Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: UEFA norauj stopkrānu un atliek arī jūnija izlašu logu

Agris Suveizda

Oficiāli: UEFA norauj stopkrānu un atliek arī jūnija izlašu logu
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Šodien UEFA veica atkārtotu videokonferenci ar visām 55 dalībvalstīm un ir nākusi klajā ar pieņemtajiem lēmumiem. Latvijas futbolam būtiskākās pārmaiņas ir tās, ka jūnija izlašu spēles ir atliktas uz nenoteiktu laiku.

UEFA uz nenoteiktu laiku atlikusi visu jūnija izlašu logu – ne tikai centralizētās pārbaudes spēles, bet arī "Euro 2020" pēdējo ceļazīmju dalīšanu un sieviešu kvalifikācijas spēles 2021. gada Eiropas čempionātam, kā finālturnīrs gan visdrīzāk notiks tikai 2022. gadā. Latvijas vīriešu izlasei teorētiski jūnijā vajadzētu izvēlēties no četrām spēlēm - marta mačiem pret Melnkalni un Sanmarīno un jūnija Baltijas kausu. Savukārt sieviešu izlasei 4. un 9. jūnijā bija paredzētas kvalifikācijas spēles Islandē un mājās pret Ungāriju.

Par Baltijas kausa atlikšanu atsevišķi vienojušās arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas federācijas. "Baltijas kausa izcīņa visām trim Baltijas valstīm ir svarīgas sacensības. Turnīrs nākotnē tiks aizvadīts, tomēr pašlaik diemžēl nav iespējams pateikt, kad tas notiks. Tas būs atkarīgs no "Covid-19" krīzes situācijas turpmākās attīstības un lēmumiem par starptautisko spēļu kalendāru. Uzmanīgi sekosim līdzi situācijas attīstībai," kopīgā paziņojumā pauž trīs Baltijas valstu futbola federācijas. "Visu trīs valstu futbola ģimenēm ir jākoncentrē visi spēki cīņai ar krīzes situāciju. Visiem šajā ceļā novēlam spēku, gudrību un pacietību,"

Kamēr Eirokausi un virkne jauniešu turnīru joprojām ir pārcelti uz nenoteiktu laiku, UEFA lēma, ka Eiropas U17 čempionāts zēniem (maijā Igaunijā) un Eiropas U19 čempionāts sievietēm (jūlijā) ir atcelts. Eiropas U17 meiteņu un Eiropas U19 vīriešu čempionāts ir pārcelts uz nenoteiktu laiku, nevis atcelts, jo šajos turnīros tiek dalītas ceļazīmes uz Pasaules kausu. Tādējādi atcelta pagaidām nav U19 Elites kārta, kurā jāspēlē arī Latvijas puišiem. Uz nenoteiktu laiku atlikts Čempionu līgas izšķirošais posms futzālā.

Ņemot vērā neskaidro situāciju, UEFA Izpildkomiteja pieņēma lēmumu uz nenoteiktu laiku atlikt nākamās Eirokausu sezonas licencēšanas beigu termiņus.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/new...
https://lff.lv/zinas/12536/uz-nenot...

  +3 [+] [-]

, 2020-04-01 17:44, pirms 4 gadiem
kādu vēl krānu parāva?
visi pašizolējas!
daiņelam gan labā laikā trāpījās ienesīgais amats

  +1 [+] [-]

, 2020-04-01 18:32, pirms 4 gadiem
Dainm gan laba haļava, šādi turpinot būs izlases visulaiku veiksmīgākais treneris - ilgākais laiks bez zaudējumiem

     [+] [-]

, 2020-04-01 19:46, pirms 4 gadiem
Eiropas U17 čempionāts zēniem... mūsdienās jau reti kurš 17 gados vēl ir zēns.

     [+] [-]

, 2020-04-01 20:39, pirms 4 gadiem
Kazakevičam laba haļava. 😂