Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Portugāles izlasi vadīs bijušais Grieķijas treneris Santušs

Portugāles izlasi vadīs bijušais Grieķijas treneris Santušs
Fernandu Santušs
Foto: AFP/Scanpix

Par Portugāles futbola izlases galveno treneri šodien apstiprināts Fernandu Santušs, kurš pirms tam četrus gadus vadīja Grieķijas valstsvienību.

59 gadus vecais portugāļu futbola speciālists Fernandu Santušs no 2010. līdz 2014. gadam trenēja Grieķijas valstsvienību. Oto Rehāgela pēctecis palīdzēja Grieķijai ne tikai iekļūt "Euro 2012" un PK2014 finālturnīros, bet arī pārvarēt grupu turnīra kārtu.

Šī gada Pasaules kausa izcīņā grupā zaudēja Kolumbijai (0:3), cīnījās neizšķirti ar Japānu (0:0) un uzvarēja Kotdivuāru (2:1), bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pēcspēles sitienu sērijā piekāpās Kostarikai. Mačā pret Kostariku Santušs tika izraidīts uz tribīnēm, bet pēc tam FIFA piesprieda portugālim astoņu spēļu diskvalifikāciju. Santušs gan ir iesniedzis apelāciju, kuras izskatīšanas rezultāts tiks paziņots nākamajā nedēļā.

Savas trenera karjeras laikā Santušs ir strādājis ne tikai ar grieķu izlasi, bet arī ar Grieķijas un Portugāles labākajiem klubiem. Portugālē Santušs ir vadījis "Porto", "Sporting" un "Benfica", savukārt Grieķijā – "Panathinaikos", AEK un PAOK. Santušs četras reizes ir atzīts par Grieķijas Superlīgas labāko treneri, kā arī saņēma šī turnīra dekādes (2000-2010) labākā trenera titulu.

Santušs Portugāles izlases vadībā aizvietos 45 gadus veco Paulu Bentu. Bentu vadībā Portugāle iekļuva "Euro 2012" un PK2014 finālturnīros, taču izlases vājais sniegums Brazīlijā un izgāšanās "Euro 2016" kvalifikācijas cikla sākumā (0:1 mājās pret Albāniju) lika portugāļiem meklēt jauno valstsvienības vadītāju.

Izmantotie resursi:
FPF
Live scores, results, fixtures, tables,...

  -1 [+] [-]

, 2014-09-23 18:39, pirms 10 gadiem
Vispār, kamēr Ronaldo vēl spējīgs tad varbūt varētu Andrē Vilašs Boašs vadīt Por izlasi...manuprāt kautkas izdotos