Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Diviem futbolistiem "hat-trick", Kanāda grauj ar 7:0 un nodrošina vietu 1/4 finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Diviem futbolistiem "hat-trick", Kanāda grauj ar 7:0 un nodrošina vietu 1/4 finālā
Viens no diviem "hat-trick" autoriem Kanādas futbola izlasē - Džonatans Deivids. Foto: Jim Watson/AFP/Scanpix

CONCACAF Zelta kausa izcīņas ceturtdaļfinālā šonakt vietu nodrošinājušas Kanādas un Meksikas izlases, kas ar rezultātiem 7:0 un 3:2 pieveica attiecīgi Kubas un Martinikas futbolistus. Kanādiešu rindās ar "hat-trick" izcēlās Lukass Kavalīni un Džonatans Deivids.

Kanādas un Kubas mačā rezultātu no ļoti pateicīgas pozīcijas vārtu priekšā ceturtajā minūtē atklāja 19 gadus vecais Deivids, savukārt puslaika otrajā daļā ar trīs bezatbildes rezultatīviem raidījumiem izcēlās Kavalīni (4:0). Arī visi šie trīs vārti tika izspēlēti līdz sitieniem no ļoti tuvas distances, kanādiešiem uztaustot visas Kubas izlases aizsardzības vājās vietas. Amizanti izrādījās kanādiešu otrie vārti, kad 21. minūtē kubietis izklupienā pārtvēra pretinieku piespēli, vienlaikus novirzot bumbu savu vārtu virzienā. Bumba atsitās pa stabu, noripojot pa vārtu līniju un beigu beigās to Kubas cietoksnī triecot Kavalīni.

Otrā puslaika sākumā Džuniors Hoilets panāca 5:0, kamēr 55. minūtē Kavalīni palaida garām lielisku iespēju sev nokārtot pokeru, 11 metru soda sitienu raidot pāri vārtiem. Laika posmā no 71. līdz 77. minūtei vēl divus vārtus guva Džonatans Deivids, nokārtojot sev "hat-trick", kā arī ar pieciem rezultatīviem sitieniem izvirzoties turnīra labāko snaiperu saraksta priekšgalā. Četrus vārtus līdz šim guvis viņa komandas biedrs Kavalīni.

Tikmēr nakts vēlākajā mačā Meksikas izlasei pietika ar punktu, lai nodrošinātu pirmo vietu A grupā. Meksikāņi nekad nebija zaudējuši punktus cīņās ar Martinikas izlasi, tomēr šonakt nonāca salīdzinoši tuvu tam. Sākums Meksikas izlasei gan bija labs, Karlosam Antunjam ar sitienu pretkustībā 29. minūtē panākot 1:0 Meksikas labā. Tāpat puslaika noslēgumā tikai apbrīnojamā Martinikas vārtsarga Lika Šovē darbības un vārtu konstrukcija glāba Martiniku pēc Raula Himenesa tālsitiena.

56. minūtē uzspīdēja Martinikas izlases līderis Kevins Persemēns, kurš izpildīja fantastisku soda sitienu, bumbai praktiski trāpot pa meksikāņu vārtu krustu un ielidojot iekšā (1:1). Turpinājumā gan Meksikas izlasei izdevās savus pretiniekus salauzt, izceļoties Raulam Himenesam un Fernando Navarro (3:1). Tāpat tuvu dublim nonāca Karloss Antunja, tomēr atkal apbrīnojamu sniegumu demonstrēja vārtsargs Šovē. Spēles beigās Martinikas izlasi līdz 2:3 pietuvināja Sietlas "Sounders" Žordijs Delēms, tomēr tas tad arī bija viss.

Meksikas un Kanādas izlases ceturtdaļfināla pretinieces izšķirsies pēc B grupas līderu Kostarikas un Haiti savstarpējās cīņas.

CONCACAF Zelta kauss, A apakšgrupa

SpēleRez.Vārtu guvēji
Kanāda – Kuba7:0 (4:0)Deivids 4` 71` 77` Kavalīni 21` 43` 45`+1 Hoilets 50`
Martinika – Meksika2:3 (0:1)Persemēns 56` Delēms 84` - Antunja 29` Himeness 61` Navarro 72`

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Meksika330013:39
2.Kanāda320112:36
3.Martinika31025:73
4.Kuba30030:170