Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Biličs kavējas atmiņās

Biličs kavējas atmiņās
Slavens Biličs
Foto: AFP

Horvātijas futbola izlases galvenais treneris Slavens Biličs ar gandarījumu atceras horvātu startu 1996. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Anglijā, velkot paralēles ar situāciju pirms šovasar gaidāmā "Euro 2008" turnīra.

Horvātijas nacionālā valstsvienība pirms 12 gadiem pirmo reizi piedalījās šādā oficiālā turnīrā un daudziem par pārsteigumu aizcīnījās līdz ceturtdaļfināla kārtai, kur ar rezultātu 1:2 piekāpās nākamajiem kontinenta čempioniem vāciešiem.

"Kā spēlētājs biju ļoti laimīgs šajā turnīrā, jo man bija iespēja pārstāvēt savu valsti. Pats laimīgākais brīdis bija ceturtdaļfinālā, kad [Davors] Šukers izlīdzinājā rezultātu mačā pret Vāciju. Beigās tomēr zaudējām, taču jau tobrīd mūsu komanda ielika labu pamatu paraugam nākamajām paaudzēm," atceras Biličs.

"Patlaban manis vadītajai izlasei ir līdzīgs spēles raksturs, tāpat arī meistarības līmenis. Protams, var teikt, ka toreiz mums bija tādi augstas klases pussargi kā [Aljoša] Asanovičs, [Cvonomirs] Bobans, [Roberts] Prošinečki, bet uzbrukumā spīdēja [Alens] Boksičs un Šukers. Bet mūsu paaudzei nebija iespēja kopā spēlēt pirms tam, jo valstī risinājās karš. Vairums no mums "Euro 96" turnīrā piedalījās 27 vai 28 gadu vecumā. Pašreizējās izlases spēlētāju vārdi vairumam pasaules neko neizteiks, bet esmu pārliecināts, ka nākotnē par šiem futbolistiem tiks runāts plaši," piebilda Biličs.

B apakšgrupā šovasar horvātu pretinieki būs Austrija, Vācija un Polija. "Varu garantēt, ka darīsim visu, lai pārvarētu grupu turnīra kārtu un parādītu labu futbolu. Nevaru apsolīt konkrētus rezultātus, bet esmu pārliecināts, ka mūsu spēkos būs pieveikt jebkuru turnīra komandu," uzsvēra treneris.

Izmantotie resursi:
uefa.com

  +2 [+] [-]

, 2008-03-21 20:41, pirms 17 gadiem
Njāā nebūtu Edurado smagais savainojums,tad horvāti izskatītos vēl labāk.

     [+] [-]

, 2008-03-21 20:55, pirms 17 gadiem
Njāā... Bez Eduardo būs grūti, bet tagad Horvātiem ir atgriezies Klasņičs[1 gadu nespēlēja dēļ nieru transplantācijas]... Es ceru, ka Horvāti un Vācija tiks ārā no grupas... Bet Poļi nepadosies... Es domāju, ka pa otro vietu Polija un Horvātija kapāsies līdz pēdējam brīdim... Pats Biličs jau nesmuki pret Franciju vienā mačā izdarīja... Kautkāda drausmīga un nevajadzīga simulācija un Francijai sarkanā..