Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Starkovs: "Esam komandas būvniecības procesā!"

Latvijas futbola izlase patlaban atrodas tikai komandas būvniecības procesā, taču ir cerība, ka "nākotnē varēsim daudz ko izdarīt", atzīst nacionālās valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Pēc Starkova domām noteicošais faktors komandas veidošanā ir laba kolektīva radīšana, kas sevī ietvertu futbolistus ar nākotnes potenciālu. "Varbūt es jau kuru reizi atkārtojos, taču, lai izveidotu komandu, vispirms jāizveido labs kolektīvs – sabalansēts gan rakstura ziņā, gan arī vecuma ziņā, gan skatoties no citiem aspektiem sabalansētam. Komandā jābūt gan pieredzējušiem spēlētājiem ar savu nosvērtību un pieredzi un jābūt arī jaunajiem spēlētājiem, kas var cīnīties. Taču viņiem visiem jāpiemīt vienai svarīgai īpašībai – viņiem jābūt potenciālām, lai viņi varētu pildīt lielus uzdevumus," intervijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā atzīst Starkovs.

Treneris kā Latvijas panākumu atslēgu definē spēcīgu aizsardzību un ātru uzbrukumu, par veiksmīgāko spēles modeli atzīstot izvietojumu 4-4-2, jo to ir viegli transformēt.

"Mūsu spēles modelis ir 4-4-2 un domāju, ka tas ir veiksmīgākais. Kad vajag, tad tas viegli transformējas uz 4-5-1 vai 4-3-3. Pēc šīs tehniskās shēmas es arī piemeklēju futbolistus. Svarīgi atcerēties, ka galu galā spēlē nevis shēma, bet gan cilvēki. Piemēram, var būt kvalitatīvs plānojums, taču ja nav labi izpildītāji, tad pretiniekus neapspēlēsim. No otras puses, pieņemsim, ja gan tehniski, gan fiziski komanda ir ļoti labi sagatavota, bet psiholoģiskais sagatavotības līmenis ir švaks – tad arī nebūs rezultāta. Vēsturiski pierādījies, ka Latvijas panākumu atslēga ir spēcīga aizsardzība un ātrs uzbrukums – aiz tā slēpjas šī tik ļoti nepieciešamā simts procentu atdeve."

Starkovs rūpīgi seko līdzi Latvijas jauno futbolistu attīstībai, nopietnākās cerības izlases jautājumā saistot ar Aleksandru Cauņu un Kristapu Blanku. Tāpat trenera redzeslokā ir vēl vairāki U-21 futbolisti, kuri varētu būt nozīmīgs papildinājums nacionālajai valstsvienībai, ja rūpīgi attiektos pret savu karjeru.

"Izlases spēļu starpposmā skatos gandrīz visas Latvijas čempionāta spēles. Neviens talantīgs jaunais futbolists nepaies garām U-21 izlasei un vēlāk nacionālajai izlasei. Svarīgāk dažiem jaunajiem futbolistiem pagaidām ir labāk 90 minūtes spēlēt U-21 izlasē, nevis piecas lielajā. Citiem atkal savādāk – to lemj treneri. No jaunajiem futbolistiem izlasei piesaistām un piesaistīsim Cauņu un Blanku, kuri ir daudzsološi jaunie futbolisti. Tāpat ir arī grupa talantīgu futbolistu, kuri spēlē šobrīd U-21 izlasē: Solovjovs, Lukjanovs, Kožans, Maliņš, Kozlovs, Fertovs, Zolotarjovs. Dievs dod, lai viņi nopietni pret savu karjeru attiektos."

Pirmdien Latvijas galvenais treneris ir ticies ar pārējiem izlases treneriem, un 5. oktobrī tiks nosaukts kandidātu saraksts tuvākajām Eiropas čempionāta (EČ) atlases spēlēm pret Islandi un Dāniju. Lielas izmaiņas gan šajā sarakstā nav plānotas, korekcijas vienīgi varētu viest pašreizējā situācija ar savainojumus guvušajiem Andreju Rubinu, Igoru Stepanovu un iepriekš minēto Cauņu. Abās nākamajās spēlēs būs svarīgi parādīt cīņassparu, jo mači notiks izbraukumā, spriež Starkovs.

"Mēs spēlēsim izbraukumā ar spēcīgām komandām. Islandieši spēlē spēcīgos klubos, turklāt šī spēle viņiem būs mājās, turklāt pēc sagrāves Latvijā ar 0:4. Šie faktori stimulēs islandiešus. Ja mūsējie būs labāk sagatavoti, labākā noskaņojumā un izliks savus spēkus par visiem simts procentiem, tad varam uzvarēt. Savukārt Dānija ir vēl spēcīgāka – viņiem būs mājas spēle, turklāt viņi nav pazaudējuši turnīra motivāciju. Protams, viņi spēlēs uz visiem 100%. Atlikušajās izlases spēlēs Latvijas izlases treneru uzdevums būs trenēt izlases raksturu – cīnīsimies, lai arī mūsu futbolisti cīnās par visiem 100% laukumā," teic Starkovs.

Izmantotie resursi:
www.lff.lv


, 2007-10-01 17:35, pirms 17 gadiem
Nu Gorkšu jāņem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-01 17:46, pirms 17 gadiem
A Gauracs? Tipa visi tie nosauktie ir labaaki par vinu? Diivaini... Bet vispaar jau kameer vieteejai chempis buus taadaa liimenii nevar cereet neko augstaaku kaa reizi 50 gados tikt EC un rangaa tureeties ap 80 - 100 vietu... Wo basketbols ir labs piemeers! Iepluust sponsoru nauda celjaas liimenis jaunieshi treneejas aug talanti klubiem pievienojas augstas klases viesspeeleetaaji vieteejaa chempja liimenis peedeejos gados nereaali audzis un iznaakums tam ir taads ka nu jau latvija godam ciinaas pat ar taadaam basketbola lielvalstiim kaa spaaniju, lietuvu, krieviju... a futbols taapat kaa hokejs iesliidzis stagnaacijaa jo bez vieteejaa chempionaatanav ceriibu attiistiit sho sporta veidu izlases liimenii... Vnk ja visa sisteema ir pakljauta vienam cilveekam (hokejaa - Kira, futbolaa - Indriksons)kuram galvenais ir personiskais labums tad nekas labs nevar sanaakt...
, 2007-10-01 17:49, pirms 17 gadiem
=> Mr.Expert

par to ka Indriksons vnk norok latvijaa futbolu jau kaadu laicinju zinaams!
, 2007-10-01 17:50, pirms 17 gadiem
Nu nepatīk Starkovam esošais sastāvs,kur pārsvarā ir LM spēlētāji,tāpēc jau jādomā ko mainīt,baidos ka komandā viņš sāks iesaistīt zaļknābjus no skonto(tad ,,vāks,, izlasei būs uz ilgiem laikiem).Agrāk ar Skonto pensionāriem sastāvā pie pārbūves viņš neķērās.
, 2007-10-01 17:50, pirms 17 gadiem
tiesaam - man arii uzreiz radaas jautaajums par gauracu - vins tac pagajusaa sezonaa nesliktu sniegumu raadija itaalijaa? kas iisti ir ar vinju? apgaismojiet kads
, 2007-10-01 17:53, pirms 17 gadiem
kaada buvnieciiba? un kad beigsies? kad buus mirushi visi tie, kas Euro2004 speeleja? Mozh Mishku pierunat akal defu pacementeet? tak viss ir pakaasts jau, nu davaj pameegjinam ari citus! ok, ja pret Spaaniju bija jaaspiezh uz pieredzi, tad pret saliniekiem tachu var ari vairak paeksperimentet! Protams, nav Islande vaaja (1:1 ar Esp), bet nu ne jau monstri! nu lieciet ieraa Astafjevu, panjemiet Kosmachovu, da kaut to pashu Perep. laidiet pamataa! Kad tad veel jamos iemeegjinaat? kad bus jau 30 un zveeeeeeriiga virsligaa ieguuta pieredze?
, 2007-10-01 17:57, pirms 17 gadiem
Nu Astafjevs var noderēt joprojām. Tas gan nenozīmē, ka viņam bez maiņām jāspēlē. Drīzāk gribētos Laizānam spēles laiku nogriezt. Vai vismaz Cauņam ļaut kādu sodiņu uzsist-sliktāk nebūs.
, 2007-10-01 17:58, pirms 17 gadiem
Pilniigi piekriitu petrini.... Vispaar nenoliedzot Starkova prasmes tomeer domaaju ka mums vajag citu treneri! Nejau taadeelj ka Starkovs slikts vnk vajg piesaistiit kaadu neatkariigu nevis taadu kuram ir kautkaada iipasha attieksme pret kaadu klubu... Vnk aarzemnieku kas tad arii reaali njemtu tos labaakos nevis savus draugus...
, 2007-10-01 18:05, pirms 17 gadiem
to Henrijz

AU teica ka vins pat iisti u izlsee netiek,kur nu veel lielaja izlase! Bet uzskatu ka tiesi vinju jaliek lielajaa izlase jo tiesi tur var guut pieredzi!
, 2007-10-01 18:20, pirms 17 gadiem
un kāpēc tieši gauraču? tikai tāpēc, ka redz itālijā trenējas? vai tad tas uzreiz automātiski nozīmē, ka viņš ir potenciāli labāks par visiem pārējiem sava vecuma spēlētājiem un būtu bez ierunām jāņem izlasē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-01 18:42, pirms 17 gadiem
Solovjovs, Lukjanovs, Kožans, Kozlovs, Fertovs, Zolotarjovs
blā. Varu derēt ka viņi nemāk ne vārdu latviešu valodā. Skumji.
Lai dievs dot lai Starkovam izdodas un parādās īsti LATVIJAS latvieši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-01 18:43, pirms 17 gadiem
trenerim jaabuut aarzemniekam,lai speeleetu tie,kas labaaki,nevis senu nopelnu un sakaru deelj!!!!!!!!!
, 2007-10-01 19:05, pirms 17 gadiem
To dzelzs
Es varu ar tevi saderet ka vini kaut vienu vardu,bet zin 100%!!!!
Tev galvenais ir,ne labs speletais,bet lai butu pilnigs 0,bet labi runatu Latvijski!!!???
, 2007-10-01 19:12, pirms 17 gadiem
To theview
Seko tiesnešu darbībai!Tiesāšana pret LM ir zem katras kritikas,ko organizē LFF.
Kausu izcīņās pret AIK,un Ekranas,kā LM nospēlēja?
AIK jopojām Liepājā vienīgais zāģis 15 vai 16 pēdējos mačos.
, 2007-10-01 19:53, pirms 17 gadiem
protams nē. Ja Latvijas futbola federācija pabraukātu pa Latviju atrastu ļoti daudz talantīgu Latvijas spēlētāju, kas spēlē prieka pēc nevis tāpēc ka tas ir kruti. Izlasi sporta avīzē interviju ar Šitiku un tur viņš teica ka sākumā viņu skolā iestājās apmēram vienāds skaits latviešu un krievu, bet pēc pāris gadiem lielākā daļa latviešu ir aizgājuši prom. Pats esmu trenējies ar krieviem un man arī piebesijās, jo krievi visu laiku domāja ka ir The best, pasaules karaļi...besī tas.
, 2007-10-01 19:53, pirms 17 gadiem
Un kādēļ Starkovs nav pieminējis Gauraču!?
, 2007-10-01 20:08, pirms 17 gadiem
To dzelzs

Tāpēc,ka esi apvainojies uz krieviem,izlasē viņi nav cienīgi spēlēt!?Es domāji potenciāli labākie spēlē,nevis pēc tautības.
, 2007-10-01 20:11, pirms 17 gadiem
hehe, dzelzs - un kas maisa tev uzzskatīt, ka esi labākais un censties arī to panākt uz futbola laukuma?
un par to derēšanu es arī vēsā mierā varētu saderēt, jo zinu pat, ka tur ne tikai dažus vārdus latviski zin, bet daži arī tīri normāli latviešu valodā runā.
, 2007-10-01 20:19, pirms 17 gadiem
Tiešām, kāds specs varētu uzrakstīt, kas ir ar Gauraču ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-01 20:22, pirms 17 gadiem
www.ascolicalcio.net neatradu viņu šeit
, 2007-10-01 20:24, pirms 17 gadiem
, 2007-10-01 20:31, pirms 17 gadiem
Es piekrītu TheView teiktajam.
Jā, es esmu apvainojies uz krieviem, blā ja jūs zināju ko viņi gribēja panākt ar krievu maršu (lapiņas dalija) Teica ka jācīnās lai Latvijā būtu tikai Krievu valoda, tad visiem būs labi.
Runājot pa futbolu, esmu izbraukājis Latvijas virslīgas stadionus un spēles skatījies un protams viss krievu valodā notiek. Manā uzskatā LMT virslīga ir Krievijas pirmā līga ar mazu Latvijas akcentu, tas pats notiek izlasē (Ja nebūtu Kļava, Verpakovskis, Rubīns, Gorkšs, Cauņa, Blanks) tad šaubos to varētu nosaukt pa Latvijas izlasi, pa jaunieši izlasēm vispār nerunāsim...
, 2007-10-01 20:44, pirms 17 gadiem
To dzelzs

nu idioti ir visur!
Bet izlasēir arī:Vaņins,Zirnis,Karlsons...tuvu tai:Smirnovs,Kalniņš..
, 2007-10-01 20:50, pirms 17 gadiem
It kā jau Rubīnu un Blauku nosaucu , Es biju pārsteikts, kad uzzināju ka tik Latvisks vārds un uzvārds, kā Dzintars Zirnis un ir krievs. viņš ir dzimis Latvijā (māte latviete, tēvs krievs, vai otrādāk), bet drīz vien pēc dzimšanas pārvārcies uz Krieviju, bet pusaudžu gados atgriezies Latvijā, Latgalē (nu apmēram tā bija). Visās intervijās un arī sadzīvē viņš runā krievu valodā...
Vismaz prieks pa Andreju Perepļotkinu, kurš pēc Latvijas pilsonības iegūšanas apņēmies iemācīties latviešu valodu, bet žēl pa citiem, kuri visu mūžu dzīvojuši Latvijā, knapi kaut ko nomurkšķēt var.
, 2007-10-01 21:00, pirms 17 gadiem
Nu Bleidelis un Laizāns jau arī...
Nu Blanku un Rubīnu,vnk pārteicos,vainīgs!
, 2007-10-01 21:12, pirms 17 gadiem
hehe, es esmu apņemies iemaaciities patstaaviigi lidot runaat jau var , bet es shobriid neticu, ka Perepljotkin iemaciisies valodu, katraa zinjaa ne meerkjtienciigi.
tas ari nav galvenais - ja buus redzams,ka chalis par izlasi tiesham sitas
, 2007-10-01 21:20, pirms 17 gadiem
diemžēl Bleidelis un Laizāns pārsvarā krievu mēlē runā.
Lai jebkurā gadijumā, Starkovam izdotas atrast īstos večus un pareizo taktiku un lai vecas nākamajās spēlēs.
, 2007-10-01 21:25, pirms 17 gadiem
NEko jaunu ar t;adiem uzpūtīgiem stagnātiem kā Starkovs vairāk nepanāksim. Redze tālāk par Skonto vinjam švaka!
Jāatver ir maciņš un kāds perspektīvs ārzemnieks jāņem. Kaut gan arī latvijā kadru nepietrūkst. Tas pats Grigorčuks vai kā viņu tur.
Nu nedomāju , ka notiks kāda katastrofa ja Latvijas izlases trenneris beidzot nebus ar Skonto sistēmu saistīts cilvēks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-01 21:36, pirms 17 gadiem
kosmacovu nepiemineeja...
, 2007-10-01 21:45, pirms 17 gadiem
Tapēc ka Kosmačovs nespēlē Skonto! Bet man arī līdz kaklam tā krievu valoda... vajadzētu aizsūtīt uz Sibīriju visus krievus un tad mums te būtu pa 41 % mazāk iedzīvotāji.. Skatoties uz izlases rezultātiem un sniegumu pat mani var paņemt un nekas traģisks nebūs noticis...
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.