Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Šitiks: "U-21 vecumā varam cīnīties ar visiem"

Šitiks: "U-21 vecumā varam cīnīties ar visiem"
Genādijs Šitiks
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Izloze ir visai normāla. Visticamāk, favorīti mūsu grupā būs Krievijas un Rumānijas futbolisti. Kā jau šajā vecumā - ja visi labākie ir formā un gatavi, varam cīnīties ar jebkuru. To jau esam pierādījuši, un šādā noskaņojumā gatavosimies arī šim ciklam," sarunā ar eSports.lv Latvijas U-21 futbola izlases galvenais treneris Genādijs Šitiks komentēja Eiropas čempionāta atlases cikla izlozes rezultātus.

"Izloze ir visai normāla. Visticamāk, favorīti mūsu grupā būs Krievijas un Rumānijas futbolisti. Pirms diviem gadiem Krievija spēlēja Eiropas U-19 čempionāta finālā, bet Rumānija bija starp šā turnīra dalībniecēm. Laiks iet, bet domāju, ka šīs divas izlases būs favorītes. Lai arī Krievijas ir spēcīga, atceros, ka ar šā vecuma izlasi agrāk mēs esam spēlējuši vairākkārt, un bija gan uzvaras, gan neizšķirti. Tā ka psiholoģiski puišiem problēmu nebūs. Pirms diviem gadiem viņus turnīrā Itālijā, piemēram, apspēlējām. Izloze ir tāda, kāda tā ir," sarunā ar eSports.lv Eiropas U-21 čempionāta atlases cikla izlozes rezultātus komentēja Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Genādijs Šitiks. "Kā jau šajā vecumā - ja visi labākie ir formā un gatavi, varam cīnīties ar jebkuru. To jau esam pierādījuši, un šādā noskaņojumā gatavosimies arī šim ciklam. Šajā turnīrā futbolisti iegūs labu pieredzi."

"Ļoti labi izdevās sastādīt kalendāru - martā un aprīlī nebūs jāspēlē. Ja viss būs kārtībā, 27. martā un 1. aprīlī esam sarunājuši divas pārbaudes spēles - ar Poliju un Somiju. Cerēsim, ka nekas nemainīsies viņu plānos. Jūnijā sāksim ciklu pret Andoru. Pēc tam nākamā spēle būs augustā, un tas ir labi, ka vēlāk daudz maču būs rudenī - tomēr līdz tam būsim savākuši informāciju par visiem pretiniekiem. un ceru, ka tad puiši būs labā kondīcijā. Pirms pagājušā atlases cikla, kurš bija viens no labākajiem, varējām uzspēlēt septiņas pārbaudes spēles līdz cikla sākumam. Tas bija ļoti labi, bet tagad būs tikai divas, trīs spēles - mazliet par maz. Kā ir, tā ir."

"No rītdienas savāksimies kopā un trenēsimies Olimpiskajā Sporta centrā, taču ir vairākas problēmas - vieniem ir savainojumi, citi meklē jaunu komandu. 11. februārī paredzēta pārbaudes spēle pret lietuviešu klubu "Šiauliai". Ļoti grūti šajā laikā sarunāt par sparingpartneri kādu izlasi - neviens negrib braukt uz šejieni un spēlēt manēžā. Rezultāts nebūs tik svarīgs, gribu, lai visi sapulcētos, varētu parunāt par gaidāmo ciklu. Kodols būs, lai gan ir problēmas ar sastāvu."

Izlases treniņnometnē rīt tiek gaidīti arī ārzemēs spēlējošiem U-21 kandidāti - Edgars Gauračs un Staņislavs Pihockis. Šitiks gan vēl negribēja nosaukt pilno kandidātu sarakstu, jo vēl iespējamas pāris izmaiņas. Uz izlasi nav aicināti 1990. gadā dzimušie futbolisti, jo viņiem jāgatavojas U-19 izlases gaidāmajam turnīram Itālijā.

Latvijas izlases grupa U-21 atlases ciklā

Izlase
Krievija
Rumānija
Moldova
Latvija
Farēru salas
Andora

Spēļu kalendārs

DatumsSpēle
07.06.2009.Latvija - Andora
12.08.2009.Moldova - Latvija
05.09.2009.Latvija - Krievija
09.09.2009.Farēru salas - Latvija
10.10.2009.Latvija - Rumānija
14.11.2009.Rumānija - Latvija
18.11.2009.Latvija - Farēru salas
11.08.2010.Krievija - Latvija
04.09.2010.Andora - Latvija
07.09.2010.Latvija - Moldova

www.lff.lv: Kopumā par ceļazīmi uz finālturnīru cīnīsies 52 Eiropas valstu izlases, bet Eiropas U-21 čempionāta finālturnīrs 2011.gada jūnija mēnesī notiks Dānijā. Visu desmit apakšgrupu uzvarētāji un četras labākās otro vietu ieguvējas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, izveidojot septiņu pārus, kuros ceļazīmes uz finālturnīru liktenis izšķirsies divu spēļu summā (mājās un izbraukumā).


, 2009-02-07 21:31, pirms 15 gadiem
Kaa tad...
, 2009-02-07 23:10, pirms 15 gadiem
Nez kāpēc, ja mēs varam cīnīties ar visiem, mūsu jaunie spēlētāji nespēlē Eiropas labākajos čempionātos..? kaut vai kā komandas spēlētāji ne individuāli stiprie? ok, ir daži izņēmumi, bet tikai izņēmumi..
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.