Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anglija un ASV sasniedz Pasaules kausa 1/4 finālu

Anglija un ASV sasniedz Pasaules kausa 1/4 finālu
Anglijas futbolistes priecājas par uzvaru pār Norvēģiju.
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa izcīņā futbolā sievietēm aizvadītajā naktī astotdaļfināla spēlēs Anglija ar 2:1 pārspēja Norvēģiju, bet ASV ar 2:0 uzvarēja Kolumbiju.

Anglijas un Norvēģijas izlašu spēlē Otavā mača 54. minūtē 1995. gada Pasaules kausa ieguvējas norvēģietes vadībā izvirzīja Solveiga Gulbrandsena, tomēr turpinājumā anglietēm izdevās ne tikai atspēlēties, bet arī gūt uzvaras vārtus. 61. minūtē izlīdzinājumu panāca Anglijas valstsvienības kapteine Stefa Hautone, bet 76. minūtē uzvaras vārtus ar sitienu no aptuveni 25 metru attāluma guva Lūsija Bronza.

Tikmēr Edmontonā amerikānietes Kolumbiju uzvarēja tikai ar lielām grūtībām notikumiem bagātā mačā. Pēc pirmā puslaika, kurā amerikānietes neizmantoja pāris labas vārtu gūšanas iespējas otrā puslaika pirmajās minūtēs sarkano kartīti nopelnīja kolumbiešu vārtsardze Katalīna Peresa, taču Ebija Vombeha 11 metru sitienu raidīja krietni garām vārtiem. Pēc četrām minūtēm ASV izmantoja Kolumbijas izlases vārtsardzes Stefānijas Kastāno kļūdu, vārtus gūstot Aleksai Morganai, bet 66. minūtē pendeli realizēja Karlī Loida.

Pēdējā astotdaļfināla spēlē trešdienas rītā Vankūverā laukumā izies Japānas un Nīderlandes izlašu futbolistes. Jau tagad zināms, ka ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies Vācija un Francija, Ķīna un ASV, Kanāda un Anglija, kā arī Austrālija un Japāna/Nīderlande.

Pirms četriem gadiem Vācijā Pasaules kausu izcīnīja Japānas futbolistes, kas finālmačā pēcspēles 11 metru sitienos pieveica ASV. Bronzas medaļas ieguva Zviedrijas izlase, kas ar 2:1 pārspēja Francijas valstsvienību.

Izmantotie resursi:
FIFA