Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Desaijī: "Ēģipte man atgādina Grieķiju 2004.gadā"

Agris Suveizda

Desaijī: "Ēģipte man atgādina Grieķiju 2004.gadā"
Marsels Desaijī (zilā kreklā)
Foto: TurkSportFoto

Bijušais Francijas izlases aizsargs Marsels Desaijī intervijā izteicies, ka šis ir izšķirošais mirklis, lai attīstītu futbolu Āfrikā un ka šo izdevību nedrīkst palaist garām.

"Lai attīstītu Āfrikas futbola līmeni, nepieciešams paaugstināt vietējo čempionātu līmeni, noturot jaunos futbolistus klubā. Taču mainīties būs grūti. :Labākie spēlētāji vienmēr dosies uz Eiropu. Taču, ja infrastruktūra būtu labāka, viņus būtu iespējams noturēt ilgāk," intervijā stāsta Ganā dzimušais Marsels Desaijī, kurš aizvadījis Francijas izlasē 116 spēles. "Šobrīd ir svarīgākais brīdis Āfrikas futbolam, un šo iespēju nedrīkst palaist garām. Iespējams, nākamā Pasaules Kausa izcīņa mainīs Āfrikas domāšanu."

"Paskatieties, kā šeit [Konfederāciju kausa izcīņā DĀR - aut.] spēlē Ēģipte. Viņi tik tikko nenospēlēja neizšķirti ar Brazīliju, kā arī pārspēja pasaules čempioni Itāliju, parādot, ka viņi var gan meistarībā, gan fiziskajā sagatavotībā cīnīties ar pasaules labākajām komandām. Ēģipte man atgādina Grieķiju, kas 2004.gadā uzvarēja Eiropas čempionātā. Tā bija komanda, kas strādāja kopīgi, un to pašu var redzēt arī ar Ēģipti. Nākamgad Āfrikas komandas var paveikt lielas lietas," turpina Desaijī.

Savukārt uz jautājumu, vai Desaijī nevēlētos uzsākt trenera karjeru, kādreizējā futbola zvaigzne atbildēja šādi: "Nevēlos teiktu, kur varētu doties, taču es labprāt sāktu ar kādu TOP čempionātu komandu, piemēram, Francijā vai Anglijā, vai arī ar nacionālo izlasi. Taču es zinu, ka tas nav viegli. Paskatieties, piemēram, uz Alanu Šīreru. Taču uzskatu, ka es būšu gatavs drīz atgriezties šajā trakajā pasaulē."

Izmantotie resursi:
uk.reuters.com
lequipe.fr

  +3 [+] [-]

, 2009-06-20 13:01, pirms 15 gadiem
Tikai turnīra prestižs krietni mazāks.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-20 13:19, pirms 15 gadiem
jaa..eegipte spelee labi.. un protams...aafrikaa neviens talants negrib palikt..visi grib uz eiropu iet pelniit..un tapt pamaniitiem...

     [+] [-]

, 2009-06-20 13:30, pirms 15 gadiem
BayernM rakstīja: jaa..eegipte spelee labi.. un protams...aafrikaa neviens talants negrib palikt..visi grib uz eiropu iet pelniit..un tapt pamaniitiem...
Tieši otrādi, no Ēģiptes izlases mazāk spēlē Eiropā, vairāk - dzimtenē.

     [+] [-]

, 2009-06-20 13:32, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: Tieši otrādi, no Ēģiptes izlases mazāk spēlē Eiropā, vairāk - dzimtenē.
nu es biju domaajis kopsumaa par visu aafriku...

     [+] [-]

, 2009-06-20 16:05, pirms 15 gadiem
Jāpiekrīt viņam - labākie vienmēr dosies uz Eiropu. Tur jau ir tā līmeņa atslēga. Bet novēlu Ēģiptei labus rezultātus, jo demonstrētā spēle ir patiešām laba. Ja grieķi biš "izbrauca" līdz finālam, simulējot pārkāpumus u.t.t., tad ar Ēģipti tā nav. Bet kā saka - uzvarēt ir jāmāk. Un katrs to dara kā labāk prot!

     [+] [-]

, 2009-06-20 16:07, pirms 15 gadiem
Desaijī, Tjurams, Gallas, Zidāns utt.... kas par laikiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja