Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Saistībā ar Maradonas nāvi tiesā apsūdzētas septiņas personas

Rolands Eliņš

Saistībā ar Maradonas nāvi tiesā apsūdzētas septiņas personas
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Argentīnas prokuratūra oficiāli virzījusi apsūdzības futbola leģendas Djēgo Maradonas slepkavībā ar iepriekšēju nodomu pret septiņiem mediķiem, kuri piedalījušies Maradonas ārstniecībā.

Djēgo Maradona nomira iepriekšējā gada novembrī 60 gadu vecumā, ciešot no sirds problēmas, kas sekoja divas nedēļas pēc viņam veiktās smadzeņu operācijas. Maradonas nāve izpelnījās plašu ievērību, futbola sabiedrībai izrādot cieņu viņa piemiņai, bet Argentīnas prokuratūra saskatīja pamatu kriminālizmeklēšanas uzsākšanai.

Šodien pavēstīts, ka prokuratūra apsūdzējusi septiņas personas saistībā ar Maradonas nāvi. Argentīnas tiesa aicināta šīm personām noteikt liegumu atstāt valsti izmeklēšanas laikā.

Apsūdzēto personu sarakstā ir Leopoldo Luke un Agustina Kosahova. Luke veica Maradonas smadzeņu operāciju, kamēr Kosahova uzraudzīja Maradonas veselību pēc tam. Arī pārējās apsūdzības izvirzītas mediķiem.

Argentīnas medijos tika nopludināti audio ieraksti starp Maradonas pārstāvjiem un mediķiem, un šie ieraksti lika noprast, ka Maradona pirms savas nāves nav saņēmis pienācīgu medicīnisko uzmanību. Prokuratūra šajā sakarā nozīmēja neatkarīgo mediķu komisiju, lai izvērtētu lietas apstākļus, un šī komisija savā ziņojumā norādījusi, ka Maradonu ārstējošo mediķu rīcība bija neatbilstoša un bezrūpīga un ka viņš ticis atstāts bez palīdzības.

Arī Maradonas ģimenes pārstāvji ir pieprasījuši noskaidrot iesaistīto mediķu atbildību par futbola leģendas nāvi.

Ja apsūdzētās personas tiks atzītas par vainīgām, tām draud cietumsods 8-25 gadu garumā. Apsūdzētās personas sāks liecināt tiesā 31. maijā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/argenti...