Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Uz "Euro 2008" vēl četras brīvas vietas

Sestdien tika noskaidrotas vēl sešas nacionālās valstsvienības, kuras nodrošināja sev vietu 2008. gada Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā. Finālistu pulkam pievienojās Polijas, Itālijas, Francijas, Nīderlandes, Horvātijas un Spānijas futbola izlases.

A grupa: Poļiem vēsturisks panākums
Lai cik tas arī nešķistu dīvaini, Polijas futbola izlase līdz šim nekad nebija kvalificējusies EČ finālturnīriem. Sestdien, pateicoties uzvarai (2:0) pār Beļģiju, Leo Bēnhakera vadītā komanda šo neveiksmīgo tradīciju lauza, un nākamgad mums būs iespēja sekot līdzi poļu veiksmēm un neveiksmēm Austrijā un Šveicē.

Otrs A grupas veiksminieks visticamāk noskaidrosies nākamo trešdien mačā starp Portugāli un Somiju. Portugāļi patlaban savus nākamos sāncenšus apsteidz par trim punktiem, tādēļ šajā spēlē viņus apmierinās arī neizšķirts. Gadījumā, ja pie uzvaras tiks somi, tad uz "Euro 2008" dosies viņi, jo vienādu punktu situācijā iegūs priekšrocību savstarpējo spēļu bilances dēļ (pirmajā spēlē Portugāle un Somija cīnījās neizšķirti 1:1). Tiesa nelielas iespējas iekļūt finālturnīrā vēl saglabājušās arī Serbijai - jāuzvar savā laukumā pārceltā spēle pret Kazahstānu, kā arī pēc tam Polija, turklāt jācer uz Somijas panākumu mačā pret Portugāli.

B grupa: Sensācija izpalika
B apakšgrupā tomēr izpalika iespējamā sensācija, un abas ceļazīmes uz EČ nodrošināja lielie "dūži" - Itālija un Francija. Itāļi to paveica, pateicoties uzvarai pār Skotiju (2:1), bet Francijas futbolisti līdz ar šo pasaules čempionu uzvaru kļuva skotiem neaizsniedzami turnīra tabulā. Pēdējās kārtas spēles šajā grupā būs vairs tikai formalitāte.

C grupa: Turki uzlabo savas izredzes
Centrālā spēle C grupā bez šaubām bija starp Turcijas un Norvēģijas izlasēm. Kaut arī mājinieki norvēģi pirmie izvirzījās vadībā, ziemeļnieku prieki ātri beidzās, jo turki ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī izrāva uzvaru. Pirms pēdējās kārtas Turcija Norvēģiju apsteidz par vienu punktu. Turkiem, lai kvalificētos, vajadzīga uzvara cīņā pret Bosniju un Hercegovinu, savukārt norvēģiem pašiem jāuzvar Malta, kā arī jācer, ka turki zaudēs punktus savā spēlē. Grupas līdere Grieķija var īpaši nesaspringt, jo atrodas pārliecinošā vienvadībā un atlikušo spēli pret Ungāriju varēs aizvadīt bez lieka stresa.

D grupa: Līderiem pārliecinošas uzvaras
Gan Vācija, gan Čehija jau pirms sestdien notikušās priekšpēdējās "Euro 2008" atlases kārtas bija garantējušas vietu finālistu pulkā. Favorīti savu spēku apliecināja arī šoreiz - Vācija ar 4:0 sagrāva Kipru, bet čehi ar 3:1 pieveica savus kaimiņus slovākus.

E grupa: Izraēla glābj Angliju
Par nokaitēto situāciju E apakšgrupā ir runāts daudz un dikti, tādēļ īpaši gari atkārtoties laikam nebūtu jēga. Izraēlas uzvara pār Krieviju ir no jauna spārnojusi Stīva Maklārena padotos, un pēdējā mačā pret horvātiem angļiem derēs arī neizšķirts. Neviens īpaši nešaubās, ka krievi pārvarēs vārgulīgās Andoras pretestību, līdz ar to viss pēdējā kārtā izšķirsies tieši "Vemblija" stadionā. Horvātiem, kā zināms, šajā spēlē vairs neko nevajadzēs, jo viņi jau ir garantējuši vietu finālturnīrā.

F grupa: Vai Latvija var palīdzēt Ziemeļīrijai?
F grupā situācija joprojām nav līdz galam skaidra. Spānija pēc pārliecinošās uzvaras pār Zviedriju (3:0) savu lietu ir nokārtojusi līdz galam, bet Ziemeļīrija, pateicoties panākumam pret Dāniju (2:1), joprojām saglabā teorētiskas izredzes kvalificēties EČ finālturnīram, jo skandināvu pārsvars pār ziemeļīriem ir tikai trīs punkti. Lai apsteigtu zviedrus, Ziemeļīrijai pēdējā spēlē izbraukumā ir jāpārspēj Spānija, kā arī jācer uz Latvijas panākumu mačā ar zviedriem. Abi nosacījumi īpaši reāli nešķiet, tomēr pie zināmas apstākļu sakritības un sportiskās veiksmes tie var piepildīties.

G grupa: Viss skaidrs
Skaidras aprises pavērušās G apakšgrupā, kur sestdien otro ceļazīmi uz Austriju un Šveici nopelnīja Nīderlande (1:0 pār Luksemburgu). Kā pirmie jau iepriekš kvalificēšanos bija nodrošinājuši rumāņi.

EURO 2008 kvalificējušās komandas
Austrija, Šveice, Polija, Itālija, Francija, Vācija, Grieķija, Rumānija, Nīderlande, Spānija, Čehija, Horvātija.

Atlikušie pretendenti uz četrām vietām
Portugāle, Somija, Turcija, Norvēģija, Anglija, Krievija, Ziemeļīrija, Zviedrija, Serbija.

Pēdējās kārtas centrālās spēles
Portugāle - Somija
Turcija - Bosnija un Hercegovina
Malta - Norvēģija
Anglija - Horvātija
Andora - Krievija
Zviedrija - Latvija
Spānija - Ziemeļīrija


Izmantotie resursi:
www.uefa.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2007-11-18 11:13, pirms 17 gadiem
ew labais mes varam pabojat zviedrijai ceriibas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: gerrard

  +1 [+] [-]

, 2007-11-18 11:21, pirms 17 gadiem
būtu forši ja mēs palīdzētu z-īriem!

  -4 [+] [-]

, 2007-11-18 11:21, pirms 17 gadiem
oooo.... labais! Poļi divreiz kvalificējušies!!! Izlabojiet! Manuprāt no atlikušajām tiks Portugāļi,Turki( ), Angļi, Zviedri! Gribētos jau Porto,Norge, Rus,Zviedrija! Vēlu veiksmi un spraigas cīņas!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2007-11-18 12:56, pirms 17 gadiem
manuprāt tika Portugāle, Turcija, Anglija, Zveidrija
Latvija Zviedriju vaētu uzvarēt, bet Ziemeļīrija Spāniju gan nē

  +1 [+] [-]

, 2007-11-18 12:59, pirms 17 gadiem
Prieks par somiem - pēdējā laikā valstī futbola ziņā liels uzplaukums.
Vēl ir maza cerība ieklūt EURO2008 .... bet, laikam, Portugāle dosies nākamgad uz čempi.

  -1 [+] [-]

, 2007-11-18 13:30, pirms 17 gadiem
ev divas POLIJAS labais..

  +1 [+] [-]

, 2007-11-18 14:07, pirms 17 gadiem
prieks ka izraeela uzvareeja krieviju, angliem tagad tik neizshkirtu vajag lai kvalificeetos
GO GO ENGLAND
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-18 16:32, pirms 17 gadiem
Runājot par C grupu viss izšķiras Turcijas-Bosnijas spēlē, jo nešaubos ka norvēģi Maltu vinnēs

  +1 [+] [-]

, 2007-11-18 19:35, pirms 17 gadiem
Lbāk lai tiek Zviedri 2003 viņi palīdzēja mums tikt EČ!

     [+] [-]

, 2007-11-18 20:58, pirms 17 gadiem
GRIBU, LAI TIEK SOMI, TAD PORTUGAALJI TIKS SODIITI PAR PRETINIEKU NENOVEERTEESHANU!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2007-11-18 21:07, pirms 17 gadiem
Nezin kaapeec visu laiku iedomaajoties par CRO:ENG speeli, galvaa ienaak praataa 1 vaards - Eduardo! Nezinu kaapeec, bet man skjiet, ka Eduardo izraus uzvaru, kas kaa man skjiet garanteetu krieviem vietu finaalturniiraa (kaut gan es ceru uz anglju panaakumu....labaak, lai ir anglji nekaa krievi!

     [+] [-]

, 2007-11-19 16:47, pirms 17 gadiem
neapshaubaami Anglija,Turcija,Zviedrija un mani favoriiti Portgaale!

     [+] [-]

, 2007-11-21 08:40, pirms 17 gadiem
Špdoen jātur īkšķis par Angliju Nenormāls preiks bija par Izraēlas uzvaru pār Krieviju.