Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Lietuviešus trenēs portugālis

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Lietuviešus trenēs portugālis
Hosē Kučeiru
Foto: AP

Par Lietuvas futbola izlases galveno treneri apstiprināts tagadējais "Kaunas" un bijušais "Porto" vadītājs - portugālis Hosē Kučeiru, kurš vakar veiksmīgi debitēja pie valstsvienības stūres, ar 3:0 pieveicot Moldovu.

Hosē Kučeiru kopš šī gada jūlija ir Lietuvas čempionvienības "Kaunas" galvenais treneris. Īsajā strādāšanas laikā portugālis pārliecinājis vietējo futbola federāciju, ka tieši viņš būtu piemērotākais Alģimanta Ļubinska aizstājējs valsts galvenā trenera postenī. Ļubinsks pēc piecu gadu ilga darba ar izlasi nesen nolēma pamēģināt spēkus politikā, līdz ar to izlases trenera postenis palika vakants. Bijušais "Porto" treneris Kučeiru ar "Kaunas" ļoti veiksmīgi startēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, 2. kārtā pārvarot skotu "Rangers" barjeru. Lietuvas izlasi Kučeiru vadīs gaidāmajā 2010. gada pasaules kausa atlases ciklā.

45 gadus vecais Hosē Kučeiru karjeras laikā trenējis Portugāles klubus "Alverca", "Vitória de Setúbal" (vadot šo klubu, Kučeiru saņēma valsts labākā trenera balvu), slaveno "Porto", "Belenenses", kā arī Portugāles U-21 izlasi, ar kuru sasniedza atzīstamus panākumus. Kučeiru kopš Otrā pasaules kara ir pirmais Lietuvas izlases treneris, kurš ir ārzemnieks.

Lietuvas Futbola federācijas ģenerālmenedžeris Jūlijs Kvedars ir apmierināts ar izdarīto izvēli: "Kučeiru ir labi pastrādājis Lietuvā. Ļoti svarīgi, ka viņš turpinās dzīvot mūsu valstī." Lietuvas pretinieces pasaules kausa atlases ciklā būs Francija, Austrija, Serbija un Fēru salas. Vakar Kučeiru debitēja Lietuvas izlases galvenā trenera postenī, izcīnīdams pārliecinošu uzvaru ar 3:0 pār Moldovu. Divus vārtus guva Roberts Poškus.

Izmantotie resursi:
uefa.com

  +4 [+] [-]

, 2008-08-21 09:08, pirms 16 gadiem
Kur Latvijai kaut kas šitāds???

  +8 [+] [-]

, 2008-08-21 09:22, pirms 16 gadiem
un kas tad Starkovs nav labs ?

  -4 [+] [-]

, 2008-08-21 09:25, pirms 16 gadiem
Žēl, ka Latvijā nav tādas klases treneru. Pagaidām ir bijis tikai viens, un arī tas nestāv klāt portugālim, tas ir Zelkēvičs. Pašlaik mums Latvijā ir tādi kā iesācēji vai nu no trešās šķiras atgriezumiem izvilkti.

  +6 [+] [-]

, 2008-08-21 09:27, pirms 16 gadiem
Starkovs ir ļoti labs treneris, mani pilnībā apmierina viņa darbība pie izlases stūres.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-08-21 10:20, pirms 16 gadiem
mrPO rakstīja: un kas tad Starkovs nav labs ?

Starkovs shobriit ir labakais variants kads vien ir iespejams!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-08-21 10:20, pirms 16 gadiem
Starkovs mus aizveda uz Euro 2004 savu metozhu deelj + ari izlase bija zelta puiseens Verpakovskis, kursh bija savaa karjeras virsotnee. Pec tam vinjsh aizgaja, tagad vinjh darbu ir sacis no jauna un es ticu, ka kkas labs vareetu atkaartoties

     [+] [-]

, 2008-08-21 10:22, pirms 16 gadiem
bondža rakstīja: Žēl, ka Latvijā nav tādas klases treneru. Pagaidām ir bijis tikai viens, un arī tas nestāv klāt portugālim, tas ir Zelkēvičs. Pašlaik mums Latvijā ir tādi kā iesācēji vai nu no trešās šķiras atgriezumiem izvilkti.

Latvijai ir Dinaburg skolas audzeknis Grigorchuks!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-08-21 11:02, pirms 16 gadiem
haa2o rakstīja: sorry, bet kaarteejo krievu Latvijas izlasee, turklat, kursh laukuma malaa to vien dara kaa rupji lamaajas, mums nu galiigi nevajag! Pitiek ar Kachanovu!

Starkovs kaut vai dzimis latvija, bet ari ir krievs un sasniedzis ar LV izlasi briinumus

  +1 [+] [-]

, 2008-08-21 11:38, pirms 16 gadiem
haa2o rakstīja: sorry, bet kaarteejo krievu Latvijas izlasee, turklat, kursh laukuma malaa to vien dara kaa rupji lamaajas, mums nu galiigi nevajag! Pitiek ar Kachanovu!



Man arī vairāk patiktu ja treners būtu latvisks latvietis un ģērbtuvēs sarunas ar notiktu latviski, bet Starkovs pirms aizgāja uz Maskavas Spartak ļoti labi runāja latviski, bez akcenta, bet kad atgriezās bija jau šo valodu aizmirsis ...lai vai nu kā, viņi pārstāv mūsu zemi un tāpēc atbalstīsim viņus...

  +1 [+] [-]

, 2008-08-21 11:39, pirms 16 gadiem
Šī varētu būt veiksmīga "loze" Lietuvas izlasei,jo principā lietuviešu futbolisti
ārzemēs spēlē nesliktos klubos,bet ar izlasi,tāpat kā gruzīniem vienmēr
problēmas.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-21 11:53, pirms 16 gadiem
dzelzs rakstīja: Man arī vairāk patiktu ja treners būtu latvisks latvietis un ģērbtuvēs sarunas ar notiktu latviski, bet Starkovs pirms aizgāja uz Maskavas Spartak ļoti labi runāja latviski, bez akcenta, bet kad atgriezās bija jau šo valodu aizmirsis ...lai vai nu kā, viņi pārstāv mūsu zemi un tāpēc atbalstīsim viņus...

ja nemaldos tad Starkovs tikai euro2004 laika saka dot pirmas nelielas intervijas prese latviski!!!
Un nemuldi valodu ne pusgada, ne gada, ne ari desmit gadu laika nevar aizmirst

     [+] [-]

, 2008-08-21 12:10, pirms 16 gadiem
latgaliits rakstīja: ja nemaldos tad Starkovs tikai euro2004 laika saka dot pirmas nelielas intervijas prese latviski!!!
Un nemuldi valodu ne pusgada, ne gada, ne ari desmit gadu laika nevar aizmirst



nu nezinu, es skaidri atceros, ka pēc Eiropa čempja viņš bija sporta studijā un runāja skaidrā latviešu valodā, bez aizķeršanās, bet kad viņu intervēja pirms mača ar Zvidriju (pedējā spēlē kvalifikācijas spēlē EURO 2008) un sniedzis citas intervijas viņš runāja krieviski...:/

  -1 [+] [-]

, 2008-08-21 12:21, pirms 16 gadiem
Kučeiru, protams, ir labs treneris, bet, lai nu kam, latviešiem par savas izlases vadītāju jāsūdzas nebūtu. Starkova CV noteikti nav sliktāks par Kučeiru. Lai leišiem veicas.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-21 14:14, pirms 16 gadiem
dzelzs rakstīja: nu nezinu, es skaidri atceros, ka pēc Eiropa čempja viņš bija sporta studijā un runāja skaidrā latviešu valodā, bez aizķeršanās, bet kad viņu intervēja pirms mača ar Zvidriju (pedējā spēlē kvalifikācijas spēlē EURO 2008) un sniedzis citas intervijas viņš runāja krieviski...:/


Es arii atceros to interviju!Runaat vins runaaja,bet nebija tik viegli!Buutu bijusas daudz aizkersanaas,ja vins izpluustu garaakos teikumos,bet vins atbildeeja iisi un konkreeti,leeni un apdomaati,lai kaut ko nesajauc!Kaa treneris Starkovs ir labs.Taa kaa mums nav par ko suudzeeties.