Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Šis bija noderīgs turnīrs"

Andrejs Siliņš

Starkovs: "Šis bija noderīgs turnīrs"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

"Sasniedzām maksimālo rezultātu," pēc uzvaras Baltijas kausa izcīņā sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs. Jau rakstījām, ka Latvija ar 2:1 pārspēja Lietuvu turnīra pēdējā spēlē.

Starkovs apmierināts ar sniegumu

"Esmu apmierināts, ka izcīnījām uzvaru. Galvenais iemesls uzvarai bija tas, ka spēlējām kā komanda," sacīja Starkovs. "Šis bija ļoti noderīgs turnīrs. Uzskatu, ka izpildījām visus savus iepriekš noteiktos mērķus - labi sagatavojāmies pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm, sasniedzām maksimālo rezultātu katrā spēlē un iespēlējām jaunos spēlētājus."

"Sākumsastāvā pirmo reizi devās [Aleksandrs] Cauņa, [Andrejs] Perepļotkins un [Juris] Žigajevs," turpināja Starkovs. "Par vienu no labākajiem spēlētājiem savā komandā atzīstu tieši Žigajevu - pirmo reizi spēlēja sākumsastāvā, pie tam mājās, tas viss rada pamatīgu stresu."

Lai arī laukumā ne reizi tā arī neparādījās pirmoreiz uz izlasi uzaicinātie Maksims Rafaļskis, Roberts Mežeckis un Igors Savčenkovs, Starkovs ar izdarīto darbu ir apmierināts: "Jaunie pierod pie izlases režīma, viņiem bija iespēja redzēt, kā viss notiek. Ar jaunu spēlētāju iesaistīšanu esam uz pareizā ceļa. Līdz ar šo uzvaru visa komanda kļuvusi gudrāka un ieguvusi nopietnu pieredzi."

"Uzskatu, ka turnīra uzvarētājs tika noteikts godīgā cīņā, un šī uzvara ir pelnīta," turpināja treneris. "Pirms spēles zinot, ka mums nederēs neizšķirts, spēlētāji parādīja raksturu, un mēs uzvarējām. Pret Igauniju spēle bija pat grūtāka, jo viņi bija ļoti labi organizēta komanda. Tas, ka lietuvieši pārspēja igauņus, vairāk bija apstākļu sakritība nevis meistarības pārākums."

Aizvadītā nedēļa Latvijas futbolam bijusi panākumiem bagāta - Baltijas kausā uzvarēja ne vien pieaugušo izlase, bet arī U-21 futbolisti, kā arī U-16 izlase tika pie panākuma futbola dzimtenē Anglijā. "Mēs nekad nebūsim pasaules čempioni," iepriekš nosauktos faktus komentēja Starkovs. "Tieši tādēļ mums jāmāk priecāties arī par mazām uzvarām. Tas, ka esam izcīnījuši uzvaras trijos turnīros, ir rādītājs tam, ka ejam pareizā virzienā."

Liubinsks vaino rīkotājus

Lietuvas izlases galvenais treneris Aļģimants Liubisnks īsti nepsēja pieņemt zaudējumu saviem ziemeļu kaimiņiem latviešiem: "Nepatika, ka latvieši spēlēja rupji. ļoti labi zinām, ka futbolu var spēlēt dažādi. Mums bija problēmas arī ar sastāva komplektāciju. Fiziski bijām vājāki par latviešiem - visās divcīņās mēs vārtījāmies pa zemi, viņi palika kājās."

"Zaudējums nebija pelnīts, bet arī paši neizmantojām desmitiem iespēju spēles sākumā," turpināja treneris. "Ja nevaram iesist, nevaram arī izcīnīt uzvaru."

"Spēlētājiem pietrūka motivācijas šai cīņai," nedaudz turnīru pazemoja Liubinsks. "Pārbaudes spēles pret Čehiju un Krieviju noteikti bija svarīgākas nekā šis turnīrs. Pret Igauniju spēlējām ar otro sastāvu. Tāpat mājiniekiem bija priekšrocības, jo Latvijai bija viena diena atpūtai pēc pirmās spēles."

  +9 [+] [-]

, 2008-06-01 17:23, pirms 16 gadiem
Kā vienmēr Leiši ataisnojas, ja zaudējāt, tad tā arī pasaki. Nevis mēs bijam vājāki vai vēl kaut kādas muļķības runāt! Besī šīs atrunas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-01 17:27, pirms 16 gadiem
lai tak tas leitis stāsta ko grib.... bijām stiprāki tādēļ vinnejam

un veiksme palīdz stiprākajiem, tādēl lai te neataisnojas!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2008-06-01 17:28, pirms 16 gadiem
un kas ka Latvijai bija viena diena atputai vairak, pret Igauniju tak spelejusi ar otro sastāvu.....tad jau sakumsastāvs bij labi atputies

  +1 [+] [-]

, 2008-06-01 17:36, pirms 16 gadiem
visiem kaut kas nepatik ja zaude

  +5 [+] [-]

, 2008-06-01 17:36, pirms 16 gadiem
Nepatika, ka latvieši spēlēja rupji. ļoti labi zinām, ka futbolu var spēlēt dažādi.
Bet man nepatika, ka lietuvieši pēc sadursmēm acīmredzami simulēja.


Mums bija problēmas arī ar sastāva komplektāciju.
Arī mums sastāvs varētu būt labāks.


Zaudējums nebija pelnīts, bet arī paši neizmantojām desmitiem iespēju spēles sākumā
Lai nosauc vismaz trīs bīstamus vārtu momentus spēles sākumā


Spēlētājiem pietrūka motivācijas šai cīņai
Varētu domāt, ka mūsējie rāvās kā "zvēri". Skatoties pirmo puslaiku, taisni likās, ka mūsējiem ar motivāciju kkas nav kārtībā.


Pārbaudes spēles pret Čehiju un Krieviju noteikti bija svarīgākas nekā šis turnīrs
Jo par zaudējumiem šīm komandām neviens neraudās.


Tāpat mājiniekiem bija priekšrocības, jo Latvijai bija viena diena atpūtai pēc pirmās spēles
Blā, blā...

     [+] [-]

, 2008-06-01 18:58, pirms 16 gadiem
eske, 2008-06-01 17:36

IZCILI TEIKTS!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-01 20:33, pirms 16 gadiem
pievienojos, Zarinsh!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-01 21:50, pirms 16 gadiem
Leiši kā vienmēr un nevienā sporta veidā negrib atzīt, ka Latvija bija pelnijusi uzvaru, vienmēr meklē attaisnojumus, prieks vismaz ka Igauņu tiesnesis bija, tājau atkal butu uz ko vainu novelt !!!

     [+] [-]

, 2008-06-03 08:26, pirms 16 gadiem
Dienas anekdote:
Risinās spraiga futbola spēle, kurā pēc pirmā perioda mājinieku komanda zaudē ar rezultātu 1:0. Komandas pārtraukumā aiziet atpūtā. Nākot ārā no ģērbtuves Sporta Avīzes korespondents uzdod jautājumiem vienam no mājinieku komandas spēlētājiem:
"Sakiet, ko Jums - komandas treneris ģērbtuvēs teica?", bet korespondents papildus piekodina, - lai nu spēlētājs cenšas iztikt bez lamu vārdiem un rupjībām.
Spēlētājs kādu laiciņu padoma un atbild: "Nuuu, ziniet - viņš neko neteica!"

P.S. Iespējams, ka šīs anekdotes varoņi arī nedzer „Carlsberg” alu, taču, ja viņiem sagribētos uzzināt ko vairāk par „Euro 2008” norisi, viņi noteikti apmeklētu carlsberg.lv!