Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šitiks: "Gribam revanšēties par pagājušajā gada zaudējumu"

Šitiks: "Gribam revanšēties par pagājušajā gada zaudējumu"
Genādijs Šitiks
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Pēc Latvijas U-21 izlases uzvaras (1:0) pār Sanmarīno vienaudžiem "Euro 2009" kvalifikācijas turnīra 8. apakšgrupas spēlē, galvenais treneris Genādijs Šitiks dalījās iespaidos par aizvadīto spēli, kā arī par rītdienas gaidāmo spēli pret grupas līderiem Baltkrieviju.

Atgādināsim, ka vienīgos vārtus spēlē pret Sanmarīno izlasi 52. minūtē guva Vladimirs Kamešs. Jau rīt Latvijas U-21 izlase tiksies ar grupas līderiem Baltkrieviju.

"Lai gan mēs izpildījām galveno uzdevumu un uzvarējām Sanmarīno, tomēr šajā spēlē neizmantojām daudzas labas vārtu gūšanas izdevības. Pilnībā kontrolējām maču visas 90 minūtes, bija vairāki izgājieni viens pret vienu, vairāki bīstami sitieni, taču guvām tikai vienus vārtus," atzina Šitiks.

"Zinot, ka Sanmarīno ir mūsu grupas pastarītis, pirms mača strādājām pie spēlētāju motivēšanas, lai netiktu pieļauta pat mazākā doma pretinieka nenovērtēšanai. Puiši bija labi noskaņojusies, tomēr parādīt kvalitatīvāku sniegumu iespējams traucēja nestabilitāte, kas brīžiem piemīt šī vecuma spēlētājiem."

"Šajā mačā bijām acīmredzami pārāki un uzbrukām biežāk nekā parasti. Pie tam Sanmarīno futbolisti piekopj 4-5-1 spēles taktiku un principā visu spēli sēž dziļā aizsardzībā."

"Otrā puslaika sākumā gūtie vārti manāmi atviegloja turpmāko spēli. Tajā epizodē Vladislavs Gabovs iedeva piespēli no malas, kuru uztvēra Ivans Lukjanovs. Cīņā ar aizsargu viņš bumbu pāradresēja Kamešam, kurš savukārt ar to ieskrēja soda laukumā un pārspēja pretinieku vārtsargu." pastāstīja treneris.

"Komandā pēc atlidošanas mājās ir labs noskaņojums. Visi ir veseli, ierindā un gatavojas otrdienas mačam. Vēl mums ir pievienojies uz Sanmarīno nebraukušais vārtsargs Hermanis Māliņš. Kopā ar komandu uz Latviju atlidoja arī Sergejs Mišins, kurš spēlē pret Sanmarīno izgāja uz maiņu un nospēlēja ļoti aktīvi, un kuram bija gandrīz 100 % izdevība gūt vārtus.

Mūsu rīcībā ir plašs informācijas materiāls par Baltkrieviju. Tajā spēlē individuāli spēcīgi spēlētāji no labiem Krievijas un Baltkrievijas klubiem. Taču mūsu spēcīgākā īpašība ir kolektīvs, kā arī vēlme revanšēties par pagājušajā gadā piedzīvoto zaudējumu izbraukumā (1:2)," piebilda Šitiks.

Latvijas U-21 izlases kandidāti spēlei pret Baltkrieviju:

Aleksandrs Vlasovs (GK), Kaspars Ikstens (GK), Hermanis Māliņš (GK), Vladislavs Gabovs, Vitālijs Smirnovs, Artūrs Silagailis, Artis Lazdiņš, Sergejs Mišins, Vladimirs Kamešs, Igors Kozlovs, Ivans Lukjanovs, Vitālijs Ziļs, Oļegs Laizāns, Oļegs Malašenoks, Aleksandrs Fertovs, Ritus Krjauklis, Sergejs Kožans, Raivis Hščanovičs, Vadims Gaiļus, Aleksandrs Gramovičs

8. kvalifikācijas grupas tabula

VietaIzlasePunkti
1. Baltkrievija 16
2. Serbija 14
3. Ungārija 12
4. Latvija 10
5. Sanmarīno 0

Izmantotie resursi:
lff.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-09-08 10:32, pirms 16 gadiem
..Baltkrievu futbols izskatās ir uz viļņa - BATE spēlēs ČL, U-21 reālas izredzes uz EURO'2009, bet lielā izlase zaudēja spēcīgajai Ukrainai tikai kompensācijas laikā piešķirtās pendeles dēļ (vnk nepaveicās)..
..būs grūti (kā vienmēr, bet nu vismaz neizšķirtu jau varētu mēģināt izvilkt..

     [+] [-]

, 2008-09-08 11:23, pirms 16 gadiem
kaapeec nenem Gauracu?

  +1 [+] [-]

, 2008-09-08 11:24, pirms 16 gadiem
hmm, ja būs saulīte un labs laiks, varētu aiziet paskatīties, kā mūsu jaunā maiņa spēlē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-08 14:20, pirms 16 gadiem
Cik komandas no grupas tiks talak?