Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Rūnijs: "No Anglijas izlases aiziešu pēc Pasaules kausa izcīņas Krievijā"

Rolands Eliņš

Rūnijs: "No Anglijas izlases aiziešu pēc Pasaules kausa izcīņas Krievijā"
Veins Rūnijs
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas izlases kapteinis un visu laiku labākais vārtu guvējs Veins Rūnijs publiski apliecinājis, ka nākamais izlašu cikls ir pēdējais, ko viņš pavadīs Anglijas izlasē.

„Jūtu, ka pēc Pasaules kausa Krievijā būs īstais laiks teikt ardievas izlašu futbolam,” paziņoja Veins Rūnijs, kurš arī jaunā Anglijas izlases trenera Sema Alerdaisa vadībā būs valstsvienības kapteinis.

„Esmu izlēmis,” Rūnijs noraidīja iespēju, ka varētu pārdomāt. „Šis notikums gan joprojām ir divu gadu attālumā. Sāku spēlēt profesionālo futbolu 16 gadu vecumā un dažādās izlasēs sāku spēlēt 17 gadu vecumā. 15 gadi ir ilgs laiks, un pēc nākamā turnīra es būšu jau 34 gadus vecs.”

„Man bijusi fantastiska karjera Anglijas izlasē, izbaudīju katrs minūti tajā,” turpināja Rūnijs. „PK Krievijā būs mana pēdējā iespēja sasniegt ko lielu ar Anglijas izlasi, tādēļ centīšos izbaudīt šos divus gadus un, cerams, noslēgt savu karjeru ar troksni.”

Rūnijs Anglijas izlasē guvis 53 vārtus 115 spēlēs un, ja izies laukumā svētdienas mačā pret Slovākiju, kļūs par spēlēm bagātāko laukuma futbolistu izlases vēsturē. Pagaidām viņš šo godu dala ar Deividu Bekhemu, bet vārtsargs Pīters Šiltons savulaik nospēlējis 125 spēles izlasē.

„Mana pozīcija laukumā, protams, būs trenera lēmums,” sacīja Rūnijs. „Mums vēl nebija iespējas par to izrunāties, taču tuvākajās dienās noteikti to izdarīsim. Esmu gatavs spēlēt jebkur – kā pussargs, kā desmitais numurs vai kā smailes uzbrucējs.”

Anglijas izlase ar Rūniju ierindā nekad nav sasniegusi ne Eiropas čempionāta, ne Pasaules kausa pusfinālu, turklāt piedzīvoja sakāvi abos pēdējos lielajos turnīros. „Euro 2016” astotdaļfinālā sensacionāli tika zaudēts Islandei, bet PK 2014 Brazīlijā angļi nemaz nespēja izkļūt no grupas, kura gan bija patrāpījusies īpaši spēcīga – Itālija, Urugvaja, Kostarika. Savukārt PK 2018 atlases ciklā Anglija nonākusi vienā grupā ar Slovākiju, Skotiju, Slovēniju, Lietuvu un Maltu.

Izmantotie resursi:
Wayne Rooney: England captain to quit...

  +1 [+] [-]

, 2016-08-30 18:44, pirms 8 gadiem
tikai manas domas ,bet viņa laiks ir pagājis Anglijas izlasē un MU pēc 2 gadiem šaubos vai būs

  +1 [+] [-]

, 2016-08-30 18:57, pirms 8 gadiem
Viņa laiks izlasē pagāja PIRMS 2 gadiem jau.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-30 22:52, pirms 8 gadiem
Vēl tiec uz PK!