Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Santušs: "Lai uzvarētu Latviju, mums būs jāskrien un jācīnās vairāk nekā pretiniekiem"

Agris Suveizda

Santušs: "Lai uzvarētu Latviju, mums būs jāskrien un jācīnās vairāk nekā pretiniekiem"
Žuau Motinju un Fernandu Santušs
Foto: Reuters/Scanpix

"Skonto" stadionā noslēgusies arī Portugāles izlases pirmsspēles preses konference, kurā piedalījās galvenais treneris Fernandu Santušs un pussargs Žuau Motinju. No portugāļu uz latviešu valodu gan diemžēl tika tulkota vien neliela daļa jautājumu.

Portugāles izlases galvenais treneris Fernandu Santušs: "Lai rīt iegūtu trīs punktus, mums vajadzēs vairāk skriet un vairāk cīnīties, nekā to darīs viņi. Protams, ka esam uz papīra stiprāki, taču viens ir tādiem būt uz papīra, bet pavisam kas cits – to pierādīt arī laukumā. Nogurums? Tas mums nav nekas jauns. Izlasē nekad nebūs tā, ka būs pilnīgi visi spēlētāji, kuri būs gatavi par visiem 100%. Tas nav iespējams! Taču psiholoģiskais stāvoklis ir svarīgāks par fizisko nogurumu."

Virkne jautājumu tieši vai netieši bija saistīti ar portugāļu superzvaigzni Krištianu Ronaldu, kas treneri nedaudz aizkaitināja: "Krištianu neapšaubāmi ir labākais spēlētājs pasaulē. Esmu to teicis jau piecus vai sešus gadus. Viņš ir izcils kapteinis. Taču mūsu komandā ir arī citi lieliski spēlētāji." Santušs piebilda, ka komanda ir labi sagatavojusies, arī taktiskā ziņā, un ka Latvija ir laba un spēcīga pretiniece, ko viņš zina vēl kopš darba Grieķijas izlasē.

Portugāles izlases un "Monaco" centra pussargs Žuau Motinju: "Ļoti ticu saviem komandas biedriem un visiem 11 futbolistiem, kuri dosies laukumā. Uzticos viņiem, un centīsimies, lai mums izdotos sasniegt to mērķi, kuru vēlamies. Protams, spēle nebūs vieglākā, bet ticam saviem spēkiem."

"Jūtamies labi. Protams, zinājām, ka pēc garās sezonas arī izlasē būs smags kalendārs [pēc spēles Rīgā portugāļus gaida Konfederāciju kausa izcīņa – A.S.]. Un orientējāmies un gatavojamies tam, lai izcīnītu uzvaru gan spēlē, gan grupā un dotos uz Pasaules kausa finālturnīru Krievijā. Spēlei pret Latviju esam labi gatavi," 30 gadus vecais pussargs turpināja.

Latvijas medijiem preses konferencē tika dota iespēja uzdot tikai vienu jautājumu, un Motinju no līdz šim futbola apritē absolūti nepazīstama žurnālista(?) tika pavaicāts, kura kāja viņam ir veiksmīgā – labā vai kreisā. Šāds jautājums izraisīja jautrību arī portugāļu kolēģu vidū. "Vairāk uzticos labajai," ar smaidu atbildēja Motinju, kurš nesenajā pārbaudes spēlē pret Kipru (4:0) ar labo kāju realizēja divus tiešos brīvsitienus.

  +4 [+] [-]

, 2017-06-08 19:24, pirms 7 gadiem
Pirms publicē rakstu pārlasi virsrakstu.

     [+] [-]

, 2017-06-08 19:26, pirms 7 gadiem
Uspakojsa,uzvara nekur nepaliks.

     [+] [-]

, 2017-06-08 19:28, pirms 7 gadiem
Standartfrāzes vnk, bet tas ir profesionāli, nekā ''sagādāsim Ronaldo pārsteigumu'' lol

talking the talk

     [+] [-]

, 2017-06-08 19:36, pirms 7 gadiem
Eu, iemācies rakstīt, poliglot!!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-08 19:45, pirms 7 gadiem
Davai, atlikt dir*au!!!! Uzvarēsiet ar cīgu vienā rokā un ar aliņu otrā rokā!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-08 22:00, pirms 7 gadiem
Lai uzvarētu Latviju Portogālei nepieciešams ierasties Skonto stadionā. Tas arī viss

     [+] [-]

, 2017-06-08 23:23, pirms 7 gadiem
Beidziet, portugāļi. būt tik pieticīgi! Ko reāli LV var likt pretī??

  +1 [+] [-]

, 2017-06-08 23:26, pirms 7 gadiem
Lielākais izaicinājums Latvijas izlasē- kurš pirmais paspēs uzjautāt Ronaldo kreklu. Tā ir intriga!