Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Par Anglijas izlases kapteini iecelts Rūnijs

Andrejs Siliņš

Par Anglijas izlases kapteini iecelts Rūnijs
Anglijas izlases kapteinis Veins Rūnijs
Foto: PA Wire/Scanpix

Anglijas futbola valstsvienības galvenais treneris Rojs Hodžsons apstiprinājis, ka par komandas kapteini iecelts 28 gadus vecais uzbrucējs Veins Rūnijs, kurš valstsvienībā spēlē jau 11 gadus.

Pēc izstāšanās no Pasaules kausa izcīņas par karjeras beigšanu izlasē paziņoja 34 gadus vecais "Liverpool" pussargs Stīvens Džerards, kurš iepriekš veica kapteiņa pienākumus. Tagad tie nodoti Rūnijam, kurš nesen tika apstiprināts arī par "Manchester United" kapteini. "Tā būs lieta, par ko man būs milzīgs gods. Būt par izlases kapteini pārspēj manus trakākos sapņus," komentēja Rūnijs.

"Man bija lielas pārdomas, tomēr Veins ir acīmredzama izvēle. Viņš ir pareizais cilvēks šiem pienākumiem, viņš parāda milzīgu entuziasmu un atbildības izjūtu," Rūnija iecelšanu komentēja izlases treneris Rojs Hodžsons. "Man ar viņu bija gara saruna, un viņš ir gatavs uzņemties spiedienu, ko šis amats nozīmēs. Divu gadu laikā, kamēr strādājam kopā, man nav bijis neviens iemesls apšaubīt viņa raksturu, vēlmi spēlēt savai valstij un mesties ar sirdi iekšā jebkurā situācijā."

Rūnijs valstsvienībā debitēja 2003. gada februārī, tobrīd kļūstot par visu laiku jaunāko spēlētāju Anglijas izlasē. Debijas mača laikā uzbrucējam bija 17 gadi un 111 dienas. 11 izlasē nospēlēto gadu laikā Rūnijs piedalījies 95 spēlēs un izcēlies ar 40 vārtu guvumiem. Iepriekš Rūnijs uz brīdi veicis kapteiņa vai vicekapteiņa pienākumus, bet tagad apstiprināts par pilntiesīgu izlases kapteini.

Anglijas izlases nākamā oficiālā cīņa būs 8. septembrī Bāzelē, kad "Euro 2016" kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē jātiekas ar vietējo Šveices izlasi.

Izmantotie resursi:
BBC

  -1 [+] [-]

, 2014-08-29 09:42, pirms 10 gadiem
nav slikta izvēle
Roju ar nomainīt varētu, lai dzer netraucēti tēju mājās

  -1 [+] [-]

, 2014-08-29 09:53, pirms 10 gadiem
Manuprāt Keihils piemērotāks kapteiņa lomai, bet nu Rojs jau labāk zin
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-08-29 13:49, pirms 10 gadiem
Laba izvele, tagad tikai Runijam javed jaunie angli preti tituliem!

     [+] [-]

, 2014-08-29 18:48, pirms 10 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Viņš ir labs spēlētājs, bet nedomāju ka viņš kādreiz kļūs pat par Chelsea kapteini! Nevajag pārspīlēt!
Es jau tikai saku savas domas. Rojam jau labāk zināms Personīgi es neliktu par kapteini cilvēku, kurš nevar sevi savaldīt un kameras priekšā necenzēti lamājas.