Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U17 un U19 sieviešu izlases ar pārliecinošām uzvarām sāk Baltijas kausa izcīņu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

U17 un U19 sieviešu izlases ar pārliecinošām uzvarām sāk Baltijas kausa izcīņu
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka Latvijas U17 sieviešu izlase ar pārliecinošu 7:0 uzvaru pār Lietuvu sākusi Baltijas kausa izcīņu. Rīt valstsvienība cīnīsies pret Igauniju. Tikpat pārliecinošu uzvaru svinēja U19 izlase, kas lietuvietes pārspēja ar 5:0.

Spēles sestajā minūtē ar skaisti izpildītu soda sitienu Latvijas izlasi vadībā izvirzīja Marta Loreta Heringa, bet 27. minūtē no pašas vārtu priekšas pārsvaru dubultoja Nikola Preijere. Viņa 32. minūtē izmantoja vēl vienu komandas biedrenes piespēli uz vārtu priekšu un panāca jau 3:0, bet punktu graujošajam pirmajam puslaikam 43. minūtē ar atkārtotu sitienu pielika Anna Belova.

Piekto reizi bumbu pretinieču vārtos otrā puslaika ievadā nogādāja Alīna Ansone, kura vēl pēc pāris minūtēm, izmantojot vēl vienu centrējumu no soda sitiena, panāca 6:0. Pēdējos vārtus cīņas noslēdzošajās minūtēs guva laukumā uz maiņu nākusī Loreta Želve.

Turnīra otro maču Latvijas komanda aizvadīs otrdien pret Igauniju. Savukārt trešdien savā starpā tiksies Lietuva un Igaunija. Lienes Vācietes vadībā WU-17 izlasi pārstāv futbolistes no desmit pašmāju klubiem.

Latvijas izlase ir šī vecuma pašreizējā Baltijas kausa čempione.

Rudenī Latvijas valstsvienība uzsāks 2022./2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru. WU-17 izlase spēlēs B līgas ceturtajā apakšgrupā kopā ar Slovākiju un Azerbaidžānu, bet turnīrs oktobra beigās paredzēts Latvijā.

Tikpat pārliecinošu uzvaru svinēja U19 sieviešu izlase, kas lietuvietes pārspēja ar 5:0. Rezultātu pirmā puslaika pašā izskaņā pēc stūra sitiena atklāja Katrīna Daņilova, kam kompensācijas laikā sekoja Darjas Fiošinas precīzais sitiens. Otrā puslaika sākumā trīs vārtu pārsvaru panāca Anastasija Poļuhoviča, bet vēl pēc neilga brīža vēl viens stūra sitiens vārtu guvumu deva arī Sofijai Garančai. Piektos vārtus 61. minūtē atkal pēc stūra sitiena guva Poļuhoviča.

Rīt U19 izlase spēkosies pret Igauniju.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14148/wu-17-iz...