Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

ASV uzvar Panamu un pēc sešu gadu pauzes izcīna Zelta kausu

Agris Suveizda

ASV uzvar Panamu un pēc sešu gadu pauzes izcīna Zelta kausu
ASV izlases galvenais treneris Jirgens Klinsmans tiesnešu kritizēšanas dēļ finālu noraudzījās no tribīnēm
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt ASV pilsētā Čikāgā notika CONCACAF Zelta kausa fināls, kurā mājiniece ASV tikās ar pārsteiguma autori Panamu. ASV līdz finālam bija svinējusi tikai uzvaras un bija pārāka arī izšķirošajā mačā - 1:0. Vienīgos vārtus uzreiz pēc iziešanas uz maiņu guva 23 gadus vecais pussargs Breks Šei.

CONCACAF Zelta kauss notiek ik pēc diviem gadiem, un šāgada turnīram automātiski kvalificējās ASV, Meksika un Kanāda, bet piecas ceļazīmes tika labākajām Centrālamerikas kausa izlasēm, kā arī četrām komandām no Karību kausa. Kamēr ASV un Meksikai tas bija 12.CONCACAF Zelta kausa finālturnīrs, Beliza tajā piedalījās pirmoreiz izlases vēsturē.

Kopumā 12 komandas tika sadalītas trīs grupās, un izslēgšanas spēlēm kvalificējās katras grupas divas spēcīgākās valstsvienības, kā arī divas labākās trešās vietas ieguvējas. Ierastā Zelta kausa saimniece ASV kausa izcīņu sāka ar pārliecinošām uzvarām pret debitanti Belizu (6:1) un Kubu (4:1), bet noslēdzošajā grupas spēlē pieveica arī Kostariku (1:0).

Tikmēr topošā fināliste Panama jau ievadspēlē tika galā ar pēdējo divu turnīru čempioni Meksiku (2:1), pēc tam uzvarēja arī Martiniku (1:0), bet trešajā mačā cīnījās neizšķirti ar Kanādu (0:0). Panama, tāpat kā ASV, grupā ieņēma pirmo vietu. Ceturtdaļfinālā ASV izrēķinājās ar Salvadoru (5:1), bet Panama, par spīti nokļūšanai iedzinējas lomā, Kubu sagrāva vēl pārliecinošāk - 6:1.

Pusfinālā amerikāņi ar 3:1 uzveica Hondurasu (uz tribīnēm tika aizsūtīts ASV galvenais treneris Jirgens Klinsmans, kurš vēlāk tika diskvalificēts uz vienu spēli), bet Panama atkārtoti apspēlēja meksikāņus (2:1), finālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2005.gada. Finālā abu izlašu sākumsastāvos devās pa pieciem "leģionāriem". Panamai divi pārstāvēja Kolumbijas klubus, bet pa vienam bija no Hondurasas, ASV un Venecuēlas. Savukārt amerikāņiem bija divi Meksikas čempionāta pārstāvji, bet pārējie spēlēs Eiropā - Vācijā, Anglijā un Zviedrijā.

ASV apstiprināja favorītes statusu un ar minimālu rezultātu 1:0 uzvarēja Panamu. Vienīgie vārti tika gūti 69.minūtē. Alehandro Bedoja piespēlēja soda laukumā, Lendons Donovans no dažiem metriem nespēja trāpīt pa bumbu, taču tā vienalga lidoja tālajā vārtu stūrī un tikko uz maiņu iznākušais Šei to no līnijas ieraidīja vārtu tīklā - 1:0. "Stoke City" futbolistam tie bija otrie vārti turnīrā, bet par rezultatīvākajiem spēlētājiem kļuva amerikāņi Donovans un Kriss Vondolovskis, kā arī panamietis Gabriels Torress.

Pieci iepriekšējie fināli

GadsVietaUzvarētājaFinālisteRez
2011.ASVMeksikaASV4:2
2009.ASVMeksikaASV5:0
2007.ASVASVMeksika2:1
2005.ASVASVPanama0:0*
2003.MeksikaMeksikaBrazīlija1:0 pag.

*ASV uzvarēja pēcspēles sitienu sērijā.

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...

     [+] [-]

, 2013-07-29 12:57, pirms 11 gadiem
forši ka beidzot izdomājat kaut ko uzrakstīt par gold cup

  -2 [+] [-]

, 2013-07-29 13:34, pirms 11 gadiem
Apsvecu!

  -2 [+] [-]

, 2013-07-29 14:00, pirms 11 gadiem
ASV būs ievērojams spēks nākamgad Brazīlijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja