Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U19 sieviešu izlase ar zaudējumu Krievijai iesāk EČ kvalifikāciju

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

U19 sieviešu izlase ar zaudējumu Krievijai iesāk EČ kvalifikāciju
Latvijas U19 sieviešu futbola izlase ''Skonto'' stadionā pirms došanās uz Austriju. Foto: LFF.lv

Viktora Vicehovska vadītā Latvijas U19 sieviešu futbola izlase šovakar Austrijā ar nesekmīgu sniegumu uzsāka Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, piekāpjoties Krievijas izlasei - 0:4.

Latvijas U19 sieviešu futbola izlase iepriekš pret Krievijas valstsvienību bija spēlējusi divas reizes - 2004. gada EČ kvalifikācijā, kad nācās piekāpties ar 0:7, un 2011. gada EČ kvalifikācijā (notika ''Arkādija'' stadionā Rīgā), kad bija līdzīgs rezultāts - 1:7 (Latvijas komandai vienīgos vārtus toreiz ar ļoti skaistu sitienu no 30 metru attāluma guva Karīna Lūse). Toreiz, 2004. gadā, Krievijas U19 izlases kapteine bija Jeļena Morozova - viena no labākajām spēlētājām pussarga pozīcijā Krievijas vēsturē.

Arī šajā gadā Krievijas izlase ir ar daudzām talantīgām un daudzsološām futbolistēm un bija uzskatāma par pārliecinošu favorīti šajā mačā. Tiesa, Krievijas komandas galvenais treneris Valentīns Gava pirms mača par mūsu komandu izteicās ar visai lielu respektu: ''Protams, mums ir ievākta informācija par nākamajām pretiniecēm (attiecīgi Melnkalni un Austriju - aut.), taču meitenēm neliekam par to šobrīd domāt, jo vispirms jātiek galā ar Latviju. Viegli nebūs, jo Latvijas izlasē ir divas izteiktas līderes - tarāna tipa uzbrucēja, kas spēj gūt daudz vārtus (Viktorija Zaičikova), kā arī spēcīga spēlētāja pussarga pozīcijā (Karlīna Miksone).''

Savukārt Vicehovskis, kurš Latvijas U19 izlases galvenā trenera amatā ir kopš 2016. gada, pirms spēles izteicās, ka Latvijas futbolistēm ļoti aktīvi jāspēlē aizsardzībā un jācenšas izveidot kvalitatīvus ātros pretuzbrukumus. Ļoti daudz ko noteiks arī individuālā meistarība aizsardzībā.

Jau no rīta pirmo spēli aizvadīja mājnieces austrietes, kas ar pārliecinošu uzvaru 8:0 sagrāva Melnkalnes izlasi. Daudzas šo abu valstu futbolistes bija redzamas tribīnēs arī mačā starp Latviju un Krieviju, lai izpētītu savas nākamās pretinieces. Spēle norisinājās 2016. gadā uzceltajā ''Huber Arena'' stadionā Austrijas pilsētā Velsā (stadiona ietilpība ir 3000).

Kā bija gaidāms, Krievijas izlase jau no pirmajām minūtēm uzņēmās līderes lomu un izpildīja vairākus bīstamus sitienus pa Sofijas Ņesterovas sargātajiem vārtiem. Ņesterovai šī bija tikai trešā spēle Latvijas U19 sieviešu izlasē. Darba viņai šajā mačā bija ļoti daudz, par ko liecina nospiedošais Krievijas pārsvars sitienu statistikas ziņā - 35:3 (vārtu rāmī 20:1).

Latvijai visas spēles gaitā tā arī neizdevās izpildīt nevienu stūra sitienu, kamēr krievietes tādus veica 11 reizes. Mača rezultātu jau desmitajā minūtē atklāja 17 gadus vecā Krasnodaras ''Kubanochka'' uzbrucēja Viktorija Dergousova. Otrajā vārtu guvumā bumba vārtos ielidoja no Latvijas spēlētājas Līgas Brigamanes. Savukārt trešajā un ceturtajā vārtu guvumā izcēlās Poļina Organova un Kristīna Komisarova.

Latvija - Krievija 0:4 (0:4)

Vārti: Viktorija Dergousova 10', Līga Brigmane (s.v.) 15', Poļina Organova 20', Kristīna Komisarova 29'
Latvija: Sofija Ņesterova, Līna Kuzmina, Līga Brigmane, Karmena Ketija Pozņiaka, Jevgēnija Koha, Diāna Skribina, Karlīna Miksone, Paula Linda Liniņa (Nikole Červinska 90'), Viktorija Zaičikova, Ieva Krasnova (Anastasija Antonova 86'), Linda Kazlauska

5. oktobrī pulksten 19:30 Latvijai paredzēta spēle ar grupas galveno favorīti Austriju, bet 8. oktobrī pulksten 17:00 jāspēkojas ar Melnkalnes izlasi.

     [+] [-]

, 2018-10-02 22:31, pirms 6 gadiem
Vai drīkst prognozēt visu triju maču rezultātus uzreiz? Un nezin kāpēc tie visi būs vienādi?