Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Mūsu futbolisti: lietuvieši ir ļoti laba komanda

Mūsu futbolisti: lietuvieši ir ļoti laba komanda
Latvijas nacionālā futbola izlase
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Pēc šodien izcīnītā Baltijas Kausa futbolā, kad izšķirošajā spēlē Latvija ar 2:1 pārspēja Lietuvu, eSports.lv uz sarunu aicināja trīs mūsu futbolistus - Aleksandru Cauņu, Genādiju Soloņicinu un Andri Vaņinu.

Viens no pirmajiem no ģērbtuves priecīgs iznāca Aleksandrs Cauņa, kurš spēli iesāka kreisā pussarga postenī: "Var teikt, ka šī man bija tāda kā debija izlasē "Skonto" stadionā pamatsastāvā. Iepriekš jau biju spēlējis, iznākot laukumā uz maiņu, bet sākumsastāvā pirmais mačs, ja neskaita maču pret Gruziju.

Labi nocīnījāmies un, manuprāt, izpildījām trenera norādījumus. Lietuva ir ļoti laba komanda, tur spēlē lielas zvaigznes. Mums gan arī ir dažas zvaigznes. Cīnījāmies un uzvarējām lietuviešus - visi esam ļoti priecīgi!

Galvenais ir uzvara. Pret Lietuvu jau bija 2:0, bet viņi beigās vienus vārtus atspēlēja, arī pret igauņiem uzvarējām ar minimālu rezultātu - abas ir līdzvērtīgas komandas mums. Igaunija FIFA rangā ir pie simtās vietas, mēs esam pa vidu Baltijas valstīm, bet lietuvieši ir augstāk - tāpēc varam būt ļoti apmierināti, ka uzvarējām abos mačos."

Arī liepājnieks Genādijs Soloņicins priecājās par izlases triumfu: "Baltijas kauss ir mūsu [smejas]! Kā jau zināt, pašlaik Liepājā mums spēle īsti neiet, un uz turnīru atbraucām mērķi uzvarēt, iegūt pozitīvās emocijas un atgriezties klubā labā garastāvoklī. Pats galvenais, ka arī uzvarējām turnīrā, lai arī varbūt laukumā izlasei neizdevās pilnīgi viss iecerētais.

Lai arī abos mačos uzvarējām tikai ar vienu vārtu starpību, svarīgi jau tik un tā ir fakts, ka pieveicām abus pretiniekus. Lietuva ir pavisam laba komanda un rangā ieņem apmēram 50. vietu - apspēlēt tādus pretiniekus ir ļoti vērtīgi. Savukārt igauņi pirmajā puslaikā pret mums parādīja ļoti labu sniegumu, kādu mēs pat negaidījām. Taču otrajā puslaikā savācāmies un izpildījām savu uzdevumu - uzvarēt.

Šodien spēlei bija pieteikti tikai trīs uzbrucēji [Karlsons, Perepļotkins un Butriks - aut.], jo Rimkum ir savainojums. Taču tas mūsu mērķi neapgrūtināja, jo abi vārti tika gūti pēc standartsituācijām. Nav svarīgi, kurš iesit vārtus - tas ir vienalga, ja tie tiek gūti [smaida]."

Acīmredzami nogurumā slēpās Andra Vaņina prieks, viņš no ģērbtuvēm iznāca viens no pēdējiem: "[Nopūšas]. Arī ar lietuviešiem bija grūti spēlēt, jo viņi ir ļoti laba komanda. Tomēr šodien parādījām daudz labāku sniegumu nekā pret igauņiem. Jā, varbūt lietuvieši pirmajā puslaikā bija teritoriāli stiprāki, vairāk pieturēja bumbu, bet otrajā puslaikā jau mēs pārņēmām iniciatīvu, guvām vārtus, varējām iesist vēl.

Pēdējā minūtē bumba tika izsista no vārtsarga laukuma, bet uzreiz lietuvieši to centrēja atpakaļ, izskrēja Poškus viens un tūlīt sita - paveicās, jo paspēju noreaģēt [smaida], neminēju. Aizsardzībā šodien Kļavas vietā spēlēja Zirnis, taču tas sadarbību ar aizsargiem nekādīgi neietekmēja - arī Dzintars nospēlēja ļoti labi.

Par pretiniekiem kopumā - igauņi vairāk sita no tālās distances, bet lietuvieši centās bumbu izspēlēt līdz tuvam sitienam. Mūsu aizsargi nospēlēja ļoti labi un neļāva viņiem to izdarīt.

Jaunās [2008. gada Eiropas čempionāta] bumbas maina trajektoriju, ja tiek sistas no tālās distances - grūtāk tvert. Lietuvieši gan šodien no tālienes nesita. Grūtāk bija pret igauņiem, jo viņi izveidoja vairāk momentus un sita pa vārtiem - šodien tikai pāris reizes nācās iejaukties spēlē."


, 2008-06-01 18:18, pirms 16 gadiem
Apsveicam komandu!
, 2008-06-01 18:25, pirms 16 gadiem
ahh..
neziu.. man lieaks no Latvijas spēles tur nekā nebia..
saspēle nkāda..
, 2008-06-01 18:30, pirms 16 gadiem
Jā, jā, Staļins arī teica ka Vācija ir laba
, 2008-06-01 18:31, pirms 16 gadiem
ervains91 rakstīja: ahh..
neziu.. man lieaks no Latvijas spēles tur nekā nebia..
saspēle nkāda..

par šitādu runāšanu var mierīgi no H sektora izmest!
, 2008-06-01 18:31, pirms 16 gadiem
ervains91 rakstīja: ahh..
neziu.. man lieaks no Latvijas spēles tur nekā nebia..
saspēle nkāda..


kādā valodā tu raksti?

bet nu malaci ka cīnījās un izcīnija! leiši tiešam futbola ziņā, vismaz izlases līmenī mums steidzas priekšā! kaut paskatoties klubus kur spelē leiši un kurm mēs! bet mes vismaz bijām EČ un klubu līmeni esam šķiet bik labāki!
, 2008-06-01 18:54, pirms 16 gadiem
dragoo rakstīja: par šitādu runāšanu var mierīgi no H sektora izmest!

Un vēl pa aci dabūt
, 2008-06-01 19:11, pirms 16 gadiem
Un vēl pa ausīm dabūt.....
, 2008-06-01 20:05, pirms 16 gadiem
Lietuvā lielas zvaigznes?!
Sofija Garanča. Foto: LFF
9

Lietus aizkavētā spēlē Latvijas futbolistes beigās sabrūk pret slovēnietēm

Eiropas čempionāta kvalifikācijas C līgas 2. grupā otro zaudējumu nācās piedzīvot Latvijas sieviešu futbola izlasei, kas Murska Sobotā ar rezultātu 0:6 piekāpās Slovēnijas dāmām. Pēdējos četrus vārtus latvietes ielaida noslēdzošajās divdesmit minūtēs.
Lūkass Vapne. Foto: Valmiera FC
22

Pirmo reizi uz Latvijas izlasi izsaukti Vapne un Orols, atgriežas Ķigurs

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato izvēlējies spēlētāju sastāvu Baltijas kausa izcīņai 2024. gadā.
Dannī Aņisjko. Foto: Nottingham Forest FC
5

U19 izlases kandidātos iekļauts arī "Nottingham" akadēmijas audzēknis Aņisjko

LETA. Latvijas U-19 vīriešu futbola izlases kandidātu sarakstā pirms Baltijas kausa izcīņas iekļauts Anglijas kluba "Nottingham Forest" akadēmijas audzēknis pussargs Dannī Braians Ambato Aņisjko, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).