Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kvačovs: "Pārliecinoša uzvara ar ļoti labu rezultātu"

Agris Suveizda

Kvačovs: "Pārliecinoša uzvara ar ļoti labu rezultātu"
Romāns Kvačovs. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase sniega spēlē LNK Sporta parkā Rīgā jau otro reizi Nāciju līgas ciklā ar 4:0 sagrāva Andoru, garantējot vismaz otro vietu grupā. Latvijas Futbola federācija pēc panākuma piedāvā galvenā trenera Romāna Kvačova komentāru.

"Gribu pateikt lielu paldies komandai par šodienas sniegumu tādos laikapstākļos. Ir uzvara, pārliecinoša uzvara, ar tādu diezgan labu rezultātu. Tāpat, protams, liels paldies cilvēkiem, kuri šodien mūs atbalstīja klātienē tribīnēs. Visu laiku varējām viņus ļoti labi dzirdēt. Viņu aplausi par labām epizodēm mūs ļoti iepriecināja. Tas ir arī viens no faktoriem, kāpēc mēs šodien tik labu spēli aizvadījām. Paldies arī visiem, kuri skatījās šo spēli ekrānos.

Par pašu spēli varu komentēt tā - kā mēs paredzējām, ka pretinieki pret mums šodien spēlēs, tā arī bija. Viņi pret mums izmantoja divas shēmas, sākumā ar nedaudz lielāku spiedienu uz mums, pēc tam ar akcentu uz aizsardzību. Tam visam bijām gatavi, treniņos modelējām visas šīs situācijas. Pretinieks mūs šodien nekādi nepārsteidza. Bet vairāk koncentrējāmies tieši mūsu pašu sniegumam, mūsu spēlei uzbrukumā. Laikapstākļu dēļ gan vajadzēja ieviest dažas korekcijas. Šodien nevarējām tik daudz spēlēt kombinacionālu futbolu, jo uz tāda laukuma to bija grūti izdarīt.

Vienmēr uzvar visa komanda kopumā. Pat meitenes, kuras šodien netika laukumā, mums ļoti palīdz trenēties un sagatavoties spēlēm, tāpēc uzvara ir arī viņu nopelns. Protams, vēlos izcelt mūsu līderes Olgas Ševcovas fantastisko sniegumu. Viņa šodien nopelnīja hat-trick - iesita trīs vārtus. Taču kopumā tas ir visas komandas panākums.

Kā pirms katras spēles, arī pirms šī mača mēs maiņas bijām saplānojuši, zinājām arī minūtes, kurās vēlamies tās veikt. Spēles gaita mums šoreiz atļāva pieturēties pie mūsu plāna. Pēc spēles ģērbtuvē visus apsveicu ar uzvaru. Norādīju uz to, ka mums komandā izveidojies ļoti labs kolektīvs, labs mikro klimats un ir raksturs. Domāju, tieši raksturs mums palīdzēja šodien tik pārliecinoši uzvarēt. Kad esam izlasē, mums vienmēr ir pozitīvs noskaņojums. Tādā noskaņojumā brauksim uz Maltu. Pēdējā mačā vēlamies uzvarēt. Vēl jo vairāk tāpēc, ka spēlēsim pret grupas līderi. Mūsu mērķis ir apvienot mūsu spēles stilu ar uzvarošu rezultātu, ar trim punktiem tabulā."

Nāciju līgas C1 grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Malta541011:013
2.Latvija531116:410
3.Andora51042:173
4.Moldova50234:122

Latvijas izlases kalendārs Nāciju līgas C1 grupā

Dat.LaiksSpēleRezultātsVieta
22.09.16.30Latvija - Malta0:1 (0:0)Slokas stadions
26.09.20.00Andora - Latvija0:4 (0:4)Andora la Velja
27.10.14.30Latvija - Moldova5:0 (2:0)Jelgava
31.10.18.00Moldova - Latvija3:3 (1:0)Kišiņeva
01.12.13.00Latvija - Andora4:0 (2:0)LNK Sporta parks
05.12.17.00Malta - LatvijaTakali

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17258/r-kvacov...