Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Uzzināsim pēdējos ceturtdaļfinālistus

Uzzināsim pēdējos ceturtdaļfinālistus
Angolas futbolisti šovakar
tiksies ar Tunisiju.
Foto: AP

Ceturtdien Āfrikas Nāciju kausa izcīņā noskaidrosies pēdējie divi ceturtdaļfināla dalībnieki. D apakšgrupā, kur izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas spēļu kārtā saglabājušas visas četras komandas, savā starpā šovakar spēkiem mērosies Tunisija un Angola, kā arī Senegāla un Dienvidāfrika.

Kas nepieciešams katrai komandai?
Tunisija. Pašreizējiem grupas līderiem tunisiešiem grupu turnīra pēdējās kārtas spēlē pret Angolu pilnīgi pietiks ar neizšķirtu, lai ceturtdaļfinālam kvalificētos kā labākā D apakšgrupas komanda. Šādā gadījumā Tunisijas pretiniece cīņā par iekļūšanu pusfinālā būtu C grupas otrās vietas ieguvēja Kamerūna, bet ja tunisieši Angolai zaudēs, tad ceturtdaļfinālā nāksies spēlēt ar Ēģipti. Kurš variants labāks? Laikam jau abi pietiekoši vienādi.

Angola. Pēc iespaidīgās uzvaras pār Senegālu (3:1) 2006. gada pasaules čempionāta debitanti ir ļoti tuvu iekļūšanai "melnā" kontinenta labākajā astotniekā. Uzvara pār Tunisiju angoliešiem dotu pirmo vietu grupā, bet grupu turnīra pārvarēšanai pietiekams būtu arī neizšķirts. Pietiekams abām komandām - gan Tunisijai, gan Angolai, jo šādā gadījumā otram šī vakara mačam starp Senegālu un DĀR atliktu vien simboliska nozīme. Interesanti, ka tieši neizšķirtu rezultātu kā visreālāko scenāriju D grupas līdervienību duelī paredz arī bukmeikeri.

Senegāla. Senegāliešiem obligāti jāpārspēj DĀR, kā arī jācer uz Angolas pārliecinošu uzvaru mačā pret Tunisiju.

DĀR. Arī DĀR futbolistiem nepieciešams līdzīgs notikumu scenārijs kā Senegālai - pašiem šovakar jāuzvar, kā arī jācer uz Tunisijas veiksmi cīņā ar Angolu.

Vai līderi spēlēs neizšķirti?
Futbola vēsturē izlašu sacensībās ir bijuši vairāki gadījumi, kad grupu turnīra noslēdzošajā kārtā divām komandām pilnīgi pietiek ar savstarpēju neizšķirtu, lai atstātu aiz borta visus pārējos. Spilgtākais pēdējo gadu piemērs noteikti meklējams 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kad ar īsteni skandināvisku solidaritāti punktus uz pusēm dalīja Zviedrija ar Dāniju (2:2), liegdami ceturtdaļfinālā iekļūt nākamajiem pasaules čempioniem itāļiem. Vairāki vārtu guvumi šajā cīņā šķita visnotaļ savādi, bet pierādīt faktu, ka abas komandas būtu vienojušās par neizšķirtu, toreiz neizdevās.

Pirmsspēles komentāros gan abu komandu treneri sola cīnīties tikai par uzvaru. "Vienmēr cīnos tikai par pirmo vietu. Ja spēlēsim uz neizšķirtu, tad dosim Angolai papildus iespējas apdraudēt mūsu vārtus. Mums jāuzvar šī spēle," kaujiniecisks ir Tunisijas vadītājs Rožē Lemērs. "Katru reizi, kad izejam laukumā, vēlamies uzvarēt, kaut arī pretinieks dažreiz ir spēcīgāks. Spēlēsim tikai, lai uzvarētu. Tas nebūs viegli, bet neizšķirts nav mūsu mērķis," līdzīgos toņos klāsta arī Angolas treneris Luiss Oliveira Gonsalvess.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa.
3. kārta (31. janvāris).
D grupa.

19:00 Angola - Tunisija
19:00 Senegāla - DĀR

D grupas tabula.
1. Tunisija 2 4
2. Angola 2 4
3. Senegāla 2 1
4. DĀR 2 1

Betway ekspertu prognozes
Tunisijas uzvara 2.65; neizšķirts 1.90; Angolas uzvara 5.25
Senegālas uzvara 1.75; neizšķirts 3.45; DĀR uzvara 4.35

Izmantotie resursi:
www.eurosport.com

Slēpts komentārs: Banzai

  -3 [+] [-]

, 2008-01-31 14:00, pirms 17 gadiem
piedod tachu tads variants nemaz nav iespejams

  +1 [+] [-]

, 2008-01-31 14:16, pirms 17 gadiem
Jaziri un dos Santos izārdīs Angolas aizsardzību un nekaadu pārsteigumu nebūs

  -1 [+] [-]

, 2008-01-31 15:21, pirms 17 gadiem
Partizan, rakstu izlasiji? ;p

  -3 [+] [-]

, 2008-01-31 16:15, pirms 17 gadiem
Kotdivuara panems kausu!!!

  -1 [+] [-]

, 2008-01-31 16:19, pirms 17 gadiem
Tunisija, Dar

  +1 [+] [-]

, 2008-01-31 17:08, pirms 17 gadiem
Ceru ka Senegaalai kkaadaa veidaa izdosies izkluut no grupas.. Viss ir pashu un Angolieshu rokaas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-31 21:01, pirms 17 gadiem
nja,atceros toreiz to 2:2... Tur jau tā lieta,ka tur pat ar parastu niču nepietika,vajadzēja tiesi 2:2. Bet izskatījās diezgan ticami, laikamiepriekš bija kopā trennējušies un iestudējuši