām un teikt, ka pietiekami daudz jau, vairs nav vajadzīgas, bez reālas atdeves utt... Tāpēc neieslīgsim demagoģijā, tad varam vispār neko vairs nebūvēt. Plus lielu daļu finansē UEFA šādām būvēm.

     [+] [-]

, 2022-09-09 13:05, pirms 2 gadiem
Naksnīgas debesis ir decembrī.

     [+] [-]

, 2022-09-09 13:09, pirms 2 gadiem
Pie nogāztā kauna staba tak ir jau viens stadions

  +4 [+] [-]

, 2022-09-09 13:39, pirms 2 gadiem
basis89 rakstīja: Ko tieši man kā sabiedrības loceklim,kuram futbols pārāk nesaista,dos šis stadions? Koncertiem jau vietu pietiek,būs tikai vēl viena būve,kuras uzturēšanai tērēt milzu summas,bez reālas atdeves sabiedrības labā.
Beidz šito. Viens normāls stadions Rīgā jau sen vajadzīgs un pat neatkarīgi no tā, vai futbols patīk vai nē. Ka jau kāds koncerts, uz kuru aiziesi, arī tur notiks...

  +3 [+] [-]

, 2022-09-09 13:44, pirms 2 gadiem
Viena kvalitatīva būve atsver visas citas sliktās. Piemēram, Arēna ir Rīgas maize, ūdens un sviesta pika. Futbola stadionus pasaulē arī izmanto pasākumiem. Būs sportiskie rezultāti, būs arī interese, apmeklējums un apmierinājums ar būvi. Protams, inflācijas, enerģētikas un citu problēmu dēļ ir rūpīgi jāizplāno viss, lai nesačakarētu, kā to parasti dara.

  +3 [+] [-]

, 2022-09-09 13:48, pirms 2 gadiem
basis89 rakstīja: Ko tieši man kā sabiedrības loceklim,kuram futbols pārāk nesaista,dos šis stadions? Koncertiem jau vietu pietiek,būs tikai vēl viena būve,kuras uzturēšanai tērēt milzu summas,bez reālas atdeves sabiedrības labā.
tas ka tu esi sab loceklis, nenozīmā ka jebkurai būvei jābūt kaut ko tev dodošai. locekļu ir daudz, stadions nebūs tev, bus citiem.

  +4 [+] [-]

, 2022-09-09 13:55, pirms 2 gadiem
Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kurā nav sava augstākajām UEFA prasībām atbilstoša futbola stadiona.
Es domāju šajā citātā ir vis pateikts ,patīk tas vai nē , bet tas ir valsts prestiža jautājums!

  +4 [+] [-]

, 2022-09-09 14:06, pirms 2 gadiem
Jā, okupekļa vietā būtu ideāli!

  +3 [+] [-]

, 2022-09-09 14:12, pirms 2 gadiem
Tikai nelgas var iebilst pret futbola stadionu okupantu falla vietā !!!

     [+] [-]

, 2022-09-09 14:13, pirms 2 gadiem
Bildē pa skaisto.

     [+] [-]

, 2022-09-09 14:25, pirms 2 gadiem
basis89 rakstīja: Ko tieši man kā sabiedrības loceklim,kuram futbols pārāk nesaista,dos šis stadions? Koncertiem jau vietu pietiek,būs tikai vēl viena būve,kuras uzturēšanai tērēt milzu summas,bez reālas atdeves sabiedrības labā.
futbola stadionus izmanto ne tikai sporta vajadzībām, tie ir arī citi pasākumi.

     [+] [-]

, 2022-09-09 14:29, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: Stadionu - Uzvaras parkā okupekļa vietā un tādu kā "Brentfordai" !
šis konkrēti izskatās pēc Lucavsalas projekta, kuru paralēli potenciālajai vietai Pļavniekos Ļašenko ne reizi vien ir pieminējis. Uzvaras parks arī tagad aktualizējies, nezinu, kura vieta labāka.

     [+] [-]

, 2022-09-09 14:51, pirms 2 gadiem
Bet Stadionam jābūt jēdzīgam, nevis ar kādam 10-15k vietām, bet vismaz 45000, tad arī Latvija varēs uzņemt kādu konferences vai eiropas līgas finālu!
+ Nākamgad esam C līga, kur visticamāk paliksim un nākotnē cīnisimies par B līgu, kas nozīme ka pie grandiem visas 45k savāksim stadionā!

     [+] [-]

, 2022-09-09 14:57, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: šis konkrēti izskatās pēc Lucavsalas projekta, kuru paralēli potenciālajai vietai Pļavniekos Ļašenko ne reizi vien ir pieminējis. Uzvaras parks arī tagad aktualizējies, nezinu, kura vieta labāka.
pliks stadions abās labs, jautājums ir par infrastruktūru. emocionāli vairāk gribētos uzvarniekā, bet vajag speciālistu izvērtējumu. Gribētu lai parka daļa paliek arī kā parks, nevis tikai stadions un parkings

     [+] [-]

, 2022-09-09 15:12, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: pliks stadions abās labs, jautājums ir par infrastruktūru. emocionāli vairāk gribētos uzvarniekā, bet vajag speciālistu izvērtējumu. Gribētu lai parka daļa paliek arī kā parks, nevis tikai stadions un parkings
jā, tāpēc es arī rakstu, ka nezinu, kur labāk. Vajag arhitektu, pilsētplānotāju u.c. izvērtējumu. Uzvaras parkā blakus arī cita futbola infrastruktūra, kas ir labi un ir vieta, kur pūlim izklīst, bet parkus arī rīdziniekiem vajag.

     [+] [-]

, 2022-09-09 15:15, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: jā, tāpēc es arī rakstu, ka nezinu, kur labāk. Vajag arhitektu, pilsētplānotāju u.c. izvērtējumu. Uzvaras parkā blakus arī cita futbola infrastruktūra, kas ir labi un ir vieta, kur pūlim izklīst, bet parkus arī rīdziniekiem vajag.
Bojārs twitteri vislaik met domu par uzvarnieku, grafikas pat iemestas, itkā stadions baigi daudz vietas no tā pat neaizņemtu un tur varbūt arī nekādu dižo parkingu nevajag, nafig piedzīt ar mašīnām. Es par uzvarnieku

  +2 [+] [-]

, 2022-09-09 15:16, pirms 2 gadiem
Nez vai Lucavsala būtu pareizā vieta. Loģiskam variantam jābūt tādam, lai uzreiz visos virzienos tie fani arī izklīst. Tur uzreiz pudeles kakla efekts, kad visi mēģinās tikt uz tilta. Citādi protams, neattīstīta vieta, kura tikai no tā iegūtu.

     [+] [-]

, 2022-09-09 15:24, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Bojārs twitteri vislaik met domu par uzvarnieku, grafikas pat iemestas, itkā stadions baigi daudz vietas no tā pat neaizņemtu un tur varbūt arī nekādu dižo parkingu nevajag, nafig piedzīt ar mašīnām. Es par uzvarnieku
es laikam arī vairāk par Uzvaras parku, kā te arī citi raksta - Lucavsalā smuki izskatās, bet tilts ļoti ierobežo. Nav redzēta neviena vizualizācija no Pļavniekiem, par tiem visgrūtāk spriest, bet centra tuvums arī svarīgs.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-09 15:29, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: es laikam arī vairāk par Uzvaras parku, kā te arī citi raksta - Lucavsalā smuki izskatās, bet tilts ļoti ierobežo. Nav redzēta neviena vizualizācija no Pļavniekiem, par tiem visgrūtāk spriest, bet centra tuvums arī svarīgs.
Lucavsalai jāpaliek publiski pieejamai rīdzeniekiem kā ir tagad. Lai staigājas, vingro, atpūšas u.t.t.
Plavnieki....tad daudziem jādzenas cauri visai pilsētai, Uzvarnieks ir pieejams no visām pusēm.

     [+] [-]

, 2022-09-09 16:20, pirms 2 gadiem
paies vēlēšanas un viss būs aizmirsts , šitās pasakas velkas desmitgadēm . varbūt mans mazdēls kaut ko sagaidīs

     [+] [-]

, 2022-09-09 16:32, pirms 2 gadiem
bumbotava rakstīja: paies vēlēšanas un viss būs aizmirsts , šitās pasakas velkas desmitgadēm . varbūt mans mazdēls kaut ko sagaidīs
Te nav nekāda sakara ar vēlēšanām, politiķi stadionu neizmanto balsu zvejošanai, aizņemti ar viens otra noķengāšanu un populismu. Viņu skatījumā solījums uzbliezt stadionu nesola balsu ražu un ir pat risks ka daudzi to uztvers negatīvi, kas pat var kaitēt reitingam, jo vidējā statistiskā pilsoņa prātā
1) tak jau ir Daugavas stadions
2) futbolu tak pietiek kur spēlēt, ir citas svarīgākas lietas

     [+] [-]

, 2022-09-09 16:44, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Te nav nekāda sakara ar vēlēšanām, politiķi stadionu neizmanto balsu zvejošanai, aizņemti ar viens otra noķengāšanu un populismu. Viņu skatījumā solījums uzbliezt stadionu nesola balsu ražu un ir pat risks ka daudzi to uztvers negatīvi, kas pat var kaitēt reitingam, jo vidējā statistiskā pilsoņa prātā
1) tak jau ir Daugavas stadions
2) futbolu tak pietiek kur spēlēt, ir citas svarīgākas lietas
Galvenais piesaistīt UEFA finansējumu, tad jau tālāk viss būtu daudz vienkāršāk. Pagaidām gan tās visas plānotās sarunas septembrī izskatās tikai ļoti teorētiskas, jo ne mums ir ko īsti likt galdā ar kādu plānu, ne vispār skaidrība kur stadionu varētu būvēt.

     [+] [-]

, 2022-09-09 16:55, pirms 2 gadiem
blah rakstīja: Galvenais piesaistīt UEFA finansējumu, tad jau tālāk viss būtu daudz vienkāršāk. Pagaidām gan tās visas plānotās sarunas septembrī izskatās tikai ļoti teorētiskas, jo ne mums ir ko īsti likt galdā ar kādu plānu, ne vispār skaidrība kur stadionu varētu būvēt.
mums šādas lietas vispār iet lēnu. Arī koncertzāli ilgi muļļāja līdz nolēma par labu Kongresu namam. Šeit būtu svarīgi nesteigties, bet ja tomēr nolemtu par labu Uzvaras parkam, tad pēc kāda laika nedaudz uz rīcību mudinātu tas, ka kaut ko ir jābūvē pieminekļa vietā. Šo kā iespēju grib izmantot tie, kuri jau saprojektējuši vīzijas ap to vietu un pareizi jau dara - apstākļi var sakrist ļoti veiksmīgi.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-09 18:27, pirms 2 gadiem
Visiem tiem,kas man oponē par tām citām vajadzībām- paskaidrošu savu domu vēlreiz- lai notiktu koncerti muns ir arēna, daugavas stadions un mežaparks,man šķiet īsti vairāk galīgi nav nepieciešamība,vēl jo vairāk tāpēc, ka tādu pasākumu gluži vienkārši nav tik daudz. Otrkārt- tas ka uefa kko piemetīs lai uzceltu nenozīmē, ka viņi dos naudu,lai uzturētu. Uzturēsim mēs visi maksājot nodokļus un tad es labāk gribētu lai pieliek algu skolotājai vai policistam vai medmāsai nevis uztur tukšu stadionu. Varu tikai piekrist tam,ka futbolisti būtu pelnījuši savu normālu stadioni,bet kā jau minēju, jautājums, cik tas ir rentabli.

     [+] [-]

, 2022-09-09 20:42, pirms 2 gadiem
Ko tas Čeferins darīs pie Kariņa? Valdība tagad nevarot solīt garantijas ilgtermiņa projektiem.

     [+] [-]

, 2022-09-09 20:49, pirms 2 gadiem
basis89 rakstīja: Visiem tiem,kas man oponē par tām citām vajadzībām- paskaidrošu savu domu vēlreiz- lai notiktu koncerti muns ir arēna, daugavas stadions un mežaparks,man šķiet īsti vairāk galīgi nav nepieciešamība,vēl jo vairāk tāpēc, ka tādu pasākumu gluži vienkārši nav tik daudz. Otrkārt- tas ka uefa kko piemetīs lai uzceltu nenozīmē, ka viņi dos naudu,lai uzturētu. Uzturēsim mēs visi maksājot nodokļus un tad es labāk gribētu lai pieliek algu skolotājai vai policistam vai medmāsai nevis uztur tukšu stadionu. Varu tikai piekrist tam,ka futbolisti būtu pelnījuši savu normālu stadioni,bet kā jau minēju, jautājums, cik tas ir rentabli.
jā, mums bija Sporta pils un visi bļāva, ka Arēna nekad neatmaksāsies, PČ beigsies un nosprāgs. Un kā i? Nosprāga? Katrā valstī ir savs Nacionālais stadions un tie normāli eksistē. Nebur drāmu, 700 000 pilsētai ar lielu aglomerāciju 20 000 stadions ir kā kulaks uz acs, nevis kaut kāda nasta kā Siguldas šļūkatuve.

     [+] [-]

, 2022-09-09 20:50, pirms 2 gadiem
blah rakstīja: Galvenais piesaistīt UEFA finansējumu, tad jau tālāk viss būtu daudz vienkāršāk. Pagaidām gan tās visas plānotās sarunas septembrī izskatās tikai ļoti teorētiskas, jo ne mums ir ko īsti likt galdā ar kādu plānu, ne vispār skaidrība kur stadionu varētu būvēt.
Mani vispār šokē šī visu pušu gadiem ilgā čakarēšanās. 30 gados nevar uzbliezt sakarīgu stadionu. Tak neprasām kosmosa staciju. Stadions. Tikai stadions.

     [+] [-]

, 2022-09-09 22:37, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: jā, mums bija Sporta pils un visi bļāva, ka Arēna nekad neatmaksāsies, PČ beigsies un nosprāgs. Un kā i? Nosprāga? Katrā valstī ir savs Nacionālais stadions un tie normāli eksistē. Nebur drāmu, 700 000 pilsētai ar lielu aglomerāciju 20 000 stadions ir kā kulaks uz acs, nevis kaut kāda nasta kā Siguldas šļūkatuve.
Tieši tā- bija. Vienu nojauca,vietā nāca cita,nav jābūt ģēnijam,lai saprastu,ka kopējais daudzums nemainījās. Tagad tak neko nost nejauks.

     [+] [-]

, 2022-09-09 23:57, pirms 2 gadiem
basis89 rakstīja: Tieši tā- bija. Vienu nojauca,vietā nāca cita,nav jābūt ģēnijam,lai saprastu,ka kopējais daudzums nemainījās. Tagad tak neko nost nejauks.
Normāls stadions ir valsts vizītkarte. Pāris gadus atpakaļ bija situācija, kad daudz netrūka, lai izlasei būtu jāmauc igauņos. Un Uzvaras laukumā jau vēsturiski gribēja celt stadionu. Skonto, Daugava - mūsdienu skatījumā ir šķūņi nevis stadioni. Arī vieglatlētiem prasās normāla treniņu vieta Rīgā/ vai vairāk to. Un piemērs ar Sporta pili/Arēnu Rīgu galīgi nevietā. Kaut vai ietilpības starpības dēļ.
Sakarīgs, mūsdienīgs stadions, kas atbilstu Uefa/Fifa prasībām augstākā līmeņa starptautiskajām sacensībām, ir viens no labākajiem risinājumiem, ko izveidot tukšajā placī. Kā to aizpildīt ikdienā - noteikti atradīs risinājumu. Kaut vai kā treniņu vietu kādam vietējam klubam vai opciju sportot jebkuram + koncerti, brīvdabas teātris utt.

     [+] [-]

, 2022-09-10 00:15, pirms 2 gadiem
basis89 rakstīja: Tieši tā- bija. Vienu nojauca,vietā nāca cita,nav jābūt ģēnijam,lai saprastu,ka kopējais daudzums nemainījās. Tagad tak neko nost nejauks.
pat ja pils paliktu, tā nekonkurētu ar Arēnu, bet pildītu "vidējās" halles lomu. To nokāva ne jau tas, ka kļuva lieka, bet kampēju negausīgums.