Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Jābūt gataviem agresīvai spēlei"

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs trešdien notikušajā preses konferencē uzsvēra, ka sestdien paredzētajā Pasaules kausa (PK) izcīņas mačā pret Šveici viņa padotajiem jābūt gataviem agresīvai cīņai, jo šveicieši pēc iepriekšējā zaudējuma Luksemburgai noteikti vēlēsies reabilitēt sevi līdzjutēju acīs.

Latvijas izlase PK atlases ciklu septembrī uzsāka ar uzvaru mačā pret Moldovu (2:1), bet dažas dienas vēlāk savā laukumā atzina Grieķijas izlases pārākumu (0:2). Jau šo sestdien mūsu valstsvienību gaida izbraukuma cīņa ar Šveici, savukārt 15. oktobrī Aleksandra Starkova vadītā komanda "Skonto" stadionā uzņems Izraēlu.

"Ciklu esam iesākuši diezgan labi, izcīnot divās spēlēs trīs punktus. Uzskatu, ka maču ar Moldovu aizvadījām tiešām labi, kamēr mačā ar grieķiem nebijām vajadzīgajā līmenī. Tagad nopietni gatavojamies cīņām ar Šveici un Izraēlu. Pretinieki ir spēcīgi, bet centīsimies parādīt labu sniegumu un ceru uz mūsu līdzjutēju atbalstu," sacīja Starkovs.

"Protams, mēs, gatavojot taktiskos risinājumus, piemērojamies tam, ka šveiciešu rindās nebūs vairāki vadošie spēlētāji, teiksim aizsargs Filips Sendeross. Taču jāatceras, ka visiem šīs izlases futbolistiem kvalifikācija ir ļoti augsta. Mani gan vairāk uztrauc mūsu nevis šveiciešu sastāva problēmas," piebilda Latvijas izlases galvenais treneris.

Visvairāk bažīgu Starkovu dara fakts, ka vairāki izlases spēlētāji patlaban nespēlē savos klubos vai atrodas vispār bez komandas. "Jā, tādā situācijā ir [Māris] Verpakovskis, [Kaspars] Gorkšs, [Andrejs] Perepļotkins, [Igors] Stepanovs. Līdzīga situācija izlasē, cik atceros, vienu brīdi bija arī pirms pieciem, sešiem gadiem. Taču man šajā gadījumā atšķirībā no ārzemju kolēģiem nav lielas izvēles - jāliek tie spēlētāji, kādi ir. Centīsimies izdarīt maksimumu un redzēsim kā sanāks. Man kā izlases trenerim vienmēr jācenšas ieviest optimisms tamlīdzīgās situācijās," teica treneris.

Kā galveno ieroci cīņā pret šīs vasaras "Euro 2008" rīkotājvalsti Starkovs minēja sastāva stabilitāti un komandas vienotību. "Uzskatu, ka ar šiem abiem faktoriem var kompensēt individuālo meistarību un vēl daudzas citas lietas."

Tāpat Latvijas izlases treneris norādīja, ka viņa padotajiem jābūt gataviem agresīvai cīņai jau no mača pirmajām minūtēm, jo šveicieši noteikti vēlēsies reablitēties par apkaunojošo zaudējumu savā pēdējā mačā pret Luksemburgu. "Šveicieši mačā pret Luksemburgu gluži vienkārši nenoskaņojās - es nedomāju, ka Eiropas pundurvalstiņa pēkšņi kļūtu tik stipra. Ja spēlētāji nenoskaņojas mačam, arī futbola fortūna mēdz novērties. Jābūt gataviem, ka Šveices futbolisti jau no pirmajām minūtēm spēlēs agresīvi, jo viņiem nepieciešams atgūt cieņu līdzjutēju acīs pēc zaudējuma Luksemburgai."

Atgādināsim, ka pēc trīs dienu gatavošanās mājās 9.oktobrī plkst.11.30 izlase trenēsies Ķeizarmežā un 16.30 ar čarterreisu izlidos uz Cīrihi, Šveicē, kur ar autobusu dosies uz 86 kilometru attālo Sentgalēnu (St.Gallen) un 11.oktobrī plkst.17:30 (pēc Šveices laika - pl.18:30 pēc Latvijas laika) spēlēs pret Šveices izlasi. Maču tiešraidē rādīs LTV7. Atpakaļ Latvijas izlase izlidos uzreiz pēc spēles un Rīgā ieradīsies plkst.2 naktī.

Nākamajā dienā pēc atlidošanas uz Rīgu – 12.oktobrī Latvijas izlase trenēsies Ķeizarmežā plkst.12:00, 13.oktobrī treniņš plkst.12:00 būs Skonto stadionā un 14.oktobrī – dienu pirms spēles pret Izraēlu plkst.11.30 treniņš būs Ķeizarmežā. Kā zināms, 15.oktobrī Latvija Skonto stadionā pret Izraēlu spēlēs plkst.19.

Latvijas futbola izlases kandidāti spēlēm ar Šveici un Izraēlu

Vārtisargi: Andris Vaņins (FK Ventspils), Aleksandrs Koliņko (bez kluba), Deniss Romanovs (Bukarestes Dinamo).
Aizsargi: Oskars Kļava (SK Liepājas Metalurgs), Igors Stepanovs (bez kluba), Kaspars Gorkšs (Queens Park Rangers), Deniss Ivanovs (SK Liepājas Metalurgs), Dzintars Zirnis (SK Liepājas Metalurgs), Deniss Kačanovs (FK Ventspils), Igors Savčenkovs (FK Ventspils).
Pussargi: Vitālijs Astafjevs (Skonto FC), Juris Laizāns (Jaroslavļas Shinnik), Aleksandrs Cauņa (Skonto FC), Genādijs Soloņicins (SK Liepājas Metalurgs), Aleksejs Višņakovs (Skonto FC), Vladimirs Koļesničenko (FK Ventspils), Andrejs Rubins (Inter Baku), Roberts Mežeckis (Skonto FC)
Uzbrucēji: Māris Verpakovskis (Celta de Vigo), Ģirts Karlsons (SK Liepājas Metalurgs), Andrejs Perepļotkins (Derby County), Andrejs Butriks (FK Ventspils), Kristaps Grebis (Liepājas metalurgs)

  +9 [+] [-]

, 2008-10-08 16:12, pirms 16 gadiem
Mēs par Latviju, Latvija par Uzvaru..
visi pie TV un Skotno stad. pret Izraelu!!

  +3 [+] [-]

, 2008-10-08 16:14, pirms 16 gadiem
nepatik ka vins muzigi turas pie parbaditam vertibam! citas valstis ir ta nespele kluba nespele izlase!

  +7 [+] [-]

, 2008-10-08 16:14, pirms 16 gadiem
broks7 rakstīja: nepatik ka vins muzigi turas pie parbaditam vertibam! citas valstis ir ta nespele kluba nespele izlase!
Mēs esam Latvija, kur speletaji neaug kokos..
bet lab.. gauraču jau vajadzeja paņemt..

  +4 [+] [-]

, 2008-10-08 16:16, pirms 16 gadiem
Lai nu kā, bet kautkādi punkti ir jādabūn šajās divās spēlēs. vai nu 2 neizšķirti vai viena uzvara, savādāk jau arī šogad nekas labs nebūs. Jācer ka izdosies!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-08 16:20, pirms 16 gadiem
Lai izdodas un par uzvaru!

     [+] [-]

, 2008-10-08 16:24, pirms 16 gadiem
Ideaali buutu neizskjirts ar Sveici un uzvara pret Izraeelu ! Sveice peec neveiksmiigaa starta buus speeks, bet pret Izraeelu varam izliist ar 3 punktiem pie nosaciijuma ja veiksme ir muusu pusee!

  -3 [+] [-]

, 2008-10-08 16:25, pirms 16 gadiem
9one rakstīja: Ideaali buutu neizskjirts ar Sveici un uzvara pret Izraeelu ! Sveice peec neveiksmiigaa starta buus speeks, bet pret Izraeelu varam izliist ar 3 punktiem pie nosaciijuma ja veiksme ir muusu pusee!
doma ar galvu..
Uzvara Šveici un Izraela neižķirts..

  -3 [+] [-]

, 2008-10-08 16:26, pirms 16 gadiem
Puskomanda bijusi bez patstavigas spelju prakses savos klubos (daziem nav pat liguma ar kadu klubu). Latvijas uzvara-ta ir UTOPIJA

  +3 [+] [-]

, 2008-10-08 16:37, pirms 16 gadiem
sarauJ! ..

cerams, bus atbalstitaji pietiekami , skonto stadiona , 15 datumaa,

pret šveici punktu gribeetos , )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-08 16:55, pirms 16 gadiem
ervains91 rakstīja: doma ar galvu..
Uzvara Šveici un Izraela neižķirts..
bus labi, ja vispar kadu punktu panems, kur nu vel uzvara! Esam reali!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-08 17:02, pirms 16 gadiem
man ir kaut kā neizprotami, ka izlasē var spēlēt spēlētāji bez kluba, respektīvi, bez spēļu prakses..

     [+] [-]

, 2008-10-08 17:05, pirms 16 gadiem
Lai vai kā savējie ir jaatbalsta, ir vai nav spēle'tājiem spēļu prakse bijusi, jatur īkšķi un jatbalsta! Nav ūsu futbolisti tie švakākie, mums ir labākais izlases treneris, kads izlasei bijis, un kopā mūsejie to var, ja cinisies kā komanda, tad rezūltāts būs, kvaidivi neizšķirti, galvenais nezaudēt, un parādīt cienījamu sniegumu, bet ja būs kvai viena uzvara, tas jau būs labi un cerīgi, ticu ka mūsējie futbolisti var to paveikt!

     [+] [-]

, 2008-10-08 17:24, pirms 16 gadiem
Starkovs aizmirsa pieminēt Rubīnu, kurš arī spēlē labi ja pāris minūtes savā klubā vai nespēlē vispār. Nav jau viņam ko žēloties par to, ka nav ko ielikt sastāvā, lūdzu - Butriks, Savčenkovs, Surņins, Cauņa, Višņakovs utt. nedomāju, ka šie vīri nospēlētu sliktāk par Verpakovski, Gorkšu, Perepļotkinu, Rubīnu utt. Protams, visu cieņu Starkovam! Treneris viņš ir ļoti, ļoti labs. Ceru, ka viņa izvēlētais sastāvs neliks mums viesiem vilties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-08 21:53, pirms 16 gadiem
tapmaster rakstīja: Nesaprotu kam interese KAD un CIKOS vinjiem bus trenini...Ja naw ko rakstit tad neraksti..
pilnīgi piekrītu, ja Tev nav ko rakstīt, tad neraksti..

     [+] [-]

, 2008-10-08 22:24, pirms 16 gadiem
"Pretinieki ir spēcīgi, bet centīsimies parādīt labu sniegumu un ceru uz mūsu līdzjutēju atbalstu"

Jā, atbalstu vajag, tiešām, žēl, ka Šveicē as nebūs
Un ieteikums - uz spēli pret Izraēlu ierasties stadiona ĻOTI laicīgi, lai ar spēku nebūtu jāiet iekšā un jākaitina policistu oknuļi, kuri ļoti lēnu pārbauda, vai Tev kabatā nav kāds C4
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-08 22:58, pirms 16 gadiem
Reaktors rakstīja: Kopš Latvija vairs nespēlē tā asi un precīzi (būtu jau po, ka zaudē, bet ja vismaz piespēlētu bez kļūdām utt.. t.i. kaut kāda disciplīna) man uzmanība 99% ir pārslēgta uz hokeju.

LV futbols(vismaz lielais) ir atmiris.
Tev varbūt, tas nenozīmē ka citiem.. es ticu Latvija futbola izlaisei, un ceru tikai uz to labāko.. un nepametu to arī tad, kad tā zaudē.. jo vienotāki būsim, jo lielāku atbalstu izjutīs arī mūsu futbolisti..

  -2 [+] [-]

, 2008-10-09 02:27, pirms 16 gadiem
DZĪVOSIM<REDZĒSIM!.....bet ja godīgi,nekas labs nav gaidāms!!!

  +3 [+] [-]

, 2008-10-09 08:28, pirms 16 gadiem
tapmaster rakstīja: Nesaprotu kam interese KAD un CIKOS vinjiem bus trenini...Ja naw ko rakstit tad neraksti..
Ja Tev ir slikts garīgais, tas nav jārāda citiem

  -3 [+] [-]

, 2008-10-09 19:20, pirms 16 gadiem
Nost ar Starkovu.Vina izlase nav objektiva