Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Tunisijas un Alžīrijas treneri pamet amatus pēc izstāšanās no Āfrikas Nāciju kausa

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Tunisijas un Alžīrijas treneri pamet amatus pēc izstāšanās no Āfrikas Nāciju kausa
Džamaels Belmadi. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Tunisijas un Alžīrijas vīriešu futbola izlašu treneri Džālels el Kādri un Džamels Belmadi trešdien atkāpušies no amatiem pēc tam, kad viņu vadītās komandas Āfrikas Nāciju kausā neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

El Kadrī paziņoja par atkāpšanos no amata pēc tam, kad noslēdzošajā apakšgrupas mačā viņa vadītā Tunisijas valstsvienība spēlēja bezvārtu neizšķirti ar Dienvidāfrikas Republiku (DĀR).

"Mans lēmums ir galīgs. Līgumā kā mērķis bija noteikts pusfināls un mēs to neesam sasnieguši, tāpēc vienošanās ir beigusies," pēc spēles teica treneris, kurš vadīja Tunisijas izlasi kopš 2022.gada.

Tunisijas izlase, kas 2022.gada Pasaules kausa finālturnīrā apakšgrupas spēlē pieveica Franciju ar 1:0, Āfrikas Nāciju kausa grupu turnīrā E apakšgrupā trīs mačos tika pie diviem punktiem un ieņēma pēdējo vietu četru komandu konkurencē.

Savukārt par to, ka Belmadi neturpinās vadīt Alžīrijas izlasi, pavēstīja Alžīrijas Futbola federācijas prezidents Vali Sadi.

Alžīrijas futbolisti noslēdzošajā apakšgrupas spēlē ar 0:1 piekāpās Mauritānijai, taču pat ar neizšķirtu būtu pieticis, lai iekļūtu astotdaļfinālā. Mauritānijas izlase tā bija pirmā uzvara Āfrikas Nāciju kausā.

Pēc trīs mačiem Alžīrijas izlase D apakšgrupā ar diviem punktiem ierindojās ceturtajā pozīcijā, neiekļūstot astotdaļfinālā otro turnīru pēc kārtas.

Āfrikas Nāciju kausa finālturnīrā 24 izlases sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras grupas divas labākās izlases, kā arī vēl četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Āfrikas Nāciju kausa čempioni tiks noskaidroti 11.februārī Abidžanā.

Aizpērn par titula ieguvēja kļuva Senegāla, kas finālā 11 metru sitienu sērijā pārspēja Ēģipti.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-01-25 13:58, pirms 3 mēnešiem
Vektors nevar pieteikties uz vakancēm? Pieredze ir, vektors arī, tad jau kādai Āfrikas izlasei var noderēt.

     [+] [-]

, 2024-01-25 14:08, pirms 3 mēnešiem
Pandora rakstīja: Vektors nevar pieteikties uz vakancēm? Pieredze ir, vektors arī, tad jau kādai Āfrikas izlasei var noderēt.
Šajā gadījumā vektors uz y ass ir negatīvs un arī x ass tas ir negatīvs!

     [+] [-]

, 2024-01-26 12:16, pirms 3 mēnešiem
Jā pie mums tā būtu!