Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Katanecs kļuvis par Apvienoto Arābu Emirātu treneri

Katanecs kļuvis par Apvienoto Arābu Emirātu treneri
Srečko Katanecs
Foto: AP

Bijušais Slovēnijas un Maķedonijas 45 gadus vecais izlases treneris Srečko Katanecs kļuvis par Apvienoto Arābu Emirātu galveno treneri, paziņojusi Apvienoto Arābu Emirātu Futbola Federācija.

45 gadus vecais treneris savulaik (1998.-2002.g.) vadījis Slovēnijas izlasi. Kamēr viņš bija pie izlases stūres, Slovēnijā futbols liela ātrumā noteikti kļuva par populārāko sporta veidu valstī. Cik zināms, vadot Slovēniju, Katanecam pirmo reizi Slovēnijas futbola vēsturē 2000. gadā izdevās iekļūt Eiropas čempionātā, bet divus gadus vēlāk arī Pasaules čempionātā. Lai arī Eiropas čempionātā Slovēnija trijās spēlēs, izcīnot divus neizšķirtus un piedzīvojot zaudējumu, palika pēdējā vietā grupā, bet Pasaules čempionātā zaudēja visās trijās grupas spēlēs, tomēr tik mazai valstij tas ir ļoti milzīgs panākums.

Katanecs izlases galvenā trenera amata vietā nomainīs francūzi Dominiku Beteniju, kurš amatā tika iecelts pērnā gada septembrī, taču tika atbrīvots no amata, jo nespēja aizvest komandu uz nākošā gada Pasaules čempionātu, kas notiks Dienvidāfrikā. Pagaidām nav zināms, uz cik ilgu laiku Katanecs iecelts amatā.

Gadu pēc 2002. gada Pasaules čempionāta, Katanecs kļuva par grieķu kluba ''Olympiacos'' galveno treneri, taču konflikta dēļ tika atlaists tajā pašā gadā. No 2006. līdz 2009. gadam Katanecs bija Maķedonijas izlases galvenais treneris, taču Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā slikto rezultātu dēļ šī gada aprīlī paziņoja par atkāpšanos no amata.

Izmantotie resursi:
soccerway.com


, 2009-06-23 01:03, pirms 15 gadiem
Nu jā... toreiz slovēņiem bija Zahovičs un kompānija.
Duglass Luiss pārdzīvo par nerealizēto pendeli. Foto: AP/Scanpix
1

Brazīlija neizmanto vairākumu un pendelēs zaudē Urugvajai, izstājoties no "Copa America"

No cīņas par "Copa America" titulu izstājusies viena no turnīra galvenajām favorītēm Brazīlija, kas ceturtdaļfinālā nespēja atslēgt Urugvajas vārtus, turpinājumā piedzīvojot zaudējumu pendelēs. Savukārt Kolumbija bez jebkādām problēmām sakāva Panamu – 5:0.
Čavi Simonss un Stefans de Vrejs. Foto: AFP/Scanpix
27

Nīderlande otrajā puslaikā lauž spēli un pēc 20 gadu pauzes tiek Eiropas pusfinālā

Par "Euro 2024" pēdējo pusfinālisti kļuvusi Nīderlandes valstsvienība, kas Vācijas galvaspilsētā Berlīnē otrajā puslaikā atspēlējās, guva divus vārtus sešu minūšu laikā un tomēr salauza Turcijas pretestību (2:1). Trešdien Nīderlande Dortmundē tiksies ar Angliju.
Kanādas valstsvienības futbolisti pēc uzvaras 11 metru sitienu sērijā pār Venecuēlu Amerikas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā. Foto: Tony Gutierrez/AP/Scanpix
3

Amerikas kausa debitante Kanāda sasniedz pusfinālu, kur vēlreiz izaicinās čempioni

ASV notiekošās Amerikas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā šorīt Kanādas valstsvienība ar 1:1, 4:3 pendeļu sērijā Ārlingtonā pieveica Venecuēlas futbolistus.