Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas futzālisti pēdējā minūtē izglābjas no zaudējuma Igaunijai

Agris Suveizda

Latvijas futzālisti pēdējā minūtē izglābjas no zaudējuma Igaunijai
Trīs vārtu autors Maksims Seņs
Foto: Ritvars Raits

Ogres novada sporta centra hallē sākusies 2013.gada Baltijas kausa izcīņa telpu futbolā. Iepriekšējās divās Baltijas kausa izcīņās trofejas ieguvēja Latvija itin viegli apspēlēja Igauniju (13:0 un 6:1), savukārt šoreiz turnīra ievadspēlē krietni tuvāk uzvarai bija ziemeļu kaimiņi. Latvija atspēlēja divu vārtu deficītu un tikai pēdējā minūtē izrāva neizšķirtu - 5:5.

Spēles sākumā Latvijai no laukuma spēlētājiem devās abi Kipras leģionāri Igors Aleksejevs un Artjoms Koļesņikovs, kā arī RABA pārstāvji Maksims Seņs un Aleksejs Lavrenovs. Latvija sāka apņēmīgāk, un Koļesņikovs jau otrajā minūtē pārbaudīja igauņu vārtu staba izturību. Pirmie vārti krita astotajā minūtē. Aleksejevs ar teicamu piespēli izveda Lavrenovu aci pret aci ar vārtsargu, un, lai arī duelī pārāks bija vārtu vīrs, bumba nokļuva pie Seņa, kurš trāpīja tieši mērķī (1:0).

Drīzumā divas iespējas bija Vadimam Ļašenko, bet turpinājumā viesiem izdevās daudz regulārāk un nopietnāk traucēt Aigara Bondara mieru. 11.minūtē Rauno Nemmiko neizmantoja lielisku pretuzbrukumu, toties 15.minūtē viesi skaisti realizēja auta izspēli - Vladislavs Čurilkins uzreiz no gaisa ar tālsitienu panāca neizšķirtu (1:1). Jau pēc 34 sekundēm Rasmuss Munskinds vēlreiz lika kapitulēt Bondaram (2:1). Artūrs Šketovs nekavējoties pieprasīja minūtes pārtraukumu, un Seņam no vārtu priekšas jau nākamajā uzbrukumā izdevās atjaunot neizšķirtu - 2:2.

Tikai 14.7 sekundes līdz puslaika beigām Ļašenko pie tālā vārtu staba pielaboja Igora Avanesova piespēli un atguva mājiniekiem vadību (3:2), taču otrajā puslaikā, par spīti Latvijas teritoriālajam pārsvaram, saimniekoja viesi. Čurilkins jau 50.sekundē vēlreiz panāca izlīdzinājumu, bet spēles 28.minūtē pats panāca 4:3 Igaunijas labā. Šajā pašā minūtē Seņs atbildēja ar sitienu pa stabu, bet otrā laukuma pusē Latvija jau sasniedza piecu pārkāpumu normu.

Vienā no epizodēm galvu sasita Latvijas vārtsargs Jānis Skābardis, kura vietā laukumā atgriezās Bondars, un 36.minūtē Bondars vēlreiz ķeksēja bumbu ārā no savu vārtu tīkla. Igaunijai izdevās aizskriet labā pretuzbrukumā, un Munskinds atrada spraugu starp Aigara kājām (5:3). Šketovs pieprasīja pārtraukumu un laukumā sūtīja piekto laukuma spēlētāju (Artūru Jerofejevu).

Trīsarpus minūtes līdz beigām cilvēka pārsvars tika pārvērsts ceturtajos vārtos - igauņu soda laukumā notika asa cīņa par bumbu, un Ļašenko ar galvu pārmeta bumbu pāri gan vārtsargam, gan aizsargam (4:5), pēc tam arī saņemot sāpīgu sitienu pa seju. Jau pavisam drīz Latvija nopelnīja sesto sodu, bet Bondars ar kāju glāba pēc augumā raženā Čurilkina šāviena. 57.2 sekundes līdz spēles beigām Latvija izrāva neizšķirtu - Avanesovs soda laukumā atrada Seņu, un Maksims gan nokārtoja hat-trick, gan izglāba komandu no zaudējuma.

Igaunija - Latvija 5:5 (2:3)

Vārti: Čurilkins 15', 21', 28', Munskinds 15', 36' - Seņs 8', 16', 40', Ļašenko 20', 38'.
Brīdinājumi: Terens.
Igaunija: Boskins, Rumps, Čurilkins, Merkurjevs, Remmelgass, Nemmiko, Stifs, Antons, Kirilovs, Marševs, Rajando, Munskins, Kušnirs, Hmeļjovs.
Latvija: Bondars, Aleksejevs, Seņs, Lavrenovs, Koļesņikovs, Skābardis, Jerofejevs, Jermiļins, Ikstens, Terens, Avanesovs, Ļasenko, Žukovs, Pastars.
Tiesneši: Kerts Kutiss (Igaunija), Ingus Puriņš.

Kalendārs

DatumsSpēleRez
06.12.Igaunija - Latvija5:5
07.12.Lietuva - Igaunija16:00
08.12.Latvija - Lietuva14:00

Iepriekšējās Baltijas kausa izcīņas

Gads1.vieta2.vieta3.vieta
2010.LatvijaLietuvaIgaunija
2008.LatvijaLietuvaIgaunija